עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    הבלוגרים לומדים בישול בריא - חלק ב'

    30 תגובות   יום חמישי, 8/3/12, 08:42

    ''

    ביום השני של כנס "בישול בריא 2012 מקבוצת מסלמאני" המשכנו ללמוד על כלי בישול ומטבח שונים, וכיצד מבדילים בין מה שבריא לבין מה שלא בריא ומתיימר להיות כזה.

    היה איתנו מר משה כץ, תחקירן "כלבוטק" שסיפר על התחקיר שערך במסגרת התכנית, ובו התגלה כמה זיופים וכמה כלים לא בריאים, שלא לומר מסוכנים, יש בשוק.

     

    הכלים שהכרנו ביום השני של הכנס היו של "TEFAL" , חברה שהמוטו שלה הוא "השותף שלך לבישול בריא". החברה הוציאה במשך השנים כלים רבים, ואנו התוודענו לסדרות החדשות , שכמו קודמותיהן מבוססות על מחקר וניסוי רב וממושך, ודגש על בריאות (ללא חומרים רעילים) ונוחות (כדי שאנשים עסוקים יוכלו לבשל במהירות אוכל טוב וטרי), וכמובן, גם אסטטיות.

     

    המוצר הראשון שראינו היה מחבת מסדרת ה"SENSORIELLE" שמזוהה קודם כל על ידי הנקודה האדומה במרכז. זו נקודה שמכויילת לשנות את צבעה כשהמחבת מגיעה לטמפרטורה המדוייקת הנדרשת לבישול. יותר מכך, בכלים שונים של TEFAL יש כיולים שונים לפי הצורך – כך למשל במחבת המיועדת לפנקייקים , הטמפרטורה המכויילת בנקודה היא 230 מעלות, ולעומת זאת במחבת המיועדת לסטייקים הטמפרטורה היא 215 מעלות. במחבתות הסטנדרטיות (שאינן יעודיות למאכל מסוים) הטמפרטורה המכויילת היא 180 מעלות, שהיא הטמפרטורה האידאלית שבה נשמרים הערכים התזונתיים של המזון. (מחבתות הפנקייק והסטייקים שייכות לסידרת הTALENT שמיועדות לבשלנים מקצועיים).

    כמו כן, ברגע שיש בקרה על הטמפרטורה, ומגיעים אליה, ניתן להנמיך את הלהבה ולחסוך באנרגיה.

    כמו כל מוצרי "טפאל" – היא מצופה במשטח נון סטיק ייחודי שאינו נשרט ואינו דורש שימוש בכלי עץ או סיליקון דווקא. ציפוי הנון סטיק עמיד פי שבעה ממחבתות קרמיות, ופי שתיים מטפלון. מחירי מחבתות הSENSORIELLE נעים בין 146.99 ₪ למחבת בגודל 24 ל248.99 ₪ למחבת ווק בגודל 30 ו203.99 ₪ למחבת גודל 32, ומחירי הסירים נעים בין 293.99 ₪ (סיר בגודל 22 עם מכסה) ל434.99 ₪ (גודל 30). מחירי כלי הTALENT- בטווח שבין 249 ל749 שקלים.

    ''

    תחתית המחבת (וגם שאר הכלים) מוגנת על ידי פלדה שמונעת עיוותים, מכילה שכבת אלומיניום שאחראית לפיזור חום אחיד כך כל האוכל יתבשל במידה שווה, וכוללת הטבעה (כפי שאפשר לראות בצילום) של תעלות שמקנות חוזק מבני.

     

    לבשלנים מקצועיים יותר, ישנה סידרה נוספת בשם PREFERENCE שגם היא כוללת את הנקודה האדומה, את ציפוי הנון סטיק הייחודי, וכמובן את התחתית  ומתאימה בנוסף גם לכירות אינדוקציה. עוד סידרה לבשלנים היא FLAVOUR' שכוללת כלים עשויים אלומינים דק עם ציפוי נון סטיק מתקדם מקצועי resist plus. (מחירי הFLAVOUR' " נעים בין 179 ל329 שקלים).

