עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    ערבסק- רוח האלגנט המזרחי.

    38 תגובות   יום שישי , 30/3/12, 22:43

    "ערבסק" – מלון אמריקן קולוני – ירושלים.

    ''

    מלון "אמריקן קולוני" עשוי מחומר של אגדות. ממוקם ברחוב לואי ונסן 1 בירושלים, הוא מסע היסטורי מרתק שבו הוא היה פעם ארמונו של פאשה וארבעת נשותיו, עם כל קסם המזרח, מדרגות האבן הפנימיות, הקשתות, החצרות והמבנים הגבוהים. במלון מסעדות שונות, שישה סוגי חדרים, איבזור מלא, ריהוט מפואר, בריכה, חדר כושר, ספא ועוד.

    ''

    (בתמונה למעלה- פנות חמד ב"אמריקן קולוני" ירושלים)

    מסעדת "ערבסק" הממוקמת במלון יחד עם מסעדות נוספות, הזמינה את הבלוגרים להתנסות בתפריט החורף החדש שלה, כשהקו המנחה היה השראה מזרחית בגוון מודרני.  וכשהגענו למלון הרגשנו כמו במדינה אחרת – האורחים דיברו שפות זרות והסתובבו בין המסדרונות עטורי הקישוטים העתיקים, חדרי הישיבות שכללו לצד ציוד מודרני גם כסאות ששימשו גם את הפאשה ומשפחתו, ואוספי התמונות על הקירות שמציינים את תולדות המקום ששימש כאי של שלווה באזור לא פשוט בכלל, או לגמו משקה בבר המקושת (שכולל חלק המאפשר עישון ).

    כשנכנסנו ל"ערבסק" חיכה לנו שולחן אלגנטי עם צוות מלצרים מחויט, שהחל להזרים מבחר מהמנות הראשונות, העיקריות וכמובן הקינוחים.

    רשימת המנות היתה ענקית, לא ידענו מה לעשות קודם – לצלם את המנות המרהיבות ביופין, לטעום, לראות בזווית העין מה המלצר מביא עוד וכו'. בסוף עשינו את הכל ביחד.

    בין המנות הראשונות שהוגשו  - פואה גרה תוצרת בית בצ'טני מנגו עם מקפא יין פורט, קרפצ'ו בקר (עם בייקון), קרפצ'ו טונה (מוצלח מאד), בשר טחון עם בורגול מוגש עם טבולה (הטבולה מרעננת את הבשר ויוצרת קונטרס חמצמץ בשרי), מבחר סלטים מזרחיים במגש גדול (הבחירה שלי מתוכם – הכרובית), "גביע" עשוי מלאפה שהכיל סיגרים וכדורי פלאפל פציחים, גבלקס (סלמון כבוש) עם ארטישוק ירושלמי, והמנה הפיבוריטית שלי בגדול – שרימפס פלאפל ברוטב חמצמץ. אוי, איך שהדבר הזה היה טעים. למזלי חלק מהבלוגרים לא אוכלים פירות ים כך שנשאר יותר בשבילי...

    (בתמונה למטה- מבחר מהמנות הראשונות)

    ''

    ''

    (בתמונה למעלה - שרימפס פלאפל)

    נשמנו עמוק, מזגו לנו עוד יין, והמשכנו לעיקריות (ואני באמת מקווה שלא פספסתי כלום) – קערת ענק של סוגי שיפודים שונים – עוף , קבאב, שישליק וכו', ירקות ממולאים באורז , צנוברים וצימוקים עם רוטב עגבניות ונענע (הזכירו לי קצת סגנון ספרדי-בלקני), דג בטאג'ין (אחד משתי המנות הפייבוריטיות שלי בעיקריות – חששתי שיהיה חריף אבל לא היה), כתף טלה שהוגשה על פולנטה (פספסתי את הפולנטה, נחטפה לפני שהגעתי אליה..), פילה בקר על הגריל יחד עם רוטב פטריות מתקתק, טונה צרובה, והמנה השניה האהובה עלי – צלעות כבש שהגיעו עם גרטן תפוחי אדמה שלוקלק עד הסוף. הצלעות היו מעולות – רכות אבל לא "וול דאן", מתקתקות אבל לא נשלטות על ידי תבלינים. כירסמנו אותן כמו אנשי מערות.

