עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    מצדיעים לחלב ישראלי.

    41 תגובות   יום שישי , 16/3/12, 22:12

    ''

    ארועי ההצדעה לענף החלב הישראלי החלו אתמול וזו היתה סיבה מצויינת להעמיס בלוגרים על אוטובוס ולנסוע צפונה. הגשמים העזים במרכז התחלפו בשמיים מעוננים חלקית וכמה קרני שמש שהציצו על עולם ירוק מתמיד בכבישי הצפון.

    מועצת החלב מקיימת עשרה ימי הצדעה לחלב הישראלי, והאירועים החלו אתמול (יום חמישי ה15 למרס) ויימשכו עד 24 למרס, במגוון ענק של פעילויות, טיולים, מסלולים ואטרקציות לכל המשפחה.

    אם אתם קוראים את הפוסט הזה מספיק מוקדם, תספיקו להגיע לאירוע הפתיחה שיערך בכפר הירוק מחר- בשבת ה17 למרס, בין השעות עשר בבוקר לחמש אחרי הצהרים, שיכלול סיור בשבעה מתחמים ייחודיים עם פעילויות רבות כמו סיור ברכב, חליבה, הכנת כריכונים מיוחדים, שעות סיפור, סדנאות ג'אגלינג מקצועיות, פינות ליטוף, סדנאות מיחזור ועוד, וכמובן במה מרכזית עם הפעלות.

    אבל אם לא הספקתם, לא נורא. באתר http://www.milkway.co.il/ יש שפע של מידע על הפעילויות השונות , מסלולי טיולים, מתכוני חלב ועוד.

    אנו התחלנו את הסיור שלנו בקיבוץ יפעת, שם נמצאת הרפת הגדולה בישראל, שמשותפת גם לקיבוצי מגידו ורחביה וכוללת מעל 1000 פרות. אחרי שראינו את שיטות החליבה המודרניות, נסענו אחורה בזמן והתכנסנו במוזיאון (יש לקרוא מווווווווווזיאון) הרפת, שם עברנו סדנת חביצת חמאה שנטרפה אחר כך עם קרואסונים, ולמדנו גם איך בעשר דקות ניתן לייצר גבינה טעימה. את הסדנא העבירה בתיאטרליות רבה רחל, שתיבלה את ההכנה בסיפורי רפת נוסטלגיים על תקופת החלוצים.

    ''

    (בתמונה למעלה- סדנת החמאה והגבינה, בתמונה למטה- מראות ממוזיאון ההתיישבות)

    ''

    עשינו סיבוב במוזיאון  לראשית ההתיישבות וראינו את הכלים ששימשו את החלוצים בחיי היומיום, מצעצועי הילדים בבתי הילדים ועד כלי הבישול, החקלאות וכמובן מחסן הבגדים שמכיל בגדים אותנטיים שאנחנו מיהרנו לאמץ כ"בגדי וינטג'".

    משם נסענו לכפר יחזקאל, למחלבת "ברקנית". המחלבה שנוסדה ב1978 מייצרת גבינות צאן מהעדר שלהם, במבחר גדול (גבינת עיזים בסגנון מרסלן עם עובש לבן, גבינה בנוסח וולנסי עם ציפוי פחם ועובש לבן, גבינת סנט מור, גבינה בפיתוח מקומי מקורי – גבינת "שחת", מצופה פחם ועובש חיצוני לבן, גבינת קורסיקה, גבינת קליפורניה חצי קשה, גבינה טבעונית ועוד גבינות רבות. הפיבוריטית שלי היתה "הכחולה הנסתרת" – גבינה עם גימיק- גבינה מחלב כבשים שמשלבת פס רוקפורטי בין שתי שכבות גבינה, שמקבל גוון כחול כשחותכים את הגבינה והרוקפור בא במגע עם האוויר. הדבר יוצר טעם עשיר במיוחד. עדר העיזים והכבשים חי בתנאים חופשיים וטבעיים במשק המחלבה.

    ישבנו לבראנץ' במחלבה (שאת מוצריה ניתן לרכוש מעבר למחלבה עצמה גם ברשתות "עדן טבע מרקט" ו"טיב טעם" – הגבינות עצמן כשרות בהשגחת הרבנות מ.א. גלבוע, אבל המקום פתוח בשבת). בדיר ובמחלבה ניתן לסייר וכמובן שיהיו פעילויות מיוחדות בתקופת עשרת ימי ההצדעה.

