עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    הצדף- דגים ופירות ים – יוסף ספיר 2 ראשון לציון.

    32 תגובות   יום שלישי, 24/1/12, 09:22

    ''

    ''

    אז חשבנו שנוכל ללכת לרקוד אחרי הארוחה ב"הצדף".

    אז חשבנו.

    אבל אני מקדימה את המאוחר.

    הכל התחיל מהזמנה של "הצדף" לבוא ולהתנסות במאכלי המסעדה ו"את יכולה להביא בן זוג". ככה משלבים זוגיות ובלוגריות, הכי טוב.

    כשהגענו המסעדה היתה כמעט מלאה (השעה היתה שבע בערב) וכשעזבנו שעה וחצי אחר כך, כבר היה מלא לגמרי, כולל החדרים הפרטיים.

    אפרת המלצרית קיבלה את פנינו (אין מלצר ספציפי לשולחן אלא כל המלצרים משרתים את כל השולחנות ככה שאין מצב שאדם מחפש את המלצר "שלו" לדבר מה שהוא זקוק לו, ומצד המלצרים, כל אחד עוזר לכל אחד ומשגיח על כל השולחנות). אפרת הסבירה לנו את הקונספט שמתחיל ב"במחיר המנה העיקרית מקבלים מבחר של סלטים למנה הראשונה, שמתמלא כל העת לפי הדרישה, יחד עם לחמניות חמות". כמה דקות אחר כך, כשהשולחן שלנו כמעט קרס מכל הצלוחיות, כמו השולחנות של כל שאר הסועדים לידינו, הבנו מה הכוונה ב"מבחר של סלטים". אם אני אנסה לזכור את הכל, היו שם בטטה אפויה בתנור עם רוזמרין (מצויינת), חומוס ביתי (גם החומוס וגם כל שאר הסלטים הם תוצרת המקום ועשויים טרי טרי), איקרה עם בצל סגול (חיסלתי עד תום), סלק מתוק, שום אפוי קונפי, סלט צ'זיקי, חצילים קלויים בצ'ילי עם בוטנים (למרות הסיכון שבלהתמלא ביקשנו תוספת), שומר בתחמיץ (אני לא אוהבת אניס אז לא נגעתי), גזר עם אריסה, דג מלוח, טחינה, כבד קצוץ, סלט שעועית עם זיתים, כרוב מתוק, סלט ביצים (היחיד שהיה לי קצת סתמי), וסלסה פיקנטית.

    ''

    (בתמונה- מגש הסלטים שמקבל כל אחד שמזמין מנה עיקרית, עם מילוי ללא הגבלה.)

    כל כמה זמן ניגשו מלצרים ושאלו אם אנחנו רוצים "מילוי" וכאמור ראינו זאת גם בשולחנות של סועדים רגילים לידנו. על השולחן שלנו היה יין הבית, "הר" של יקבי תבור  - שרדונה, קברנה סוביניון או טרה רוסה. אני העדפתי להמנע מאלכוהול הפעם (החלטה די נדירה) וביקשתי לימונדה (המיצים אינם נסחטים במקום) ובן הזוג העדיף בירה.

    מכיוון שהגעתי כבלוגרית שאמורה לטעום כמה שיותר, המנות הבאות באו בגודל מוקטן, רק בשביל הטעימה. מבין המנות הראשונות של המקום קיבלתי לטעום שלוש-

    חציל לבנוני – חציל קלוי בשלמותו על מצע טחינה ירוקה, בתחמיץ עגבניות וסומק (35 שקלים בתפריט), סרדינים "מחותנים" – סרדינים במילוי מסורתי מרוקאי (48 שקלים בתפריט) ו"פטריות מוקפצות" – פטריות שמפיניון בשום, שמן זית, יין לבן ובזיליקום (38 שקלים בתפריט). מבין שלושת המנות העדפתי בברור את מנת הסרדינים, למרות שבתחילה פחדתי ממנה מכיוון שהמילוי הכיל הרבה צרופים של המילים "פלפל חריף". הסרדינים היו ממולאים במילוי שאמור להיות חריף אבל בגלל שלהם עצמם יש טעם די ניטרלי, המנה בכללותה לא יצאה חריפה אלא מתובלת, כמובן כל זמן שנמנעים מלעשות את הטעות שאני עשיתי, ולשפוך מעל כף נדיבה של הרוטב שהגיע בצד, ושהוא היה הגורם החריף בענין.  דווקא הפטריות, שנראו די מבטיחות על התפריט היו קצת סתמיות, עם טעם דומיננטי של יין. אני חושבת שבמקום שמתעסק בדגים, עדיף להזמין משהו מהמחלקה הזו במקום מנה כמו מנת הפטריות.

