עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    ארטישוק ממולא גבינת סנט מור

    0 תגובות   יום חמישי, 22/3/12, 11:04

     

     

    כעת העונה בשיאה, הארטישוקים נהדרים וטעימים. וזה הזמן למטעמים.

    בשבת אסע לחוות הארטישוקים בניר בנים ונתחיל בהכנת הממולאים לפסחאולם עד אז חוויות קודמות

     

    השבוע עדייןם את חגיגת שביל החלב, במסגרת זו התארחתי במחלבת ברקנית בכפר יחזקאל,

    יצאתי משם עם כמה גבינות ( כשי ) ומיד נזכרתי במנת הארטישוק הממולא סמט מור שאכלנו בטרקלין לקראת יריד היין. אז הנה מה שהכנתי.

     ''

    ארטישוק ממולא גבינת סנט מור

     

    מרכיבים

    4-6 ארטישוקים טריים

    חצי גליל סנט מור של ברקנית ( או אחר )

    מעט שמן זית

    מלח

     

    ההכנה

    מקלפים את הארטישוקים, חותכים במחצית הרוחב, מניחים במים ולימון כל הזמן למניעת השחרה.

    מבשלים חצי בישול במים רותחים, תולשים את העלים המרכזיים, מוציאים את הקוצים עם כפית פריזיאן.

    מקלפים עם סכין בעדינות את העלים הקשים שנותרו בצדדים ( מגלפים ) . חוצים את הארטישוק לאורך.

     ''

    משמנים את התחתיות החצויות בשמן זית וממליחים. מכניסים לתנור חם 180 מעלות לכ 20 דקות.

    מוציאים,ממלאים כל ארטישוק עם פרוסת גבינת סנט מור ומחזירים לתנור להקרמה קלה.

     ''

    מגישים בלווי עגבניות שרי מקורמלות

    להכנת העגבניות: מכניסים לתבנית את העגבניות ויוצקים שמן זית וחומץ בלסמי . מכניסים בחום גבוה של 250 מעלות ומורידים ל 100 מעלות לשעה.

    הצעת הגשה ( עם פטרית פורטבלה צלויה ביין ובלסמי )

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון