עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    משק ברזילי – נשמה אורגנית.

    31 תגובות   יום רביעי, 28/3/12, 09:02

    ''

    לפני עשר שנים ירשה מירב ברזילי את המשק המשפחתי במושב "ירקונה" הממוקם בכניסה להוד השרון. עד אז היא עסקה בפרסום אבל המשק הביא אותה להגשים את חלומה- חקלאות אורגנית עם אוכל. היא שיפצה לול והפכה אותו למסעדה ולחנות, הוסיפה גן ירק אורגני טבעי, ויצרה את המסעדה היחידה בארץ שהיא 100% אורגנית.

     

    כשהוזמנתי לנסות את המסעדה, לא ידעתי למה לצפות. הדימוי של "צמחוני אורגני" אצלי הסתכם תמיד בפולי סויה, וכמה טעים זה כבר יכול להיות?

    כשהגעתי ובחנתי את התפריט, הופתעתי מהמגוון הרב של המנות הרשומות, וכשהן התחילו לנחות לי על הצלחת כבר שיניתי את דעתי לגמרי.

    מסעדת "משק ברזילי" מתמחה בבישול בריא ומלא, היא מושתתת על ירקות ופירות אורגניים בגידול עצמי וכן על מנות מקוריות ומגוונות הודות לשימוש במגוון רחב של קטניות (מאש, שעועית,עדשים שונים וכו'), דגנים שונים כמו קינואה, דוחן, בורגול, קוסקוס ותחליפי חלבון שונים. למקום גם מאפיה שמוציאה מאפי בריאות שונים. הקמח האורגני נרכש מתחנת קמח בדרום הארץ. רוב הגבינות מגיעות מעדר העיזים של קיבוץ נאות סמדר, שחי חיים שלווים ללא אנטיביוטיקה או הורמונים . במסעדה אין אוכל מטוגן.

    ''

    ראשית, הערה- כל המנות המצולמות הן מנות מוקטנות למטרת ארוחת הבלוגרים, כדי שנוכל לטעום כמה שיותר.

    לפני הכל פתחנו עם שתיה- ואני בחרתי בשייק פירות. יש מגוון רחב של פירות וניתן לעשות שילובים על בסיס של חלב, חלב סויה, מים או יוגורט. אני בחרתי בננה תמר – עשיר, עסיסי ומתוק. (22 שקלים בתפריט). לכוסות נמזג בנתיים יין אורגני של יקב "בשן" (אנחנו טעמנו את "איתן") ובמקביל למי שרצה, גם בירה אורגנית של "הוני דו".

    המאזטים הגיעו לשולחן (אחד חינם בהזמנת מנה עיקרית במסגרת העסקיות) – לחם הבית (כמובן מקמח מלא, שנאפה כמו שאר המאפים, במאפיה הביתית של המסעדה), עם חומוס הבית (גם הוא תוצרת בית) וטחינה – פשוטים, עזי טעם, ללא תוספות תעשייתיות כלשהן. "מהגינה לטאבון" היה צלחת של ירקות אטיפסטי (סלק, קישואים, בטטה, פטריות ונבטים) – מנה מרעננת של ירקות שנקטפו בגן הירק הצמוד וניקלו קלות בטאבון, כדי לשמור על פריכותם וטריותם – 28 שקלים בתפריט.

    פוקצ'ת היום העסיסית הגיעה יחד עם שמן זית וחומץ (בתפריט ביחד עם סלט ישראלי ב48 שקלים) ונעלמה תוך שניות. בלוגרים אוהבים פוקצה טובה.

    עוד מהראשונות – "קרפצ'ו קייצי" – במקרה שלנו זה היה סלק פרוס דק, עם גבינות בופאלו ונבטים – (25 שקלים) , מנה מאד עדינה, סלט ירקות שורש, והבחירה שלי מבין הראשונות – פוקצ'ה טבעונית עם עגבניות, פטריות יער וטחינה גולמית, שהפתיעה אותי לגמרי בעושר הטעמים שלה.

    ''

    (בתמונה למעלה - משמאל - שייק פירות, באמצע - יין אורגני של "בשן", מימין בירה אורגנית, למטה משמאל לחם מלא באפיה ביתית עם חומוס אורגני, ומימין אנטיפסטי מירקות שגודלו בגן הירק).

    ''

    (בתמונה למעלה - משמאל קרפצ'יו, מימין פוקצ'ה טבעונית, למטה משמאל סלט שורשים ומימין פוקצ'ת הבית)

    מהעיקריות קיבלנו "קדרה בטאבון" – קטניות אפויות בטאבון בטחינה, במעטפת בצק מקמח מלא (58 שקלים בתפריט). נתקלנו כבר במנה הזו במקומות אחרים, אבל כאן יש גם את הבונוס של הקמח המלא והמרכיבים האורגניים. מנה מחממת ואסטטית.

