עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    הבלוגרים לומדים בישול בריא- חלק א'.

    49 תגובות   יום שני, 5/3/12, 09:41

    בשנים האחרונות מתגאה כל יצרן ויבואן כלי בישול שהכלים שלו הם "כלים בריאים" . לעיתים זה נכון , לעיתים מדובר בהטעיה מכוונת או לא, ולעיתים יש פרשנות יצירתית למושג "בריאות". האם רק העובדה שהכלי לא דורש שימוש בשמן הופך אותו לכלי בריא? האם הוא עשוי מחומרים שאינם מזיקים לבריאות? האם הוא לא פולט חומרים רעילים במשך השימוש?

    התוכנית "כלבוטק" העלתה את הנושא לכותרות, ואנו הבלוגרים מאד שמחנו לגלות את "הכנס לבישול בריא   2012 מקבוצת מסלמאני"  שאמור לעשות סדר בכל הבלגאן.

    ירדנו לאילת לשני ימי הכנס לשמוע, ללמוד ולגלות דברים חדשים על הכלים לבישול בריא.

    ''

    בתחילה קיבלנו הסברים כללים על מה נדרש כדי להפוך כלים, ל"כלים לבישול בריא":

    -         כלים המאפשרים ניקוי כך שלא יצטברו חיידקים שיתערבבו עם המזון (כך למשל חשוב שמחבתות לא יישרטו כדי שבשריטות לא יצטברו חיידקים).

    -         כלים שלא מכילים חומרים רעילים שעלולים להשתחרר או להספג בתבשיל

    -         חומרים שאינם סופחים ריחות וכתמים ובכך שומרים על הגיינה.

    -         בישול קל ,נוח ומהיר שמעודד אנשים לבשל לבד ממוצרים איכותיים במקום לצרוך אוכל קנוי, מעובד ותעשייתי  שמכיל כל מני תוספות לא רצויות ולא בריאות.

    -         כלים ששומרים על טריות המזון ואיכותו.

    -         כלים בטיחותיים לשימוש

     

    בכנס הציג בפנינו מר אעמר מסלמאני, מנכ"ל חברת "PYREX" ו" TEFAL " בישראל, את החידושים האחרונים שבמוצרי חברת "פיירקס", שמתוכננים לעמוד בדיוק בתנאים האלו, וכמובן גם בתנאים נוספים כמו אסטטיקה (מכיוון שבהרבה בתים המטבחים הם פתוחים וכלי הבישול מוצגים לראווה), והבישול הפך בהרבה מהמקרים ממטלה משעממת לתחביב ואנשים רבים אוהבים לבשל ולהרגיש כמו שפים מקצועיים, שדורשים גם כלים מקצועיים בהתאמה.

    ''

    (בתמונה מצד שמאל - מר אעמר מסלמאני)

    המוצרים הראשונים שהכרנו היו מסידרת Cook & Store  - תבניות שמאפשרות לעשות את כל הפעולות בבת אחת בלי ללכלך כלים נוספים – ניתן לבשל ולאפות בהן, לאחסן במקרר או במקפיא, לחמם בתנור או במיקרוגל ולקחת לכל מקום בנוחות (כמו למשרד או לפיקניק וכו'). התבניות, המגיעות בצורות של מלבנים, ריבועים ועיגולים ובמגוון גדלים מכונות "4 in 1 plus" והן מבטיחות בישול בדרך קלה ומהירה (עמידות בטווח שבין מינוס 40 מעלות במקפיא ועד 300 מעלות בתנור ובמיקרוגל), מאפשרות אטימה מוחלטת לשמירת המזון תוך יצירת וואקום, והמיכסים מונעים הידבקות ריחות בחימום. כמו כן התבניות מאפשרות שחרור אדים, והמכסה הוא שטוח לאיכסון מיטבי. התבניות עשויות מזכוכית בורוסיליקאט של פיירקס, שהיא החומר הבטוח ביותר לשימוש עם מזון וכמובן שאינה סופחת ריחות, הגיינית וקלה לניקוי. מיכסה האטימה אינו מכיל ביספינול. כמובן שכמו כל שאר הכלים, גם הסידרה הזו בטוחה לניקוי במדיח (מה שמאפשר אקסטרה הגיינה). לכל התבניות יש 10 שנות אחריות. בתור אחת שתמיד מכינה כמויות גדולות מדי בלי כוונה, איכסון ושמירה ליום המחרת, בנוחות ובניצול שטחים במקרר בגלל המכסים השטוחים, פלוס לקיחה לעבודה וחימום באותו הכלי, הופך את הכלים הללו לשימושיים במיוחד.