    ''

    (בתמונה למעלה - חציל לבנוני, בתמונה למטה "סרדינים מחותנים")

    ''

    בכלל, לדברי מנהלת המשמרת, הדגים מובאים טריים פעמיים ביום, וכך גם פירות הים ומשקל מנת דגים מינימלית היא 500 גרם (כך שביחד עם הסלטים מהמנה הראשונה, קשה מאד לזוז אחרי ארוחה ב"הצדף"). על המנות אחראי השף ליאור טוביאנה, בוגר "קורסון בלו מקסיקו".

    למנות העיקריות בחרנו את המלצות המלצרית ( וויתרנו על פירות הים והתמקדנו בדגים) – ולשולחן הגיעו שתי מנות דגים –

    בשבילי – "פילה לברק לימון " – ברוטב שמנת, לימון, פסטו ועשבי תיבול (105 שקלים בתפריט), ובשביל בן הזוג "פורל גבינות" – פורל ממולא בתערובת גבינות , אפוי ברוטב שמנת, פסטו ועשבי תיבול (98 שקלים בתפריט).

    עד מהרה החלפנו את הצלחות ביננו כי הסתבר שכל אחד אהב יותר את המנה של השני ובדיוק מאותה סיבה- במנת הפורל היתה יותר דומיננטיות של המילוי עם הגבינות, ובמנת הלברק היה יותר טעם "דגי". אני העדפתי את הגבינות, בן הזוג את ה"דגיות". עם המנות מגיעות תוספות של תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק או פירה חלבי עם המון חמאה ושמנת. גם כאן הדעות היו חלוקות – בן הזוג בחר בצ'ילי, אני בחרתי בפירה (רבאק, פירה עם חמאה ושמנת, איך אפשר לא לחסל את כל הקערית עד תום?).

    ''

    (בתמונה למעלה - פורל בגבינות, בתמונה למטה לברק ברוטב שמנת לימון)

    ''

    גם מנות הקינוחים הגיעו כדוגמאות כדי לא לפוצץ את הבלוגרית לגמרי, ובבחירת צוות המטבח. המנות שצוות המטבח בחר בשבילי היו :

    "מיני סברינות" במילוי גנאש שוקולד לבן  ורוטב תותים, סנטונורה – פחזניות מקורמלות במילוי קרם פטיסיאר ורוטב ווניל ו"תותים בקדאיף"  - תותים טריים עם קרם מסקרפונה וקדאיף. שלושת הקינוחים האלו עולים 40 שקלים בתפריט (כמובן למנה המלאה). איכשהו יצא ששלושת הקינוחים הכילו תות או רוטב תות (קצת הצטערתי שלא טעמתי אף קינוח על בסיס שוקולד, כמו למשל ה"פילו שוקולד וברולה" שנשמע מאד מפתה בתפריט). מבין שלושת המנות העדפתי את האחרונה- תותים טריים, קרם לא מתוק מדי, וקרנצ'יות של קדאיף. מנה יפה וטעימה. בן הזוג הצביע לטובת הסברינות. עוד מנה שלא טעמנו אבל נשמעה טוב היתה הצעת היום שהיתה רשומה על לוח על הקיר וכללה "עוגת גבינה עם עוגיות אוריאוז על מצע קרם שוקולד". שווה לנסות בהזדמנות.

    (בתמונות למטה- הפחזניות וקדאיף התות)

    ''

    ''

    בשורה התחתונה, כפי שהבחנתי בשולחנות של אחרים, השירות היה מהיר ונדיב (מלצרית הופיעה עם מגבון רטוב לניקוי כתם כשהסועד אפילו עוד לא הספיק לבקש), והאווירה ידידותית מאד. יש לקחת בחשבון את כמויות הסלטים הגדולות והאינסופיות כשבאים להזמין את המנה העיקרית, ויש גם אופציה להזמין רק את הסלטים ללא מנה עיקרית ב38 שקלים.

