עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "יאמטויה" – פנינה יפנית.

    40 תגובות   יום חמישי, 5/4/12, 13:28

    ''

    ''

    (בתמונה למטה מצד שמאל - שפית איה אימאטני)

    הוד השרון מתגלית פעם אחר פעם לא רק כשכנתה הצעירה של פתח תקווה, אלא כמעצמה קולינרית שמכילה מסעדות בטעמים ובסגנונות שונים ומגוונים. הפעם הוזמנתי לנסות את תפריט ה"איזאקיה" של הביסטרו היפני "יאמטויה".

    מהו "איזאקיה"? מדובר במטבח של מנות קטנות לצד ארוחות מורכבות יחד עם מבחר עשיר של משקאות אלכוהוליים באווירה משוחררת ובלתי מחייבת. ביפן, סעודת ה"איזאקיה" מוגשת תוך ישיבה על מחצלות טאטאמי, שולחנות נמוכים או על הבר. ב"יאמטויה " ישנו בר וישנם גם שולחנות שלאורכם ישבנו (ונגלה בסוד שאפילו ביקשנו וקיבלנו סכין ומזלג למי שהתקשה עם מקלות האכילה המסורתיים).

     

    הרעיון שמאחורי המסעדה הוא להביא את המטבח היפני האותנטי. התפריט משלב מאכלים יפנים מקוריים עם נגיעות אמריקאיות, אירופאיות ואסיאתיות, יחד עם חומרי גלם טריים וייחודיים למטבח היפני כמו דגים טריים, רטבים מיוחדים הנעשים במקום ועוד.

     

    איה אימאטני, השפית והבעלים של המסעדה (ילידת יפן, בת לאב סושי שף ובעלים של סושי בר מצליח ביפן) , הגיעה לארץ בשנת 1996 ושימשה כשפית במסעדות שונות , כולל קייטרינג שלה, והוצאת ספר על "סושי, כל אחד יכול" . בשנת 2009 פתחה את "יאמטויה" שמושכת אליה אנשים שגדלו על המטבח היפני כמו אנשי שגרירות יפן ולשכת המסחר היפנית, אורחים יפנים והרבה ישראלים ששהו ביפן ומתגעגעים לטעמים, או כאלה שמעולם לא ניסו וסקרנים. במקביל מייעצת איה למסעדות יפניות וחברות קייטרינג ומפתחת ומייצרת רטבים למסעדה.

    פתחנו את הסעודה בכוסית (אחת ועוד אחת, ועוד איזה אחת ככה בקטנה..) של שיכר שזיפים בשם "צ'ויה" . הטעם תמים מאד, האלכוהול לא כל כך. מתוק כמו מילוי של בונבון, מאד כייפי גם למי שלא שותה אלכוהול (13.5% אלכוהול). בבר המשקאות מבחר גדול מאד של משקאות מבוססי סאקה חם או קר, וודקה, ג'ין, רום, טקילה, ליקרים וקוקטיילים שונים, וויסקי, בירות ועוד.

     

    אגב- יש לציין – האטריות עשויות מאורז והן נטולות גלוטן.

     

    המנות החלו להגיע לשולחן:

    מהפתיחים:

    חמוצים יפנים- כרוב , פלפלים, גזר, ובצל במרינדה של חומץ אורז ואצות קומבו (8 שקלים בתפריט), ואדממה – פולי סויה מאודים במים ומלח (12 שקלים).

    שניהם היוו נשנושים נחמדים ביחד עם הצ'ויה.

    ''

    (בתמונה למעלה משמאל - חמוצים יפנים, למעלה מימין אדממה, למטה בשתי התמונות - קערות של הרוסמה ריסאיי)

    מהראשונות:

    אגדישי טופו – קוביות טופו בציפוי פריך במרק ציר דגים ופטריות שיטקה, שהוגש עם צנון כתוש, בצל ירוק ופטריות נמקו (28-38 שקלים לפי גודל המנה) ושמחתי לגלות שלמרות שטופו בבסיסו הוא די חסר טעם, הוא שימש כאן כספוג וספג את הטעמים של המרק והפטריות.