    ''

    הסידרה הבאה שהוצגה בפנינו, זכתה אצלי לנקודות רבות בזכות העיצוב המתוק והמיוחד שלה – סידרת Kitchen Lab. בסופו של דבר, בישול הוא כימיה והמטבח הוא מעבדה לכל דבר, ועיצוב הכלים – בקבוקים, קנקנים, וכלי מדידה ומזיגה מסוגים שונים מתכתב עם כלי המעבדה ויוצר עיצוב יפיפה מצד אחד ושימושי מאד מצד שני בזה שהוא מאפשר מזיגת רוטב בלי נזילות ומדידת כמויות מדוייקת, וכמובן פקק אטום.

    ''

    הסידרה השלישית היתה סידרת Multicook   - סידרת קערות בישול ביתי ומכסים בקונספט חדשני ורב תכליתי לבישול, אידוי, אפייה, חימום ואיכסון, והכל תוך שמירה על בטיחות ונוחות.

    כמו שהוזכר בתחילה , היום אנשים מחפשים כלים לבישול בריא, אבל שיהיה גם מהיר, נוח, עמיד, אסטטי ויעיל. סידרת קערות ה"מולטיקוק"  אכן חותרות בדיוק ליעדים הללו, הן מתאימות לשימוש על הגז, על הכיריים, בתנור ובמיקרו, וכמובן גם להקפאה, הן שקופות ומאפשרות מעקב אחרי תהליך הבישול, מכסה הסיליקון גמיש ומונע הדבקות ומסייע ביצירת וואקום.

    בסידרה קיימים חמישה מוצרים שונים – כלי עשוי קרמיקה עמיד בחום של עד 800 (!) מעלות ומתאים לבישול בגז, כיריים תנור ומיקרוגל, ולהקפאה בטמפרטורה של עד מינוס ארבעים מעלות, קערות פיירקס קלאסיות עם שני סוגי מכסים (גבוה ושטוח) שקופות שמאפשרות מעקב אחרי התבשיל, ומיכסה הסיליקון. (הערה אישית – כל פעם שהייתי רואה מוצר שיש לו המון חלקים, כל חלק מיועד לתפקיד אחר, הייתי שואלת "מי יכול למצוא ברגע המתאים את החלק שהוא בדיוק זקוק לו?" – וכאן היתרון הגדול של קערה אחת שמתאימה למגוון גדול של שימושים).

    ''

    הסידרה האחרונה שהוצגה בפנינו היתה סידרת Pyrex Natural Ceramic – סידרת סירים ומחבתות קרמיות  העשויות מאלומיניום יצוק בשילוב ציפוי נון סטיק מתקדם – שאינו מכיל קדמיום, עופרת או PFOA שהם חומרים מסוכנים ואסורים לשימוש, שכפי שהתגלה בתחקיר "כלבוטק" נמצאים בהרבה כלים מחברות מתחרות המתיימרות לייצר כלים "בריאים".

    שני היתרונות הגדולים של מוצרי הסידרה הם ידיות הבקליט העמידות בטמפרטורה של עד 180 מעלות ומאפשרת אחיזה נוחה ובטיחותית, ובסיס ודפנות עבים ומאוזנים בשלמות שמאפשרת פיזור חום מהיר ואידאלי.

    בסידרה 12 סירים ומחבתות  בצורות וגדלים שונים, בשני צבעים שונים (אדום וכתום) ומתאימים לכל סוגי הכיריים מלבד אינדוקציה. משטח הנון סטיק מונע הדבקויות ומאפשר בישול וניקוי נוחים. משטח זה גם עמיד במיוחד בפני שריטות (שכאמור מחייבות השלכת כלי בגלל הצטברות חיידקים בשריטות) ומאפשרת גם שימוש בכפות וכלים מתכתיים ולא הגבלה רק לכלי עץ או סיליקון. (עוד פלוס גדול מבחינתי, כי לא צריך להתחיל להחליף כפות כל הזמן – מה שהיה לי ביד אפשר להמשיך איתו כל הדרך).

    ''

    בסיום יום הכנס הראשון עברנו למסעדת "אנג'ליקה" שבמלון "המלך שלמה" , שם הדגים השף הצרפתי אנטוני בושה, בעל כוכב המישלן, שימוש בכלי הבישול של "פיירקס" להכנת מנות גורמה.

    ''

    חברת "פיירקס" , קיימת כבר למעלה מ97 שנים בשוק, ושמה הפך לשם גנרי לכלי זכוכית למגוון שימושים. הקווים המנחים של החברה הם אמינות, פרקטיות, עמידות, שמירה על ערכים תזונתיים והכל תחת חותמת האיכות והאחריות של "פיירקס". כל הכלים של "פיירקס" עומדים בתקנים העולמיים והמקומיים המחמירים ביותר.