     

    מבחינתי האישית – נון סטיק טוב הוא הבדל של שמיים וארץ בין חוויית בישול לבין טירחה. כשתבשיל נשרף, נדבק, נקרע לשבבים קטנים במקום לצאת מושלם כיחידה אחת, דורש חפירה מתחתיו כדי להפרידו או לחילופין תוספת של שמן, כל הדברים הללו גורמים לי לא לרצות להכין מההתחלה. מצד שני, ברגע שהתבשיל לא דורש ממני להוסיף שמן, ומחליק בקלות מהכלי, אני ברצון אכין משהו שהוא בריא יותר מאשר כל מאכל מוכן, תעשייתי וממולא בחומרי שימור ושומנים שונים.

     

    "NATURE" הוא סידרה נוספת, שמעבר לכל היתרונות הבריאותיים והבטיחותיים, יש לה גם מוטו של שמירה על איכות הסביבה. הכלים עצמם עשויים מאלומיניום ממוחזר 100%, אריזות המוצרים עשויות 100% נייר ממוחזר, ו95% מהחומרים המשמשים לעיצוב המוצרים, ניתנים למיחזור. כתוספת לשכבת הנון סטיק יש גם פיתוח נוסף בשם New Prometal Pro  שמוסיף עוד שכבת גימור עליונה המחוזקת על ידי מינרל אבן ספיר, מה שתורם עוד יותר לביצועי הנון סטיק. (מחירי סידרת ה"נטורה" נעים בין  368.99  שקלים למחבת בגודל 24, ועד 1007.99  שקלים לסיר קדרה מכוסה בגודל 29.)

    ''

    אחרי כל הבישולים, זה הזמן לאפייה. בניגוד לבישול שהרבה פעמים נובע מצורך של "הילדים/ המשפחה צריכים לאכול", הרי שאפייה היא בונוס. מאפים, עוגות, פשטידות, עוגיות, הרבה הרבה פינוק נכנס בקטגוריה הזו, וכלי לא טוב יכול להרוס את כל החוויה. אם עוגות נשרפות או מסרבות לצאת מהתבנית, או שהתבניות מתלכלכות ככה שמבזבזים הרבה זמן על נקיון, כבר לא כיף לאפות.

    כאן נכנסות לתמונה תבניות Tefal Air Bake. המדובר בתבניות בגדלים שונים שבנויות משתי שכבות של משטחי אלומיניום שבינהן שכבת אוויר שמונעת מהמשטחים להגיע לחימום יתר. הדבר מבטיח אפיה אחידה ואי חריכה. בתחתית התבניות ישנה טכנולוגיה בשם "מיקרו דום"  - שכבת שקערוריות מיקרו, שמפחיתות את זמן האפיה.

    אהבתי לשמוע שהתבניות הללו עמידות, הציפוי החלק מסייע להוצאה חלקה של המאפים, האלומיניום שמהן הן בנויות מפזר את החום בצורה אחידה כך שהאפייה תהיה מושלמת, ובעיקר- הכלים אינם מחלידים ומתאימים לשטיפה במדיח הכלים. כמו בכלי ה"נטורה" – גם התבניות עשויות מאלומיניום, וניתנות למיחזור מלא. מחירי התבניות נעים בין 129 ₪ ל179 ₪.

    ''

    הכלים האחרונים שהכרנו היו סירי לחץ. כאן בא וידוי – מעולם לא השתמשתי בסיר לחץ. סיפורי אימים ששמעתי בשנות השבעים (כן, אפשר להתחיל לחשב בת כמה  אני..) על סירים שהתפוצצו, גרמו לי לפחד מסירי לחץ. אחרי ששמעתי את הפרטים על הסירים החדשים של TEFAL אני בהחלט משנה את דעתי.