    ''

    במסגרת אירועי ההצדעה יהיו 33 נקודות ברחבי הארץ – מצפון ועד הדרום- מחלבות, רפתות, דירים, ומשקי חלב שבהם יהיה מגוון רב של פעילויות כמו שעות סיפור, סדנאות מיחזור, סדנאות יצירה וכולי.

    מועצת החלב מציעה באתר שלה גם מסלולי טיולי רכבים "בשביל החלב" שיעברו בנקודות מרכזיות של קק"ל ויחברו בין משקים תיירותיים באזור הצפון, המרכז והדרום עם מגוון פעילויות.

    כאמור כמות המקומות לביקור היא גדולה, כל הפרטים מופיעים באתר המוזכר למעלה, ורק כמה דוגמאות:

    -        מסלול "שביל החלב אזור השרון מישור חוף צפוני" – מסלול שמתחיל בנחל אלכסנדר בסיור בקטע הנחל ליד קיבוץ מעברות, "פארק איטליה" , תל איברכטאס שבו יש עתיקות ותצפית על ציפורים נודדות, ברכת היער, פארק צבי הנחל שבו אפשר לתצפת על צבים רכי שריון, יער אילנות מלא פרחים ולסיים במשק ברגר בכפר הס בפינת ליטוף עשירה, פינות יצירה, פינות האכלת כבשים, הכנת פיתות וטעימות.ועוד.

    -        מסלול אזור הצפון- הגליל התחתון שמתחיל בדרך נוף מנחמיה בין המושבות מנחמיה בעמק הירדן והמושבה יבניאל, דרך נוף יער בית קשת, מיצפור תורען ומצפור אלוני בית קשת שמאפשרים תצפיות לנוף יפיפה, "שביל הטרשים" -  מסלול הליכה קצר על טרשים של סלעי דולומיט שיוצרים נוף מיוחד וצמיחה ייחודית, וסיור ברפת קיבוץ הרדוף להכנה של גבינות וטעימות.

    -        "שביל פרות החלב" – מרכז המבקרים במושב בית לחם הגלילית- חוויה חקלאית של האכלת עגלות, חליבה ידנית, הכנת מוצרי חלב וסיור ברפת חדשה עם רובוט חליבה שעושה הכל ללא מגע יד אדם.

    -        מחלבת הנוקד במושב גילון שכוללת סדנאות גבינה , סדנאות קינוחים, סדנאות מנות פתיחה וסדנאות קפה ומשקאות על בסיס חלב כבשים – הכל מבוסס כאמור על טהרת הגבינות.

    וגם מחלבת עין כמונים, פרובוט – מרכז המבקרים ברפת הרובוטית בכפר יחזקאל, מוזיאון הרפת שיכלול גם פעילויות כמו חביצת חמאה, מספרי סיפורים רפתנים, התחפשות לרפתנים, פעילויות יצירה וסיור ברפתות, הרפת הרובוטית של משק עסיס, החצר הישנה בקיבוץ עין שמר, משק בוקר – מחלבת טבע עז ועוד ועוד הרבה מקומות עם שפע אטרקציות, כאמור הכל מוזכר ומפורט באתר.

    כתובות אינטרנט שימושיות:

    מוזיאון ההתיישבות בעמק  - קיבוץ יפעת:

    www.pioneers.co.il

    מחלבת ברקנית בכפר יחזקאל:

    www.barkanit.com

    אתר מועצת החלב:

    www.milk.org.il

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (41)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/3/12 15:56:
      ואפשר היה להמשיך את המסע לרפתות שהוקמו בסין בשילוב ידע ישראלי.
      הרבה לתפארת.

      צטט: Gfaus 2012-03-17 00:21:46

      לו היה פחות אנטיביוטיקה בבשר היה יותר בריא גם לחלב ....

      האם החלב בריא ???

      http://maker.co.il/3_13208/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%9C%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%91%60-%D7%99%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%90.html?1848784986=46

      אני לא בטוח ...

      תודה על השיתוף

      ________________________________

      כמובן שלכל מאמר יש מאמר נגד...

      http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182129,00.html

       

        18/3/12 23:22:

      הצדעה לפוסט !!!!!!!