    ''

    ***  - בחלק השני של הפוסט, שיגיע לקראת סוף השבוע- היום השני של הכנס.

    דרג את התוכן:

      תגובות (49)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/3/12 12:18:
      תודה רבה על הפוסט.
        9/3/12 04:01:
      toda shoshi al a midave a shituf
        8/3/12 07:07:
      תודה על מידע שימושי ובלתי משמין :-)
        7/3/12 22:47:
      יופי של רשומה ממצה , היה מרתק ,שמחתי להכיר אותך (-:
        7/3/12 18:30:
      פוסט חשוב בעיקר בהיעדר תקן . תודה שוש

      צטט: יורם פרקט 2012-03-07 16:36:46

        היום 16:29:

       

      ''

       

      יש מקום גם סתם למשהו טעים בפורים לא ?

       

      תתכבדי...חיוךקריצה

       

      חג פורים שמח

       

      יורם פרקט

       

      ____________________________

      תודה רבה וחג שמח!!

       

        7/3/12 16:36:
        היום 16:29:

       

      ''

       

      יש מקום גם סתם למשהו טעים בפורים לא ?

       

      תתכבדי...חיוךקריצה

       

      חג פורים שמח

       

      יורם פרקט

        7/3/12 03:16:
      בריאות טעימה
        7/3/12 00:03:
      יקירתי, פוסט מעולה, כהרגלך. מסביר בדיוק את ההבדל בין כלי מטבח איכותיים ובריאים, לבין אלו שלא. שאפו!
        6/3/12 17:09:

      תודה על תשומת ה''

      יונהחג פורים שמייח ומבדייח 

       http://cafe.themarker.com/post/2553310/

      צטט: שטוטית 2012-03-06 00:25:24

      יוּ שוש שמחה שנכנסתי לפוסט הזה

      מלאן מידע מעניין הבאת לנו

      ובטח ובטוח שארכוש חלק מהמוצרים הללו אחלה ה"זכוכיות" שאפשר לעשות איתן הכל

       

      תודה רבה

      משטוטית

      __________________________________-

      יהיה עוד הרבה מידע בחלק השני של הפוסט שיגיע בסביבות יום חמישי..

       

      צטט: זאבון השועל 2012-03-05 23:26:51

      תודה שוש.

      עכשיו מתחיל עבורי החלק הקשה צוחק

      לשכנע את אשתי לקרוא את הפוסט.
      מאחר ולשכנע את אשתי להיכנס לד'מרקר קפה זו משימה קשה ביותר (היא אף פעם לא קוראת את מה שאני כותב), זה לא יהיה פשוט.

       

      ___________________________

       

      תעשה קופי פייסט למייל ושלח לה..(או שתקנה בעצמך כלים של פיירקס)

       

        6/3/12 13:47:
      איזה יופי ! טוב לדעת.
        6/3/12 05:01:
      *פוסט עם שמחה:)))))))
        6/3/12 05:01:
      *puxy go anjv
        6/3/12 00:25:

      יוּ שוש שמחה שנכנסתי לפוסט הזה

      מלאן מידע מעניין הבאת לנו

      ובטח ובטוח שארכוש חלק מהמוצרים הללו אחלה ה"זכוכיות" שאפשר לעשות איתן הכל

       

      תודה רבה

      משטוטית

        5/3/12 23:26:

      תודה שוש.

      עכשיו מתחיל עבורי החלק הקשה צוחק

      לשכנע את אשתי לקרוא את הפוסט.
      מאחר ולשכנע את אשתי להיכנס לד'מרקר קפה זו משימה קשה ביותר (היא אף פעם לא קוראת את מה שאני כותב), זה לא יהיה פשוט.

      צטט: לוחש לסירים 2012-03-05 17:27:08

      תודה על המידע המעניין והשימושי....מה המחיר שלהם לצרכן?

      ___________________________________

      לא יכלתי לכתוב מחירים של הכל. הכלים הקטנים בכמה עשרות שקלים, הסירים וכלי הבישול בכמה מאות, אבל מדובר באיכות שנשמרת לשנים ארוכות (כמו מה שסבתא הורישה לנו...) ושווה לקנות מדי פעם כלי אחד ולצבור מטבח מושקע..