    שלושה סירים הגיעו לתצוגה-

    SECURE 5 – סיר שאמור להרגיע את כל חששותי מכיוון שהוא מכיל חמש מערכות בטיחות:

    -         סגירה בטוחה- אם הסיר אינו נעול, הלחץ לא ייבנה בתוכו.

    -         פתיחה בטוחה- כשהסיר במצב עבודה ויש בו לחץ, אין אפשרות לפתוח את הסיר

    -         ווסת לחץ – מאפשר וויסות הלחץ בתור הסיר, לבחירה בין שני מצבים בהתאם לנדרש בתבשיל.

    -         שסתום ביטחון  - למקרה שווסת הלחץ כושל, שהוא מצב נדיר ביותר, השסתום משחרר את הלחץ בצורה מבוקרת.

    -         אם שני האמצעים הקודמים- הווסת ושסתום הביטחון כושלים (וזה באמת מקרה נדיר מאד מאד מאד) – האטם ההקפי נשבר ומאפשר בריחת האדים ושחרור הלחץ.

     

    (מחיר 644.99 ₪ לסיר בנפח 7 ליטרים)

     

    סיר לחץ נוסף הוא New Clipso Control – שמכיל כמובן את חמשת התקני הבטיחות, וגם מערכת לשימור ויטמינים באמצעות סגירה הרמטית של הסיר, שמאפשרת שמירה של 75% אחוז מהוויטמינים, לעומת 55% בכל סיר לחץ אחר, פטנט של "סגירה ופתיחה באמצעות יד אחת" – על ידי לחיצה על כפתור שממוקם במכסה, שתי תוכניות בישול, והחלק הכי מדליק- טיימר חכם שניתן להוציא מהסיר, להניח בכיס ולקבל תזכורת כשהאוכל מוכן. (מחירים בין 1169 ₪ ל1349 ₪ לפי הגודל). הידיות מתקפלות לאיכסון נוח.

    ''

    האחרון הוא ה"רולס רוייס" של סירי הלחץ – הACTICOOK – דור העתיד של סירי הלחץ. לסיר יש טיימר חכם שמודיע לא רק בסיום הבישול אלא גם כשצריך להפחית את עוצמת החום, וכן Eco Dos   - מד מים  שמודד כמה מים צריך להוסיף לפי התבשיל המבוקש.

    ה"אקטיקוק" חוסך כ35% מזמן הבישול על ידי סילוק אוויר שנכנס לסיר והאצת הבישול. באותו אופן הוא גם חוסך עד כ20% חסכון באנרגיה. ידיות הסיר ניתנות להסרה לאיכסון נוח וכמובן כולל את כל היתרונות של מוצרי "טפאל" – תחתית בעלת שלוש שכבות לחוזק מיבני ופיזור חום מהיר ואחיד.

    ''

    כל סירי הלחץ מתאימים לכל סוגי הכיריים, כולל כירות אינדוקציה, וכל החלקים למעט הראש, מתאימים למדיח כלים.

     

    חברת "TEFAL" הוקמה לפני 56 שנים בצרפת והיא היום החברה המובילה בעולם לייצור כלי בישול. משטח הנון סטיק של "טפאל" הוא ייחודי, מורכב משש שכבות שונות – בסיס קשיח, שכבה אלסטית ועמידה לחום, עוד שכבות קשיחות, וציפוי עליון ששומר מפני שריטות ונותן עמידות. הציפוי המגן מונע הדבקות המזון לכלי ומבטל את הצורך בשימוש בשמן.

    "טפאל" לא מכילה "טפלון"!.

    ''

    מוצרי "טפאל" לא מכילים חומרים רעילים כמו עופרת, קדמיום וחומצות, מוצריה (כולל העטיפות והדיו שעל העטיפה) טבעיים וניתנים למיחזור מלא והם עומדים בתקנים המחמירים ביותר של ארצות הברית ואירופה.

    בכל שניה נמכרים בעולם 6 מוצרי "TEFAL"  והחברה רושמת 100 פטנטים בשנה.

