![]() ונפתח בשאלה מתמטית - שני בלוגרים פוסעים להם בנחת לתוך "מיטבול" בראשון לציון. מה יהיה קצב ההליכה שלהם ביציאה? תשובה- הרבה יותר לאט ועם חיוך הרבה יותר גדול. אבל נחזור להתחלה- כשהוזמנתי לטעום ולהתנסות במנות החדשות של "מיטבול". המקום מעוצב כדיינר אמריקאי כולל שמות רחובות, והרבה תמונות הוליוודיות ומסכי טלוויזיה. גם בר גדול יש. למעשה "מיטבול" קיימת כבר מ2004, אלא שאז שכנה במרחק כמה בניינים מהמיקום הנוכחי, והיתה קטנה עד שלא יכלה לעמוד בכמות הסועדים וב2009 עברה לכתובת העכשווית – רחוב דרך המכבים 8, ראשון לציון. פגשנו את עודד בן דורי, אחד השותפים, שסיפר לנו על החזון של "כמו שווארמה, רק להמבורגר" – המזון הטוב ביותר, במחיר סביר לכל כיס. מדובר במסעדה בשירות מלא, שמהווה חווית בילוי כוללת ולא רק אוכל. בשעות הלילה יש גם תפריט לילי מיוחד "מיטבול לילה" ובו מעין הצעות עסקיות שמושכות הרבה צעירים וחיילים. בשעות הערב התאורה מתעמעמת והמוסיקה משתנה. שף הבית הוא לאוניד גיטלין שבאמתחתו נסיון רב בתחום. כאמור אנחנו הגענו כדי לטעום את המנות החדשות - "תפריט בריאות" – (טוב, לא בדיוק חסה וקינואה..) - מנות בשריות נדיבות מאד שכוללות תוספות מיוחדות ומכונות בשמות כמו "איפון" "סלאם דנק" ושאר מושגים ספורטיביים נועזים.
מעבר לתפריט המנות הרגיל יש גם תפריט בשם "בוצ'ר" שבו מככבים נתחים מובחרים וגדולים במיוחד, החל מ1 קילוגרם, שנפרסים על עגלת קצבים מול הסועדים ומיועדים לקבוצות (או לסועד רעב במיוחד..).
אנחנו פתחנו במנות ראשונות – לחם הבית – ב17 שקלים בתפריט, לחם אפוי טרי, עם המון קרנץ' וקעריות חמאה וחמאת שום. הוזהרתי לא להתמלא בלחם אבל הפיתוי היה גדול מדי...
עוד שתי מנות ראשונות שטעמנו היו – "ברוסקטה" (30 שקלים) – סינטה כבושה בתערובת עשבי תיבול פיקנטית, מוגש על טוסטונים. ה"פיקנטי" היה לי קצת חריף אבל למרות העיקצוץ בשפתיים לא ויתרתי על המנה. למי שלא רוצה להתמלא ורוצה לשמור מקום למנות העיקריות, מומלץ לחלק לשני סועדים.
המנה הראשונה האחרונה היתה "פטה כבד" – פטה כבד בליווי ריבת בצל וטוסטונים. (37 שקלים). הריבה מתוקה חריפה ומחמיאה לפטה. הפטה עצמו רב טעמים, בעיקר בגלל העובדה שהוא חלבי ומכיל חמאה ולא תחליפים למיניהם, ואנחנו העדפנו למרוח אותו על לחם הבית במקום על הטוסטונים כדי לשמור על אלמנט הרכות. (בתמונות - למעלה משמאל פטה כבד, למעלה מימין לחם הבית, למטה משמאל הברוסקטה ולמטה מימין מבחר סלטים) לקראת המנות הראשונות, ובליווי כוסות שתיה קלה ובירה, עברנו לעיין בתפריט המיוחדים ולבסוף התבייתנו על שתי מנות - IPPON – מיטבול בקר 300 גרם כשמעליו מגדל של אסאדו מעושן, גבינת פרמז'ן וביצת עין (78 שקלים) – מנה ענקית ויפיפיה, הפיבוריטית שלי. נשאלנו למידת העשייה האהובה עלינו ואפילו לאופן הכנת הביצה כדי שהכל יהיה מדוייק. התוצאה כאמור היתה עסיסית, משביעה מאד, ולמרות שקשה מאד לאכול את המנה בצורה תרבותית ואלגנטית, זה בהחלט שווה את הטירחה.
BREAK POINT - היתה המנה השניה , ב86 שקלים בתפריט, מניפת אנטריקוט, גם היא במשקל 300 גרם, עם פרוסות אווז מעושן ושום קונפי, גם היא מנה גדולה מאד ,ועזת טעמים.