       

        5/3/12 21:30:
      מאלף. אבל אוכל...לא היה ????
        5/3/12 17:27:
      תודה על המידע המעניין והשימושי....מה המחיר שלהם לצרכן?
        5/3/12 17:00:
      שוש - תודה על הפוסט המושקע פורים שמח ומבדיייח
        5/3/12 16:48:
      זו גם מתנה נהדרת... :)))
      תודה רבה לכל המגיבים - הכלים הללו הם כלים שנשארים שנים, שווה להחליף לאט לאט כל פעם כלי , או לפי הצורך, עד שיש מטבח מצוייד כמו שצריך לאורך זמן.
        5/3/12 15:29:
      יפה מאוד וגם מעניין...
      כתבה יפיפיה, מקצועית ועשירה. כל הכבוד שוש.
        5/3/12 14:00:
      כתבה מאוד הגיונית ומעניינת.,תודה
        5/3/12 14:00:

      הכל נראה נפלא ו

      אחלה של צבעים.

        5/3/12 13:34:
      נראה לי שהגיע הזמן להחליף כמה מהסירים והמחבתות שלי במטבח...
        5/3/12 13:30:
      פוסט מקסים, צבעוני ומעניין

      צטט: סתיו אדם 2012-03-05 11:20:47

      הי את .....עם השם שגורם לשיר .... פוסט מעולה ...שותף כמובן בציר הזמן שלי בפייסבוק וכן ...שוווווווווווווווווווווווווווווווושנה שושנה שושנה ....:-)

      ___________________________-

      שאני אחזיר ב"זה הסתיו עם הענן ועם הרוח המיבב"? (סורי, לא יודעת את ההמשך..)

       

      צטט: שמרית אזיזוב 2012-03-05 10:49:34

      בישול בריא ונעים עם כלים איכותיים. היה כיף להכיר יקירתי :)

      ___________________________-

      גם אני מאד נהנתי בחברתך!!!

       

      צטט: זהבית שחר-יהודה 2012-03-05 10:35:55

      פוסט חשוב ומעניין חבל רק שמחירי הסירים כל כך יקרים אם כי אני בעד לקנות כל פעם משהו ואט אט להחליף את כל הישן בחדש(-:

      _________________________________________

      אחרי שלמדתי את כל התהליכים שעוברים על הסירים לפני שהם יוצאים למכירה- משלב המדע, דרך שלב הבטיחות , המבחנים הרבים שכל כלי עובר כדי לוודא שהכל תקין, ועד המכירה, והחומרים ומידת ההשקעה ביצור עצמו, הבנתי שהמחיר מחזיר את עצמו בזכות החיים הארוכים של הכלי, וכן בזכות העובדה שאפשר לסמוך עליו מבחינה בריאותית ומבחינת איכות המזון שיוצא..

       

        5/3/12 12:30:
      שמחה שנהניתם מהכנס. ותודה על כל המידע.
        5/3/12 12:11:
      תודה חג שמח
        5/3/12 12:11:
      * תודה על האינפורמציה מעניין שבוע טוב חג שמח
        5/3/12 11:30:
      תודה על השיתוף.
        5/3/12 11:20:
      הי את .....עם השם שגורם לשיר .... פוסט מעולה ...שותף כמובן בציר הזמן שלי בפייסבוק וכן ...שוווווווווווווווווווווווווווווווושנה שושנה שושנה ....:-)
        5/3/12 11:05:
      לבישול בריא חייבים כלים וגם אוכל טוב, תודה *
        5/3/12 11:03:
      פוסט מצויין על מוצרים מעולים וחוויה בלתי נשכחת :)
        5/3/12 11:02:
      יודעת שאני אוהב לבשל?...למדתי משהו עכשיו.
        5/3/12 10:49:
      בישול בריא ונעים עם כלים איכותיים. היה כיף להכיר יקירתי :)
        5/3/12 10:45:
      צבעוני, עשיר ומלמד.
        5/3/12 10:39:
      בישול בריא חשוב, הגיע הזמן להיות מודעים!!!
        5/3/12 10:39:
      טוב לדעת.תודה.
      פוסט חשוב ומעניין חבל רק שמחירי הסירים כל כך יקרים אם כי אני בעד לקנות כל פעם משהו ואט אט להחליף את כל הישן בחדש(-:

      צטט: אשת ליווי 2012-03-05 10:06:32

      והמחירים?! :))

      ___________________--

      מכיוון שיש מבחר כל כך גדול של כלים וגדלים וסוגים, לא יכלתי לכתוב מחירים של הכל.

      בכללי - מעשרות שקלים לכלי איחסון ועד כמה מאות לסירים.

       

        5/3/12 10:06:
      והמחירים?! :))
        5/3/12 10:00:
      איזה צבעים מרהיבים, עושה חשק ללמוד שם. בוקר טוב ופורים שמח יקירה ♥
        5/3/12 09:55:
      מקסים מאוד שוש ופעם ראשונה שהיה כייף להכיר את כולם ולחוות ביחד את כל החוויות כן ירבו ימים כאלו