     

    יצאתי מהכנס מצויידת בשלל טיפים על איך לבחור כלים, מה חשוב שיהיה בהם, ומה באמת הופך כלי בישול ומטבח, ל"כלי בריא".

    ''

    (בתמונה למעלה- הכותבת מדגמנת את סיר הלחץ "אקטיקוק" באתר "אל ערב".)

    דרג את התוכן:

      תגובות (30)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

       

       

      חשוב בהחלט 

        10/3/12 16:19:
      איך בכל תחום יש מפלי מידע, תחכום ועיצוב/אומנות ... מרשים אפילו בורה שכמוני בבישול. תודה על השיתוף וההנחלה.
        10/3/12 08:29:
      מקצועי להפליא
        9/3/12 23:52:
      מידע שימושי,תודה
      לכל מגיבי המקסימים - באמת גיליתי ששווה להשקיע בכלי אחד טוב שיחזיק שנים, מאשר בלהחליף כל שנה את הכלים ולסבול מהם כשהאוכל נדבק, כשצריך שמן, כשהכל נשרט ונשרף.
        9/3/12 21:48:
      לבריאות
        9/3/12 18:14:
      לחברה יש מוצרים מצויינים. תודה על הפוסט המושקע.
        9/3/12 14:01:
      כלים מכלים שונים,רק תחזיקי חזק,שהסיר לא יפול, תודה פוסט מעניין ומלמד.
        9/3/12 13:40:
      ahavti a ktiva bikortit ahavti a dugmanit neshika mi rio
        9/3/12 11:18:
      איזה תמונה מקסימה עכשיו את בלוגרית מדגמנת. תודה שוש , נהנתי לקרוא אותך, ואת הפוסט .
        9/3/12 05:08:
      *מקסימה חג שמחח
        8/3/12 21:24:

      שובת עין במראה הכותבת

      ושובת לב- במילותיה  

       

      חג  שמיייייח  ., ובכללחיוך

      הכותבת יפה. (: חג שמייח.
        8/3/12 19:19:
      אם הם הצליחו לשפר ככה את הסיר לחץ, אולי יצליחו לשפצר גם סיפולוקס בטיחותי?
        8/3/12 18:43:
      אישה יפה וכלים נאים. אחלה.
        8/3/12 18:40:

      תודה יקירה,

      באמת יש לי כמה

      פריטים שכאלה בבית...

      אחלה דוגמנית.

      פורים שמיייח .

        8/3/12 14:06:
      מקסימה את שוש
        8/3/12 13:28:
      מידע מעניין...
        8/3/12 13:02:
      תודה .פורים שמח
        8/3/12 12:02:
      איזה יופי של פוסט והתמונה עוד יותר... :))) חג פורים שמח ...
        8/3/12 11:53:

      תודה על תשומת ה''

       

      יונה

      *חג פורים * ויום האישה* שמייח*

       

      אורית ואגדה: ארטיק

        8/3/12 11:24:
      * יפה חג שמח סוף שבוע נפלא
        8/3/12 10:55:
      רק עבודה את מביאה לי...אך אני נהנה...תודה וחג שמח...
      תודה רבה לכם! פורים שמח!!
        8/3/12 10:52:
      פוסט משובח, אוהבת את מה שאת מביאה, מידע שימושי בהחלט. פורים שמח שוש המקסימה ותודה ♥
        8/3/12 09:34:
      נהדר , כמה מידע...פורים שמח
        8/3/12 09:03:
      יפה לך סיר לחץ!!! קדימה שוש למטבח *)
        8/3/12 09:00:
      אין כמוך:) איזה פוסט מושקע ומפורט:)

      צטט: עו''דפרייסאורי 2012-03-08 08:48:45

      איזו יפה !! הכוכבים אזלו בינתיים. תיכף אשוב. נשיקהצוחק


       

      _________________________-

       - מסמיקה-  

      איזו יפה !! הכוכבים אזלו בינתיים. תיכף אשוב. נשיקהצוחק


      ''