    ''

    בתמונות למעלה ולמטה- מבחר מהמנות העיקריות כולל טאג'ין הדגים, פלטת הסלטים, קרפצ'ו טונה ופואה גרה)

    ''

    ''

    (בתמונה למעלה- צלעות הכבש)

    כמו שקראתם עד עכשיו, הרשימה היתה ארוכה. אבל האם זה יגרום למישהו לוותר על קינוח? או שניים? או חמישה? נאאאאאא, אנחנו בלוגרים, אנחנו מקריבים גיזרתנו לאלוהי הקינוחים והקוראים הנאמנים. אז הנה זה- הקינוחים שקיבלנו.

    טרין לימון עם פטל ושוקולד, עוגת שוקולד שחיתותית עם כדור גלידה מעל ועוד עוגיה וסילסול של קרמל (ביקשנו שתי מנות שחוסלו מיידית), מוס פסיפלורה עם סורבה אננס (המנה שאני הכי אהבתי!), סיגר מתפצח עם מוס קטן לצידו שאפילו לא הספקתי לשאול מהו בדיוק, כי בשניה שכולם גמרו לצלם, שבע עשרה כפיות נדחפו לכוס הקטנה ונאבקו זו בזו על כל טיפה, ההימור שלי היה שזה היה משהו על בסיס סולת , עוגת תפוחים חמה עם גלידת ווניל, ואיך אפשר בסוף בלי מגש בקלווה ליד הקפה הקטן?

    (בתמונה למטה - חלק מהקינוחים)

    ''

    אז אם אתם מזדמנים לירושלים, בין אם אתם אורחי המלון או רק בסביבה, ורוצים ארוחה איכותית, עשירה ומתאימה במיוחד לאירועים חגיגיים, "ערבסק" היא אופציה ראויה.

    אתר המלון:

    http://www.americancolony.com/

    אתר המסעדה:

    http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=4102

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (38)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/4/12 21:40:
      אני בעייתי עם אוכל בשרי, תודה על ההיכרות עם המבנה. אני בטח אגיע אליו באחת מעליות הרגל שלי לבירה. חג שמח :-)
        5/4/12 01:07:
      ואוווווווווווווווווו. איזה יופי. כל הפוסטים שלך מעולים. הרירים התחילו לעבוד אצלי...תודה תודה. חג שמח.
        4/4/12 23:00:
      זה טעים, ואיזה מקום קסום.. חג שמח
        4/4/12 20:30:
      הבאת לי פה נוסטלגיה והריח באפי..תודה:))
        4/4/12 18:11:

      שוש

      הכל נראה כה טעים!

      חג שמח וטעים

      מהדס.*

        3/4/12 15:04:

      נשיקהאוהבת את כל הפוסטים שלך עם ההמלצות המענינות בכל המקומות שהתארחת בהם חג אביבופסח שמח

        3/4/12 05:23:
      חג שמחחח
        2/4/12 21:38:
      הנה עוד סיבה טובה לעלות לירושלים.
        2/4/12 05:04:
      *ת ע נ ו ג
        1/4/12 22:01:
      בכלל, המלון הזה משהו מיוחד.לא רק בזכות הקולינריה.בהחלט נראה שווה טעימה.. :))
        1/4/12 21:42:
      וואו...נשמע משהו משהו רק ש..פואה גרא? זו לא המנה הזאת שבגללה מענים קשות בעלי חיים חסרי ישע? נו, מילא, מה זה כבר סבל של איזה אווזון, לעומת החוויה הקולינרית המסחררת שחוויתם. שיהיה בתיאבון, ולא יזיק אם בנוסף ל"אנינות חיך" תצמיחו גם קצת מצפון!
        1/4/12 19:08:
      מתאבן את החיים!
      בא לאכול את המזון עם הכלים. יש מקום אנין ממנו בירושלים?
      חג שמח, שוש, משושן
        1/4/12 16:04:
      עושה חשק להיות, לטעום, לקחת חלק בכל החגיגה המרנינה והצבעונית הזו, נהדר.
        1/4/12 14:57:
      תודה על חוות דעתך. שיהיה לך חג פסח שמח.
        1/4/12 12:48:
      מעולה! קל''ב!!!

