עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    יאמטויה- ללא גלוטן.(ביקור שני)

    24 תגובות   יום שני, 30/4/12, 10:27

    ''

    לפני כמה שבועות ביקרתי ב"יאמטויה" (http://cafe.mouse.co.il/post/2586192/) וניסיתי את המטבח היפני שלהם . הפעם הוזמנתי לשם בגלל תוספת נוספת – תפריט חדש בנוסף לתפריט הרגיל, שייחודו במנותיו נטולות הגלוטן.

    בשנים עברו היה לאנשים שלא יכולים או לא רוצים לצרוך גלוטן, אם מטעמי רגישות או מטעמי דיאטה, קושי גדול למצוא מנות שלא מכילות חלבון זה. בתקופה האחרונה ישנה מודעות גוברת ובכל סופרמרקט ניתן למצוא מדפים המיועדים למוצרים נטולי גלוטן.

    ב"יאמטויה" החליטו לנסות וליצור מנות חדשות, שמבוססות על פסטה העשויה מקמח אורז בשילובים של מטבח יפני מסורתי ומודרני. כך למשל נוצרה מנת "ניוקי" שאמנם שמה לא מעיד על מוצא יפני, אבל היא מבוססת על מנה זהה ששייכת למטבח היפני, רק בשם מקומי.

    כוהנת המזון הבריא פיליס גלזר השתתפה ביצירת התפריט, ובקרוב גם תוציא ספר חדש בנושא מזון ללא גלוטן.

     

    אנו קיבלנו לטעימות שתי מנות ראשונות וארבע מנות עיקריות.

    ''

    (בתמונה למעלה- שני סוגים של נמה הרומאקי)

    המגש הראשון שהגיע אלינו היה נגיסות יפיפיות של דפי אורז שעטפו עלי בייבי, ירקות כמו גזר ומלפפון, ותוספת אבוקדו, פילה סלמון או ספייסי טונה. המנה נקראת "נמה הרומאקי" ומחירה נע בין 29 שקלים ל42 שקלים בתפריט, לפי התוכן. נשנוש מאד יפה לפתיחה. אנחנו טעמנו עם מילוי סלמון ועם מילוי אבוקדו, שניהם מאד מוצלחים.

     

    עוד מהראשונות קיבלנו "סלט אירי גומה" – סלט של פסטה מסולסלת מקמח אורז  עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, עגבניות שרי ופטרוזיליה (42 שקלים בתפריט). הטעם הדומיננטי מבחינתי היה השומשום שנתן ארומה של טחינה עדינה, או סוג של חלבה מתקתקה. השעועית היתה עשויה במדויק.

    ''

    (בתמונות - מימין למעלה- קומקו באטה עם שרימפס, משמאל למעלה- סלט אירי גומה, מימין למטה- קומקו סאקה איטמה עם קלמארי, משמאל למטה - קומקו פנה עגבניות)

    מהעיקריות קיבלנו כאמור ארבע-

    "קומקו פנה עגבניות" – פנה מקמח אורז עם חזה עוף, גמבה ופטריות שמפיניון מוקפץ בשמן זית ברוטב עגבניות (59 שקלים בתפריט)- נראה לי מתאים לילדים שאוהבים שילוב של פסטה ועגבניות, "קומקו באטה איטמה" שמגיע בתפריט עם אנטריקוט או שרימפס- אטריות עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, פטרוזיליה ולימון בחמאה וסויה, בעיטור שמנת (72 שקלים), אנחנו טעמנו עם השרימפס, "קומקו גמצ'י טונה וזיתים שחורים" – ניוקי מתפוחי אדמה וקמח אורז, מוגש ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול וטונה " (72 שקלים בתפריט), המנה שפחות התחברתי אליה, אולי בגלל המרקם של הניוקי ועודפי הרוטב, ומנת ה"קומקו סאקה איטמה"  - אטריות פפרדלה מקמח אורז בליווי ירקות מבושלים, ג'ינג'ר, סאקה וסויה , שמלוות לפי התפריט בחזה עוףפ או פירות ים (69-98 שקלים לפי התוכן) – אנחנו קיבלנו עם קלמארי ומבין העיקריות היא היתה המנה החביבה עלי ביותר. הבישול של הקלמרי השאיר אותן עסיסיות ולא צמיגיות כמו שקורה הרבה פעמים, כמות פרי הים היתה עשירה והמנה היתה מתובלת בעדינות עם ארומה של הסאקה.