     

    הרוסמה ריסאיי – אטריות תפוח אדמה קרות מוגשות עם אצות וואקמה, איקורה או טוביקו (דגי סלמון או דג מעופף) (24 שקלים).

     

    עוד מנה מהראשונות, שמבחינתי היתה המוצלחת והטעימה ביותר- "סאקה קאמאיאקי" (22 שקלים) – מנה מסורתית של סנפיר סלמון מומלח על הגריל. הדג היה רך ועסיסי, צבעו חזק והוא שפע טעמים.

     

    מהסלטים דגמנו סלט קינוקו חם – פטריות מוקפצות ברוטב טריקאי ושום על מצע עלי חסה (39 שקלים). מנה בעלת טעמי סויה מאד דומיננטיים.

     

    לסוף הראשונות קיבלנו דפי אורז עם פסי טונה – מנת ספיישל שהוכנה במיוחד ולא קיימת בתפריט המקורי. שווה להתעניין במנות הספיישל המתחלפות, מכיוון שמטבח איזקיה הוא מטבח עונתי ומרכיביו מתחלפים.

     

    ''


    (בתמונה למעלה משמאל - דפי אורז עם טונה, למעלה מימין - סלט קינקו חום, למטה משמאל - סאעקה אקמיאקי, ולמטה מימין טורי נאבה טישוקו).

    מהעיקריות קיבלנו –

    טורי נאבה טיישוקו – נתחי פרגית, אטריות, הרוסמה, טופו, שיטקה , גזר ובצל ירוק (78 שקלים), סיר מהביל וגדול עם הוראות מדוייקות של איך לאכול (לערבב את הירקות עם המרק שנלווה בקערית קטנה, לטבול את הפרגית והירקות מהסיר הגדול, ולאכול בעזרת המקלות).

    ג'יו סוקיאקי טישוקו – נתחי אנטריקוט, אטריות הרוסמה ובצל ירוק מבושלים ברוטב טריאקי, מוגשים עם אורז, מרק מיסו, ביצה טרופה נאה שמתבשלת מחום התבשיל, וחמוצים (79 שקלים בתפריט)

     

    מבין מנות הפרגית והאנטריקוט אהבתי יותר את הפרגית בגלל עדינותה היחסית. טעמי האנטריקוט היו עזים יותר.

     

    שתי מנות ניגירי הגיעו לשולחננו – ניגירי עם סלמון וניגירי עם טונה, שהיה גם החביב עלי ביותר. בטעות נגסתי בפה מלא בחלק שהכיל מיונז חריף – ולקח לי רגע להוריד את הבעיה בעזרת עוד קצת מהצ'ויה.

    עוד נוספה פלטת סושי צמחוני מכל מני סוגים (מחירים משתנים לפי ההרכב) ששימחה מאד את הצמחונים שבחבורה.

     

    קייסן הרוסמה איסמה – היה מגש גדול של פירות ים (סקלופ, קלמארי, שרימפס, אטריות הרוסמה ובצל ירוק, מוקפצים בשום, סאקה ,סויה , ג'ינג'ר וציר דגים ב98 שקלים בתפריט) – במקור היו צריכים להיות גם סרטנים כחולים אבל בדיוק בערב שנכחנו הם אזלו וחבל, מבין פירות הים זה הדבר האהוב עלי ביותר. למרות העדרות הסרטנים המנה היתה מרהיבה, גדולה ושופעת, תענוג לחובבי פירות ים.

    ''

    (בתמונה למעלה משמאל - ג'יו סוקיאקי טיישוקו, למעלה מימין קייסן הרוסמה איטמה, למטה בשתי התמונות, ניגירי עם סלמון ועם טונה)

    את הערב סיימנו עם קנקן תה ירוק (14 שקלים בתפריט) וכמובן קינוחים. האמת, לפי איה, ביפן לא ממש אוכלים קינוחים ומסתפקים בתה. אבל בישראל, אין מצב שאין משהו מתוק בסוף הארוחה ולכן פיתחה איה מגוון קינוחים עם טאצ' יפני ואנחנו טעמנו חמישה מהם:

     

    אגדאנגו ספיישל – שני כדורי אורז מטוגנים בעשייה ביתית ממולאים בשוקולד לבן ומריר, ומוגשים עם פרפה הבית, קצפת ורוטב פירות יער- 39 שקלים בתפריט, שילוב מרקמים שעד עכשיו לא יצא לי להתנסות בו, "מבצר קפוא"  - סנדוויץ של 3 קומות קרם ברולה קפוא עם טוויל ווניל , מוגש עם קצפת ופירות יער- מבנה מפואר ומרשים, מאצ'ה פרפה – פרפה מסורתי של תה ירוק ושוקולד לבן מוגש עם קצפת – 28 שקלים, שפחות אהבתי, טעם תה דומיננטי לי מדי, מלבי קוקוס- מחלב קוקוס ושמנת טריה, מוגש עם פירות יער- הכמעט פייבוריט שלי- ערימה מוקצפת לבנה עם פירות יער אדומים מלמעלה (ולמה "כמעט"? כי בסוף הגיעה מנה שכבשה אותי לגמרי ותיכף תשמעו עליה -

     

    והמנצח שלי – במחיאות כפיים סוערות – טוויל שקדים עם בננה ודבש- ב36 שקלים, סנדוויץ 3 קומות של בננות בדבש וטוויל שקדים שגם הוא מוגש עם פרפה הבית, קצפת ורוטב פירות יער. הדבש, הבננות, השקדים, והעדינות של הטוויל הפכו לחגיגה עדינה אבל מתקתקה, סיום הולם לארוחה.

    ''

    (בתמונה למעלה משמאל - מאצ'ה פרפה, למעלה מימין - אגדאנגו ספיישל, למטה משמאל - מבצר קפוא, ולמטה מימין - מלבי קוקוס).

    ''

    בתמונה למעלה- תה ירוק ,ו"בננה בדבש וטוויל שקדים".

    מה שנחמד, למרות שאכלנו כמויות לא קטנות, ההרגשה היתה מאד קלה בסוף הסעודה, בעיקר בגלל שרוב המנות מבוססות על ירקות ובשר או דגים וכמעט אין פחמימות – קל לגוף וקל למצפון הקלורי.

     

     

    לאוהבי הסושי , המסעדה מאפשרת הזמנת מגשים של דגים, ירקות או פירות ים.

    כל הפרטים באתר המסעדה – http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=10600

     

     

    כתובת המסעדה – בני ברית 6 הוד השרון. חניה צמודה חינם ויש אפשרות למשלוחים.

    ''

    (בתמונה סושי צמחוני ואטריות אורז נטולות גלוטן)

    דרג את התוכן:

      תגובות (40)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        13/4/12 18:14:
      מסתבר שלהוד השרון יש מה להציע !
        13/4/12 16:33:
      תודה על ההיכרות עם האוכל היפני :-)
        12/4/12 12:24:
      עושה חשק לקפוץ לשם.
        10/4/12 18:12:
      חוויה קולינרית מרתקת ובטח גם טעימה (התחלתי לרייר למראה התמונות ותיאור המנות) אז תודה שוש ממש כיף אצלך
        8/4/12 18:24:
      הרבה אנינות, חוכמת מזון ותרבות מצאתי בפוסט שלך. תודה על הרחבת הדעת, שושן
        8/4/12 15:23:
      היה אירוע נחמד ביותר ואכן תפריט קליל ולא כבד בכלל חג שמח
        7/4/12 18:13:
      אריגאטו גוזאי-מאס..
        7/4/12 16:46:
      בתור אחת שגדלה בעיר הזו.... באמת הגיע הזמן שיגיעו מסעדות טובות כמו זו!!!
        6/4/12 17:40:
      חג שמח
        6/4/12 10:47:

