עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    במזל דגים – סדנת דגים של "דגת הארץ".

    34 תגובות   יום ראשון, 11/3/12, 12:57

    ''

    מזלו של חודש אדר הוא דגים, ואין טוב מלעשות בפורים סדנת דגים. חבורה עליזה של בלוגרים התכנסה ב"סדנא בטעם" ב"בית הקרן" ברמת גן, כדי להתנסות בהכנת דגי "דגת הארץ" בכל מני צורות ואופנים. על השולחנות המתינו כבר המצרכים המוכנים, ההוראות, הסינרים, והופ... כן, טוב, לפני זה צריך לצלם, אז מצלמים, מתחבקים, מתנשקים, ואז – סוף סוף לעבודה.

    שף קובי פרסול, מ"השף הלבן" של תנובה ניצח על המלאכה, ותוך כדי שאנו מבשלים (טוב, רובינו, אני מעדיפה לצלם אחרים מבשלים ולאכול בסוף...) שמענו על הקשר של ישראלים לדגים. מסתבר שישראלים אוהבים לאכול דגים, בעיקר בשבתות ובחגים. הבעיה מתחילה בכך שישראלים לא יודעים איך להכין את הדגים הללו..

    ''

    (בתמונה למעלה- שף פרסול)

    לישראלים יש מספר קשיים עם רכישת דגים – ראשית, דגים טריים קשים להשגה, הרוב מגיע קפוא מחו"ל עם טעמי לוואי וכל מני תוספות לא רצויות. שנית, לדגים יש ריח אופייני שמרתיע אנשים, שלישית, כל העסק עם הנקיון והעצמות – גם עבודה מתישה וגם לא תמיד מצליחה, ורביעית – לא תמיד יש מתכונים מתאימים. על כל הקשיים האלו חשבו ב"דגת הארץ" ומצאו פתרונות לכל  - הדגים הם טריים ומצוננים, הם נטולי ריח דגי, הם מגיעים מפולטים ונקיים ולכל אריזה יש גם מתכונים מצורפים.

    ההכנה היתה קלה, ותוך שעה כבר היו לנו שפע של מנות דג מוכנות – אמנון ברוטב איטלקי של עגבניות ופסטו, בורי ברוטב עשבי תיבול ושמן זית צלוי בתנור, בס בציפוי קריספי פנקו עם תימין ובליווי לימון כבוש, מוסר מאודה בתנור ברוטב ים תיכוני, אדמונית בטמפורה לצד צ'ימיצ'ורי וחזרת, בייבי קרפ בסגנון חריימה פיקנטי שכונתי, והאהוב עלי ביותר- פורל ברוטב פורטובלו , שמנת ויין אדום (מתכון בסוף).

    ''

    (בתמונות למעלה ולמטה- מגוון מהמאכלים שהוכנו בסדנא).

    ''

    ל"דגת הארץ" מבחר של מגשיות כמו קרפיון טרי פרוס (מצוין לגפילטע פיש), פילה אמנון טרי, פילה פורל טרי, פילה אדמונית טריה, פילה בורי טרי, פילה באס טרי, פילה אמנון טרי פילה מוסר טרי ועוד, שניתנים לרכישה בכל רשתות השיווק בארץ , וכוללים תאריך שיווק אחרון. האריזות באות במשקל של 400 גרם (מתאים לזוג פלוס ילד ), המגשית אטומה ואיננה נוזלת.

    חברת "דגת הארץ" פועלת משנת 2008 והיא בבעלות קבוצות מגדלי דגים מובילות בארץ המקפידות על איכות, בריאות, כשרות וכמובן פיקוח ווטרינרי הדוק בכל השלבים.

    מוצרי החברה כשרים בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים, ואתר החברה - http://www.d-h.co.il/

    באתר מתכונים רבים וכפי שהבטחתי, המתכון המנצח מבחינתי –

    ''

    פורל ברוטב פורטובלו, שמנת שום ויין אדום

    6 דגי פורל נקיים חתוכים ל-4

    שמן קנולה

    2 ענפי טימין בינוניים

    בצל בינוני קצוץ

    פלפל שחור גרוס

    6 פטריות פורטובלו גדולות פרוסות לעובי חצי ס"מ לערך

    שום כתוש

    יין אדום

    2 שמנת מתוקה 38%

    מלח

    אופן ההכנה:

    מעל הפורל מפזרים מעט פלפל שחור גרוס.

    במחבת רחבה וגבוהה מחממים 1/3 כוס שמן קנולה לחום בינוני.

    מניחים את הדגים מעל השמן וצולים לדקה מכל צד. בעזרת פלטה שטוחה ורחבה מוציאים בעדינות את הדגים מעל תבנית שטוחה.

    מעל אותה מחבת מוסיפים 4 כפות שמן קנולה וצולים להשחמה עדינה את הבצל הקצוץ עם 2 ענפי הטימין וקורט פלפל שחור גרוס.

    מוסיפים את פטריות הפורטובלו החתוכות עם כפית שום כתוש וצולים ל2 דקות של ריכוך עדין של הפטריות.

    מוסיפים 2/3 כוס יין אדום ומרתיחים תוך ערבוב עדין לריכוז של חצי מהנוזלים ל2 דקות לערך ברתיחה עדינה.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, 4 קורט מלח . מערבבים ברתיחה עדינה ל2 דקות לתחילת הסמכה עדינה של הרוטב.