       

      יופי של כתיבה נראה טעים 

        31/3/12 13:00:
      ביקורת מעולה,טוב שיש גם מנות צימחוניות.תודה.
        31/3/12 12:10:

      חג שמייח ושבת שלום

      תודה על תשומת ה''

      יונה1969 היתארחתי במלון הזה .מקום מקסים

        31/3/12 10:25:
      שמתי לי את זה במועדפים... :))) עוד לא הייתי שם....
        31/3/12 10:00:
      יופי של ביקורת...אהבתי!
        31/3/12 09:48:
      מכירה את המקום .הנזק למחרת היה קילו וחצי נוספים..
        31/3/12 09:33:
      מגרה את בלוטות הרוק.. תודה.
        31/3/12 09:01:
      נראה על רמה..

      צטט: דן ספרי 2012-03-31 07:33:10

      עושה רושם נהדר. רק שכשאני מזדמן לירושלים עם המכונית ואנסה לחפש את המלון הזה (למשל) (שנדמה לי שהוא שהוא בצד המזרחי של העיר)זו עיר שבמיוחד אתגרית למי שלא מכיר אותה. אני תמיד חושש שאמצא את עצמי פתאום ברמאללה... (ואולי אני פשוט זקוק לג'י פי אס...)

       

      _________________________________

      המלון נמצא על קו התפר, אבל בסך הכל מרחק מטרים אחדים ממלון "עץ הזית" שנחשב כממוקם ב"חלק המערבי". אנחנו חשנו בטוחים לגמרי.

        31/3/12 07:33:
      עושה רושם נהדר. רק שכשאני מזדמן לירושלים עם המכונית ואנסה לחפש את המלון הזה (למשל) (שנדמה לי שהוא שהוא בצד המזרחי של העיר)זו עיר שבמיוחד אתגרית למי שלא מכיר אותה. אני תמיד חושש שאמצא את עצמי פתאום ברמאללה... (ואולי אני פשוט זקוק לג'י פי אס...)
        31/3/12 07:06:

      זה אכן נשמע ונראה איכותי מאוד. עוד אגיע לשם.

        31/3/12 01:28:
      אכן מקום מקסים .. תודה על התפריט המטעים *
        31/3/12 00:22:
      מביא תיאבון ענק. מה יהיה ?
        31/3/12 00:10:
      אוף!
        30/3/12 23:56:
      כואב לי הלב לשמוע מה אתם עושים למעננו, הקוראים....:-) :-) :-) :-) לפי איך שתוארו הדברים, נראה לי שההקרבה הייתה כדאית הפעם במיוחד....:-) חג שמח!
        30/3/12 23:54:
      רפרפתי במהירות אסור לי לקרא על אוכל כעת.
      המבחר היה ענק, קשה היה לדעת מה לטעום קודם..
        30/3/12 23:26:
      צלעות כבש נראות טוב:)
        30/3/12 23:26:
      צלעות כבש נראות טוב:)
        30/3/12 23:13:
      אהבתי מאוד, במיוחד את הקינוח והקפה עם הל. שבת קסומה יקירתי ♥
        30/3/12 23:13:
      * יפה ומעניין אהבתי סוף שבוע נפלא שבת שלום
        30/3/12 23:11:
      וגם שמעתי שראיתם את אחי השף יונתן רושפלד סועד שמה הוא לקוח קבוע של אמריקן קולוני וזה אומר הרבה הבר שלהם נחשב להכי טוב
        30/3/12 23:02:

      בהחלט מגרה את בלוטות הטעם