      פוסט משובח ואנין
      משקיט רעב ומעוררו בה בעת...
      ושובה את העין....
      *

        6/4/12 09:34:
      איזה קינוחים!!!
        6/4/12 09:17:
      יאמי יאמי הכל טעים... חג שמח ופורח. ***
        6/4/12 08:50:
      טעייייםםםםםםם
        6/4/12 08:15:

      פוסט יפה, אם כי אנ חייב להודות שאוכל יפני "לא מדבר" אלי.
      חג שמח - שוש.

      ''

        5/4/12 23:59:
      חג שמח יקירתי ,אני בעד אוכל בריא טעים פיקנטי ונטול פחמימות,אנסה,תודה

      חג שמח וטעים !!!

      ''

        5/4/12 22:09:
      נשמע טוב
      ניראה לא רע לא הייתי מתנגד לאכול
        5/4/12 21:03:
      אני לא ממש אוהב אוכל יפני אבל המידע שהבאת מעניין ואני די "מופתע" לשמוע שיש מסעדות גם בעוד מקומות חוץ ממרכז ת"א...
        5/4/12 18:11:
      מתי המטוס הבא ליפן ממריא ? ... חג שמח ! *
        5/4/12 17:01:
      ארוחה מעניינת וטעימה
        5/4/12 16:40:
      חג שמח שוש יקרה. הוד השרון על המפה... :)) סוף שבוע נעים.
        5/4/12 16:21:
      שוש עשיר עשיר עשיר - - - טעים טעים טעים - - - תודה שהבאת - - - פסח שמח - - -
        5/4/12 15:48:
      שושי יקרה, שיהיה לכם חג פסח כשר, שמח ובריא מבלי להגזים באכילה. (פעם עיתונאית אחת התייחסה לנושא האוכל בפסח במאמר שכתבה. היא סיימה את המאמר כך: "הבה נעבור את פסח בשלום !)
        5/4/12 15:18:
      שיהיה חג מלא בשמחה ובאור לך וליקיריך.
        5/4/12 15:12:
      עשית לי חשק לנסוע ליפן... :))) אבל כנראה אתספק בהוד השרון.... חג שמח יקירה...
        5/4/12 14:32:
      אפר להנות מהאוכל וגם להמשך בדיאטה:)
        5/4/12 14:20:
      איך עשית לי חשק עכשיו! ואת הספר של איה אימאטני יש לי. אחד היותר טובים שקראתי על אוכל יפני. חג פסח שמח, שוש!
        5/4/12 14:15:
      איטאדאקימאס! (''בתיאבון'' ביפנית)
        5/4/12 14:14:
      חג פסח שמח, שושי יקרה.
      למגיבי המקסימים- חג אביב שמח!!
        5/4/12 14:13:
      אמר חכם סיני: גם האוכל המשובח ביותר הופך בסוף לח...
        5/4/12 14:05:

      הטעמים עוברים

      דרך התמונות ...

      תודה..

      חג שמח ומלבב

      מרים

        5/4/12 14:02:
      * יפה ומעניין חג שמח רק טוב והרבה בריאות אושר ואהבה
        5/4/12 13:52:
      איזה יופי, מלכתחילה אני מעדיפה אוכל סיני כשר על פני אוכל יפני, אך התמונות הללו עושות חשק להתנסות גם בחוויה הקולינרית הזו, חג פסח שמח וכשר.
        5/4/12 13:51:
      הנה עכשיו הגעתי למקום הכי אהוב עליי!! אני מוכנה לחיות רק על אוכל כזה בלבד!
        5/4/12 13:45:
      תודה על הפוסט..לצערי איני אוהב אוכל יפני...חג שמח.
        5/4/12 13:45:
      חג שמח !!!!!
        5/4/12 13:44:
      צבעים מרהיבים, אוהבת מאוד סושי. תודה יקירה וחג אביב שמח ♥