עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    פירות הדר אפויים - זה טעים !

    9 תגובות   יום שבת, 17/3/12, 19:00

    המטבח שלנו מלא אותם : פירות הדר מכל סוג וצבע, היו גם האדמדמים האהובים .כולם נאכלים טריים מפולחים או סחוטים למיץ תפוזים (הודות למפנק שדואג לבריאותנו..) . לאחרונה החלטתי לאפות (בגריל) מספר פלחי הדרים מעורבים.הניסוי היה מוצלח ! אגב , מלאכת הצילום היתה מענגת לא פחות מאכילת הפירות האפויים..

    -

    ''

     

    איך הכנתי?

    רחצתי : אשכולית אדומה אחת , תפוז דם (שהיה אדמדם בלבד) וקלמנטינה.
    כמות הפרי תספיק ל 2-4 מנות
    -
    ''
    חתכתי כל פרי לרבעים עם הקליפה.
    את האשכולית חתכתי לשמיניות
    -
    ''
    מרחתי כלי חרס אישיים שטוחים יחסית - בקוטר 12 ס"מ במעט חמאה- על התחתית והדפנות.
    הנחתי בכל כלי מספר פלחי פירות הדר לאחר שהסרתי מהם (זה קל) את הקליפה והחרצנים.
    פיזרתי מעט חתיכות חמאה קרות על הפלחים ,בזקתי מעט מאוד סוכר זהוב מעל .
    לדעתי סוכר וניל אמיתי יתאים מאוד.
    אתם תחליטו כמה חמאה .. וסוכר תשימו. בתום האפייה,
    החמאה והסוכר מתקרמלים ויוצרים מעט רוטב המשתלב נהדר במיוחד עם פירות ההדר המרירים מעט.
    תענוג!
    -
    אפיתי בחום של 200 מעלות בטוסטר אובן (אפשר גם בתנור אפיה) על מצב גריל- חום עליון בלבד
    משך האפיה ישתנה בהתאם לתנור, לתבנית ולפרי וגם למידת ה'עשייה' בו תרצו את הפרי.
    הפרי נותר עסיסי, חרוך מעט וטעים כל כך.הארכתי את זמן האפייה שהיה לערך 20 דקות.
    מתחשק לי כבר מנה נוספת.. זה ממכר. עלי הנענע - לקישוט בלבד ...
    -
    ''
    חני הראל מרץ 2012
    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה דיקלה
        30/3/12 20:29:
      לך*
      תודה רבה חברים- רוסיני,דנה,רונית ורונן , שבת שלום
        18/3/12 20:14:
      נקרא מעולה, ניראה לא פחות טוב ונפתח לתוספות מעניינות....
        18/3/12 19:21:
      מדליק
        18/3/12 08:09:
      איזה רעיון נהדר- נראה אסטטי ומדומיין טעים!
        18/3/12 06:13:

      זה מזמין מאוד.

      ניראה לי שאת צודקת בעיניין ה"רוטב".

      תודה.

      תודה רבה מותק ! :-)
        17/3/12 19:59:
      זה נראה מעולה! אומרת הגרגרנית, המעריצה הקבועה שלך :-)

      ארכיון

      פרופיל