    סלט בריאות חם הגיע לשולחן  - עדשים מונבטות, קינואה, מנגולד, עלים בשמן שומשום ורוטב עשבי תיבול ב48 שקלים בתפריט, ואחריו שתי המנות שמאד התלבטתי בבחירה מהי המנצחת מבחינתי –

    מנת פסטה מחיטה מלאה – פנה בתוספת פטריות, שמנת ועלי מנגולד  - 50 שקלים למנה, או 58 למנה נטולת גלוטן, שהדבר שהכי אהבתי היה שאי אפשר היה להרגיש שהפנה היא מחיטה מלאה, מה שיכול להיות מצוין עבור ילדים, ומנת טאלי הודית – מגש שכלל לחם נאן, אורז בסמטי, דאל עדשים וכוסברה, "אלוגובי" – תבשיל תפוחי אדמה עם מנגולד וגבינת פאניר, ויוגורט עיזים. (52 שקלים בתפריט). את ה"אלוגובי" טרפתי בעצמי, כמעט לא מותירה משהו לבלוגרים האחרים, והייתי שמחה לקבל אותו כמנה בפני עצמה, אולי עם איזה סלט ירוק בצד. המנה עשירה, היוגורט והפאניר מקררים את תחושת החום של האורז והעדשים, והמנה משביעה מאד.

    ''

    (בתמונה למעלה- מנת הקדרה במצב סגור ובמצב פתוח, למטה - משמאל "טאלי" הודי, באמצע סלט חם ומימין מנת הפסטה)

    ואז הגיעו הקינוחים. האמת, כשראיתי את התפריט, אמרתי לצוות המסעדה ש"אני לא יודעת איזה קינוחים בחרתם לנו, אבל אני רוצה את הטפיוקה". שמחתי לגלות שהטפיוקה הופיע בקינוחים שקיבלנו:

    -         עוגת טחינה תפוחים – 34 שקלים, עם דומיננטיות של הטחינה,

    -         טארט לימון – 30 שקלים – קליל מאד ומרענן

    -         מוס שוקולד המכונה "אכזרי" שמכיל שוקולד של 70% מוצקי קקאו ומאד מאד "שוקולדי" – היה הפייבוריט של הבלוגרים,

    -         טפיוקה- קרם קוקוס וטפיוקה עם סלט פירות (28 שקלים). כדרום אמריקאית זה הפייבוריט שלי, אני אוהבת את מרקם פניני הטפיוקה, ואת השילוב עם מתיקות הפירות (במיוחד גרגרי הרימון שמוסיפים גם צבע אדום עז על הטפיוקה הלבנה).

    ''

    (בתמונה למעלה - משמאל עוגת טחינה תפוחים, מימין טארט לימון, למטה משמאל טפיוקה עם פירות ומימין הכותבת עם מוס שוקולד "אכזרי" וטפיוקה.)

    את המטבח מנהלת השפית שלי לרון, בוגרת בית ספר לבישול בלונדון ונסיון במסעדות בתל אביב.

    במסעדה ניתן יהיה לרכוש מתנות ומוצרים כשרים לפסח כמו מצות אורגניות, סילאן תמרים, ממרחים מיוחדים כמו חזרת, חרוסת, חלבה ועוד, ואריזות מתנה מגוונות.

    ''

    (בתמונה מימין - מירב ברזילי - הבעלים, ומשמאל שלי לרון - השפית)

    המסעדה עצמה כשרה מעצם היותה צמחונית (ללא תעודה מכיוון שהרבנות אינה מאשרת ירקות עלים אורגניים ללא ריסוס), ובפסח תהיה כשרה לפסח.

    לאורך חג הפסח יתקיימו פעילויות לילדים:

    בתאריכים 4-5 לאפריל (חופשת פסח) ו8-12 לאפריל (חול המועד) החל מהשעה 11 בבוקר, וב11 ו12 לאפריל גם בשעות הצהרים החל מ16:30  - לגילאי 5-10 – סיור עם יותם הגנן, בין ערוגות הצמחים בשילוב סיפורים, שירים והסברים על האוכל והירקות (פעילות של שעה בתשלום סימלי של 15 שקלים ליושבים במסעדה), וכן סדנא מיוחדת לפסח בשם "סדנת מזווה" שנועדה לעזור לאנשים להפוך את המטבח הפרטי  לזירה המושתתת על עקרונות הבישול הבריא – דגנים, קטניות, אגוזים, ירקות, קמח מלא ועוד. המטרה היא אפשרות להכנת ארוחות מהירות ובריאות וכמובן טעימות. הסדנא נערכת דווקא בפסח בגלל אווירת הנקיון, ההתחדשות, השינוי ותחילת האביב. בסדנא יכינו המשתתפים ממרחים מעולים אורגניים, שיכולים להוות תחליף לשוקולד, גבינה וחומוס ושיכולים להיות גם מתנה יפה וטעימה, וכן ממרח פסטו, ממרח סלק אגוזים, ריבות, ירקות מוחמצים, וינגרטים, ממרחי קטניות ועוד תבשילים שונים.