     

    כאמור גם מנות הסושי כמובן לא מכילות גלוטן והן מופיעות בתפריט הרגיל של "יאמטויה".

     

    משמח לדעת שהמודעות למנות נטולות גלוטן מתפשטת ומגדילה את האופציות העומדות בפני מי שלא יכול או לא רוצה בגלוטן.

     

    כתובת המסעדה- רחוב בני ברית 6 הוד השרון. חניה צמודה חינם. 

    ''

    (בתמונה למעלה- הכותבת ופיליס גלזר כוהנת המזון הבריא)

    דרג את התוכן:

      תגובות (24)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/5/12 22:24:
      פיליס מדהימה, כייף היה להפגש שוב
        3/5/12 13:17:
      תודה על ההמלצה...נראה נפלא:)
        2/5/12 03:19:
      זה נראה טעים םםםם
      הצלחתי. (: בכל מקרה אני נמנעת כעת מגלוטן. זה מכה מה שזה עושה לבטן שלי אז אני שמחה על כל חידוש בנושא.
        1/5/12 18:23:
      איזה כייף לך פגשת בפיליס גזר :-)))) וטוב לקרוא ולדעת על מקום כזה תודה
        1/5/12 15:13:
      מידע מעניין. אבל רק עכשיו חזרתי ממסעדה הודית בת"א שבה ארוחה עסקית מלאה עולה פחות ממנה אחת ראשונה במסעדה הנ"ל שאת מפרסמת כל כך יפה. אבל העיקר שכיף לבלות במסעדות...
        1/5/12 05:05:
      *נפלא
        1/5/12 00:23:
      איזה יופי , תרתי משמע
      תודה לכל המגיבים. אכן רצוי שיותר מקומות יהיו מודעים למגבלות במזון של אוכלוסיות לא מעטות, ויציעו מנות מתאימות. כולם ייצאו מורווחים ושבעי רצון.
        30/4/12 20:50:
      כייף לשמוע...יש צליאקים במשפחה:))

       

       

      נשמע טעים :-) 

        30/4/12 16:57:
      ******
        30/4/12 16:50:
      נראה טוב מאוד ...למרות שלא מפריע לי גלוטן...
        30/4/12 15:08:
      שושי יקרה, תודה על אינפורמציה.
        30/4/12 14:09:
      יזמה נהדרת, הלואי שעוד מסעדות יעשו כך
        30/4/12 13:59:
      * מעניין תודה על האינפורמציה שבוע טוב
        30/4/12 13:46:

      תודה על תשומת ה''

      יונהשבוע טוב

        30/4/12 13:25:

      תודה..

      נראה לי שווה ...התנסות

      צהריים טובים

      מריםמגניב

        30/4/12 13:23:
      תודה על ההמלצה.
        30/4/12 12:36:
      אין ספק שרבים מהרגישים לגלוטן ישמחו שיש מסעדה שמתחשבת בהם.
        30/4/12 12:00:

      נראה מרשים ביותר

      ובכלל, טוב לדעת!!!

        30/4/12 11:29:
      תודה יקירה על הפוסט המרשים והחשוב לרגישים לגלוטן, יום קסום ♥
        30/4/12 10:55:
      שוש - תודה על הפוסט המרשים התמונות - המילים ועל היפה בנשים :) צהרא טבא
        30/4/12 10:48:
      בשורות טובות לציבור הרגישים לגלוטן בהחלט