      סדנת החמאה מה זה עשתה לי חשק להתחיל לחבוץ...
      יוזמה ברוכה והצילומים נהדרים!
        18/3/12 10:55:

      תודה על תשומת ה''

      יונהשבוע טוב

        18/3/12 00:56:
      נראה לי שאני הולך לקנות פרה.
        17/3/12 23:00:
      לא בריא לנו חלב !
        17/3/12 19:50:
      אזלו כוכבי שבוע טוב
        17/3/12 17:07:
      חלב הפרה מחאד בריא לעגלים, אז למה לא נותנים להם
      תודה רבה למפרגנים!
        17/3/12 14:55:
      נפלא. עושה חשק.יוזמה ברוכה של ענף החלב.
        17/3/12 14:35:
      שוש - הפוסטים שאת מביאה משובחים יופי של תיאורים פרוט - תמונות אהבתי מאד שבת טובה
      מה שנחמד הוא שלילדים עירוניים, שבטוחים שהחלב הוא מהסופרמרקט, יש פתאום אפשרות לראות איך זה באמת, איך זה היה פעם ולהנות גם מהטבע מסביב, ומזג האויר היום מצויין לטיולים. אפשר גם לאמץ את המסלולים באתר לטיולים בחופשת הפסח.
        17/3/12 13:23:
      הגבינות הן לא מאכל מרכזי אצלי, אבל עשית לי חשק לאיזו גבינה עם עובש.....:-)
        17/3/12 13:03:
      אני לא כל כך אוהבת חלב ומוצריו אבל חוויה מרתקת, תודה יקירה ♥
        17/3/12 11:31:
      שמחה שהיתה לך חוייה מעניינת ומהנה.
        17/3/12 11:17:
      חלבי זה הכי טעיםםם
        17/3/12 11:03:
      חשתי שאני בסיור החלב שהבאת בדרך נפלאה...תודה לך.
        17/3/12 09:41:
      מקסים!!! ולחשוב שהיה לי התענוג לקחת חלק ביום הכייפי הזה.שבת שלום !!
        17/3/12 09:36:
      אלופה !!
        17/3/12 09:33:

      מגיל חמש--שש, בחופשים הגדולים בעיקר, ביליתי שעות על גבי שעות בתחילה בצפייה מרטיטה בסבי וסבתי עליהם האהבה, חולבים פרות בידיים של איכר/ה ואחר-כך במו-ידיי..הקרבה לחלב וריחו בזכרוני כמו משתדרגים כאן.............

      תודה ***

        17/3/12 09:19:
      פוסט מעניין,תודה.
        17/3/12 09:17:

      אהבתי את הפוסט. מקיף עם שפע אינפורמציה ואולי יש לי גם מקום לטייל בו היום.

        17/3/12 09:05:
      בטעם של תנובה של פעם. מוגש יופי.
        17/3/12 06:40:

      איזה כיף

        17/3/12 06:08:
      איך אומרים? (תרימו אצבע למעלה): הידעתם?! פרה חומה נותנת קאקאו!!! :))
        17/3/12 03:03:

      חן חן, תודה רבה. בפנימיה בתיכון "הדסים" הייתי רפתן בכיר.

      אוהב פרות, איזה חמודות. אפילו יצא לי ליילד כמה.נשיקהנשיקה

      ''

        17/3/12 00:21:

      לו היה פחות אנטיביוטיקה בבשר היה יותר בריא גם לחלב ....

      האם החלב בריא ???

      http://maker.co.il/3_13208/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%9C%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%91%60-%D7%99%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%90.html?1848784986=46

      אני לא בטוח ...

      תודה על השיתוף

        17/3/12 00:11:
      תודה שושי על הסיור המקסים. במוזיאון ההתישבות ביפעת כבר בקרתי, ובהזדמנות אני מקווה לבקר גם ב"ברקנית" של כפר יחזקאל. שבת שלום !
      היה סיום מקסים וכייפי וכרגיל את מעוררת קנאה בזריזות שבה את מעלה פוסט . ואחלה פוסט!
        16/3/12 22:59:
      !!!
        16/3/12 22:56:
      נראה סיור מהנה ומעניין, חבל שלא יכולתי להצטרף..
      למגיבי המקסימים - הצפון ירוק ופורח, ושילוב של נוף, חוויות ילדים וגבינות משובחות, מה הבן אדם צריך יותר?
        16/3/12 22:40:
      אינפורמציה שימושית וטעימה לשימוש עם הילדים .תודה . שבת שלום .במשך קריאת הפוסט נישנשתי על גבינת סקאי ושטוחים .
        16/3/12 22:31:
      כל הכבוד שוש

       

      היה נחמד וכיף!!! 

       

       

        16/3/12 22:27:
      שמחתי להיות חלק מהסיור. שוש, פוסט מדהים. התמונות הנוספות בדרך...
        16/3/12 22:25:
      * יפה ומעניין שבת שלום
        16/3/12 22:24:
      איזה סיור מרתק. חבל שלא יכולתי להצטרף..
        16/3/12 22:16:
      כייף לקרוא:), כייף יותר לטעום:)....