    תאריך הסדנא הקרוב  - 24 לאפריל (יום ג') בין השעות 18.00 ל21.00.

     

    המסקנה שלי – "משק ברזילי" יכול לשמש גם כמקום בילוי בערב, עם אווירה, אוכל בריא, מחירים סבירים ומגוון רחב שמאפשר גם ללא צמחונים למצוא מנות טעימות ומשביעות (ועל הדרך גם בריאות). המקום נוח להגעה ועם שפע חנייה חינם.

     

    שעות פעילות "משק ברזילי" – ימים א-ה משמונה בבוקר עד חצות (ניתן להזמין אוכל עד 23:00), ובימי שישי משמונה עד 15:00. ישנם משלוחים.

    פרטי הגעה והתקשרות, כמו גם תפריטים ומידע נוסף באתר - http://www.meshekbarzilay.co.il/

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (31)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/3/12 23:49:
      בול בשבילי:))
        29/3/12 23:36:

      אהבתי.

      .

      כוכב* לחג.

      ''


      כל השגה חדשה - פותחת אופקים רחבים נוספים
        29/3/12 19:28:
      נראה מעניין ביותר...
        29/3/12 17:48:

      דווקא האוכל האורגני ומה שמכונה אוכל בריאות לא מדבר אלי.

      מעדיף אוכל "אמיתי"

        29/3/12 17:27:
      שוש - נראה נפלא,ומידע מעניין.
        29/3/12 10:48:
      גם לי בינתיים אוכל אורגני לא עושה לי את זה....אבל מה, אם נהניתם, מה טוב. מי יודע, אולי יום אחד אשנה את דעתי....? חג חירות שמח וטעים!
        29/3/12 06:40:
      צר לי שוש....צמחוני ואורגני ...לא עושה לי את זה
        29/3/12 00:33:
      מישהי כאן נהנית מהחיים..................
        28/3/12 23:39:
      איזה יופי ....וכמה מרשים ...שיהייה בכיף ובהנאה♥♥
        28/3/12 23:21:
      השייקים נראים טוב:)
        28/3/12 23:20:
      מנות מוקטנות - אין מה לדאוג - לבלוגרים יש "כיבה מיוחדת:)
      מעורר תיאבון תודה
        28/3/12 20:19:
      ממש הסמקתי.מהאוכל הצמחוני,שציירת לנו. מי יתן לי כנפיים ואעופה מייד ארצה למסעדה. תודה,ועשר כוכבים.
        28/3/12 18:43:
      וואו, אלו המנות המוקטנות, מעניין לדעת מהן המנות המוגדלות...
        28/3/12 16:57:
      שוש - שוב תודה על הפוסט המרשים - התמונות - המילים - ערב נעים
        28/3/12 13:41:
      הספקתי להיות שם כבר פעמיים,מאוד נהנתי לאכול מאכלים בריאים ,חמים ומאוד טעימים.
        28/3/12 12:58:
      מכירה את המקום אבל לא אכלתי שם... :))) טפיוקה אני מאוד אוהבת...בקפה לואיז בחיפה מגישים את הקינוח בארוחת בוקר וזה פשוט טעים טעים...
        28/3/12 12:54:
      * יפה ומעניין שבוע טוב
      תודה רבה למגיביי היקרים, אכן זו היתה הפתעה נעימה לגלות אוכל אורגני-צמחוני - וטעים!.
        28/3/12 12:42:
      תמיד אוכל אורגני ובריא נשמע ונראה לי לא טעים. תודה שגרמת לי להבין שזה ממש לא כך :)
        28/3/12 12:38:
      שמחה שנהנית. שיהיה לך שבוע מקסים.
        28/3/12 12:38:

      נראה לי ממש יופי

        28/3/12 12:13:
      נראה טעים מאד!
        28/3/12 12:02:
      מידע מעניין ומעורר תיאבון!
        28/3/12 11:59:
      איזה כייף לך, עשית לי חשק לבקר, פוסט מקסים , תודה ♥
        28/3/12 11:48:

      תודה על תשומת ה''

      יונה

        28/3/12 11:23:
      נראה נפלא
        28/3/12 09:27:
      לא ממש מתחברת לאורגני, אבל שווה לנסות, הכל נראה טעים. תודה שאני רעבה בזכותך על הבוקר.. :)) ויום נפלא.

      צטט: *יואל* 2012-03-28 09:18:40

      הייתי אמור להשתתף ולא באתי .... נראה יופי של מקום ובשורה טובה לצמחונים אוכל בריא הוא תמיד טוב

      ___________________________

      חבל שלא באת, האוכל היה טעים והאווירה מאד נחמדה, ובעיקר, לדעת שזה בריא היה בונוס אדיר.

       

        28/3/12 09:18:
      הייתי אמור להשתתף ולא באתי .... נראה יופי של מקום ובשורה טובה לצמחונים אוכל בריא הוא תמיד טוב
        28/3/12 09:08:
      רק לקנא בך....