יחד עם המנות קיבלנו מגוון של סלטי הבית (סלט אישי 15 שקלים). מבין השלושה שקיבלנו "סלט ישראלי" "סלט מיטבול" ו"סלט כרוב ונבטים" – הפיבוריט שלי היה האחרון, בגלל הטוויסט האסיאתי שהיה לו, ושפע בוטנים מרוסקים.
לצד ההמבורגרים קיבלנו גם "הום פרייז" (19 שקלים)- פלחי תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתוק חריף, שבקושי היה לנו כבר מקום עבורם, ובמקביל גם טעמנו מצלחתו של עודד שאכל "אסאדו" רך ומתקתק. (בתמונות למעלה- מנת ה"איפון", בתמונות למטה- מנת ה"ברייק פוינט" והכותבת המתענגת - ותודה לששת על הצילום) הצלחות התרוקנו, האצבעות נוגבו, ועל המנה האחרונה בכלל לא היתה לנו התלבטות. איך אפשר לסרב למנה המכונה "זעזוע מוח"? מדובר בצלחת של מרק שוקולד חם שבאמצעו שטים שני כדורי גלידה קפואים בציפוי טמפורה. ומה שקורה לסועד? מכאן שם המנה. כל מה שאכלנו עד עכשיו לא הפריע לנו כמו שאומרים "ללקלק" עד תום. אחר כך נשענו אחורה, אוחזים קיסם בין השיניים ותוהים למה אי אפשר פשוט להרדם על המקום במקום לנהוג הביתה. (בתמונה למעלה- "זעזוע מוח") שחקני כדורסל של קבוצת ראשון לציון החלו מגיעים עם משפחותיהם והתאורה עומעמה לקראת שעות הערב. בסך הכל מדובר בעיסקת חבילה נאה שכוללת מקום מעוצב, אווירה כייפית , מנות במגוון גדלים – ממנות ילדים ועד כמויות בשר עצומות, מנות שמצד אחד נזללות בידיים כמו המבורגרים, ומצד שני מנות שיכולות להחתך בנימוס בריטי כמו מנות ה"בוצ'ר", מגוון תוספות כולל כאלה "בשביל המצפון", מחירים מיוחדים ללילה, הצעות מיוחדות לרעבים בגדול וגם לטועמים העדינים, וכמובן קינוחים מושחתים. הצ'ילי הוא תוצרת בית, וכך גם עישון הבשרים. כתובת המסעדה – דרך המכבים 8, ראשון לציון אתר המסעדה - http://www.meatball.co.il/index.php ויש גם בפייסבוק.
|
תגובות (54)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
שוש יקרה לליבי
תודה על ההמלצה החמה, לראשונה אני שומעת עליה בזכותך
והתמונות ממש מעוררות תיאבון
* כוכב אהבה ממני
וחיבוק אוהב ונשיקות חמות לליבך, שוש יקירתי
שבוע ניפלא
נראה מבטיח על משקל "איך שוברים חמסין".....(דיאטה)
שמעון
ותופסים אותו...
המקום נראה נקי / אסתטי וטעים
הנה. זו מסעדה כלבבי.
אום מאני פאדמה הום. צריך אזהרה ב"שווה הצצה" - לצמחונית מגיל 11 (מעל 40 שנה).
טנזין פלמו - אני לא אוכלת את החברים שלי
ועוד פוסט אצל מרב: הקם להורגך השכם להורגו... אפילו לא ג'וקים
הנה פרות מאושרות - התחשבות ממשית בחיי החברה שלהם (פרים ופרות), בחו''ל - גם מוכרים ואוכלים בשר
סורי, כמו שיש מקום בשבילך, יש מקום לכולנו :)
איזה כייף
אוףףף ... איזה מיצי הפה הפעלת אצלי.
כבר שמעתי רבות על סצינת ה אוכל הראשונית מתחיל "הזכיר" את "ימי היקב העליזים"..חח
הארכאיות של השיר מצריכה דחוף שיר עכשווי ותוסס כמו האוכל.
אהבתי את התיאורים הקולינריים שלך ,
לא ניתן להישאר אדיש.. בלוטות הרוק בפעולה ...
מאפה ביתי ובשר , תמיד עושים לי את זה ..
וראיתי איך את מתענגת עליהם ..וגם לא נשארתי אדישה לזעזוע המח ,
בעיקר בגלל מרק השוקולד, אגב לא סיפרת לנו אם המסעדה כשרה ,
ואם כן ברור לי שאגיע למסעדה.
תודה על החוויה הקולינרית
בתיאבון