    מעל פני הרוטב מניחים את הדגים הצלויים עם צד העור כלפי מטה ומנערים קלות את המחבת .

    מבשלים כ4-5 דקות לערך ברתיחה עדינה של בעבוע עדין להסמכה של הרוטב. ובישול עדין של הדגים.

     

    מגישים חם -בעיטור ענפי הטימין מהרוטב  למעלה

    דרג את התוכן:

      תגובות (34)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/3/12 17:14:
      דג זהב... תודה על הורדת מחסומים.
        14/3/12 16:09:
      עוררת את תאבוני.
        13/3/12 18:52:
      בא לי דג.....

      צטט: י ו נ י ת 2012-03-13 07:47:17

      יא גם לי צמיד כזה :-))) אני חושבת שהדגים האלה הם המצאה נכונה לכל אותם אנשים שחששו אי פעם מלגעת בדגים בגלל הריח והקוצים. נהנתי בסדנה וכמובן איתך

      ___________________________-

      איזו מקריות... :-)

      אני יכולה להעיד על עצמי - אני לא אחת שתתחיל לפלט דגים (אפילו תפוז זה קשה לקלף..) ואם זה בא באריזה נוחה ונקיה , בלי עצמות ובלי ריח - פתרו לי את כל הבעיות..

       

        13/3/12 07:47:
      יא גם לי צמיד כזה :-))) אני חושבת שהדגים האלה הם המצאה נכונה לכל אותם אנשים שחששו אי פעם מלגעת בדגים בגלל הריח והקוצים. נהנתי בסדנה וכמובן איתך
        12/3/12 19:09:
      לא דייג, אך אוהב דגים... הבעיה העיקרית - המחיר הגבוה של דגים טריים.
        12/3/12 12:14:

      תודה על תשומת ה''

      יונה

       תמיד עושה לי תיאבון

      חודש מיוחד עם מזל דגים (בעלי מזל דגים) והפוסט יפהפה ומעורר תיאבון
        12/3/12 09:26:
      פוסט טוב, אהבתי מאד דגים, היום פחות, בטח אחזור אליהם, לא הייתי מתנגד לפורל טרי נשלף מהדן לטיגון בליווי צ'יפס
        12/3/12 09:25:
      סוף סוף אפשר לעשות דגים ללא חשש
        12/3/12 05:04:
      *
        11/3/12 23:11:

      דבר ראשון, הוספתי את האתר שלהם לפייבוריטס שלי ולו בשל המתכונים.

      חוץ מזה, לא ידעתי בכלל על המוצרים של החברה הזאת... כעת ראיתי שהם משווקים ב''מגה בעיר'' במבשרת ציון... מקווה שהמחירים סבירים.

        11/3/12 22:44:
      את ללא ספק חתולה שאוהבת דגים :-) ויודעת לעשות מהם מטעמים.
        11/3/12 22:39:
      דייג אוהב דגים ?..........
        11/3/12 22:33:
      שיהיה בתיאבון ובכיף! (אני מת על דגים...)
      אחלה של תחפושת שווה כוכב
        11/3/12 21:09:
      תחפושת נחמדה והחיוך אומר הכל- שהיה כיף :-)
        11/3/12 20:13:

      נראה טעים....הריחות מגיעים עד פה....בתיאבון...

        11/3/12 19:23:
      כייף של פוסט....
        11/3/12 18:21:

      פוסט יפה.

      אבל דגים זה לא בשבילי.

        11/3/12 18:11:
      שוש - תודה על הפוסט העשיר יופי של מילים ותמונות ערב נפלא
        11/3/12 17:13:

      אח אח הטעם והאומגה......

      **

      ממש נותנים לחתולה לשמור על השמנת... פוסט נהדר יקירתי שמסכם יפה ערב נפלא בהחלט.
        11/3/12 15:41:
      איזה פוסט נפלא , תודה לך שוש יקירה
        11/3/12 15:33:
      וואאאוו, שושי, העלית לי את מפלס התיאבון... איזה פוסט נפלא !
        11/3/12 15:24:
      מתל על פורלים ומת על פורטבלו. מתי את פותחת מסעדונת או טייק אווי לשבת שאוכל ליהנות ממטעמייך?
        11/3/12 14:37:
      הפורל בשמנת ופטריות היה אחד המתכונים המוצלחים ביותר בסדנא, גם אני מאוד אהבתי אותו. היה כיף להיפגש שוב, כתבת פוסט מקסים. נשיקות שמרית
      הכי כיף שאין ריח של דגים, לא על הידיים ולא על הדגים עצמם. הכל כבר מוכן, רק לזרוק לגריל/סיר
        11/3/12 14:01:
      תודה שוש על המתכון.
        11/3/12 13:51:
      תודה שוש היקרה על המתכון ועל התמונות המרהיבות, את נראית נפלא. שבוע טוב יקירה ♥
        11/3/12 13:38:
      * יפה ומעניין שבוע טוב
        11/3/12 13:13:
      החתולה שומרת על הדגים :) יפה לך!
        11/3/12 13:03:
      צודקת שוש, זה לא פורים בלי דגים!!!
      אצלי הם כיכבו גם בארוחת השבת!
        11/3/12 13:01:
      שמח שנהנית .... :-)