    אה כן, ובקשר למשפט הפותח פוסט זה (כן, צריך לגלול למעלה..)- אז בטח שהלכנו לרקוד, נראה לכם שלא?

     

    האתר של "הצדף"  - www.zedef.co.il ולפי כמות האנשים שזרמה למקום, רצוי מאד להזמין מקום מראש.

    דרג את התוכן:

      תגובות (32)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/1/12 14:15:
      תמיד יוצאים רעבים אחרי הפוסטים שלך .. אבל גזרתי ושמרתי כרגיל :) תודה *
        25/1/12 09:52:
      לצאת לרקוד אחרי ארוחה....
        25/1/12 08:39:
      יא-מממיייי !!!
        25/1/12 07:23:
      זה קרוב אליי, צריכים לנסות :-)
        25/1/12 00:43:
      osse roshem tov...
        24/1/12 21:59:
      הייתי שם לפני כמה שנים והארוחה היתה גרועה ביותר ומאז לא נכנסתי לשם. כנראה שצריך לערוך ביקור חוזר בעקבות הפוסט שלך.
        24/1/12 21:11:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2012-01-24 17:51:25

      צטט: אורן_אסיף 2012-01-24 15:37:42

      נשמע כמו אחלה מקום, מבחר הסלטים עושה חשק, אני פחות אוהב ששמים על דגים רוטב שמנת, לדעתי זה קצת "מקלקל" לדג. נשמע מקום מאוד נחמד, נדמה שהרבה מסעדות דגים מאמצות את הקונספט של סלטים למרכז השולחן ומילוי חוזר במחיר העיקרית. אני מכיר את דרבי בר דגים שהיא קצת יותר זולה בהשוואה לצדף, אבל מבחר הסלטים שלה פחות אטרקטיבי.

       

      אני מניח שנושא השמנת קצת מזכיר את תפקיד טבילת/השריית הדג בחלב. מוריד את התחושה והטעם הדגיים של הדג. גם השמנת עושה את אותו אפקט כרוטב

       

      לזה התכוונתי בלקלקל לדג :)

        24/1/12 20:58:

      חחחחחחח

      היה לי שם

      יופי של דייט:)))))

        24/1/12 20:44:
      אחרי ארוחה כזאת, לא הייתי מצליח להתגלגל לאוטו, שלא לדבר על לרקוד. כל הכבוד.
        24/1/12 20:21:
      חייב לנסות
        24/1/12 19:26:

      תודה על תשומת ה''

      יונהשבוע מבורך.

      היום אכלתי סיני - אמרו לי שיש יותר סינים מיפנים

        24/1/12 17:51:

      צטט: אורן_אסיף 2012-01-24 15:37:42

      נשמע כמו אחלה מקום, מבחר הסלטים עושה חשק, אני פחות אוהב ששמים על דגים רוטב שמנת, לדעתי זה קצת "מקלקל" לדג. נשמע מקום מאוד נחמד, נדמה שהרבה מסעדות דגים מאמצות את הקונספט של סלטים למרכז השולחן ומילוי חוזר במחיר העיקרית. אני מכיר את דרבי בר דגים שהיא קצת יותר זולה בהשוואה לצדף, אבל מבחר הסלטים שלה פחות אטרקטיבי.

       

      אני מניח שנושא השמנת קצת מזכיר את תפקיד טבילת/השריית הדג בחלב. מוריד את התחושה והטעם הדגיים של הדג. גם השמנת עושה את אותו אפקט כרוטב

        24/1/12 17:34:
      שמעתי רבות וטובות של המקום
        24/1/12 15:37:

      נשמע כמו אחלה מקום, מבחר הסלטים עושה חשק, אני פחות אוהב ששמים על דגים רוטב שמנת, לדעתי זה קצת "מקלקל" לדג. נשמע מקום מאוד נחמד, נדמה שהרבה מסעדות דגים מאמצות את הקונספט של סלטים למרכז השולחן ומילוי חוזר במחיר העיקרית. אני מכיר את דרבי בר דגים שהיא קצת יותר זולה בהשוואה לצדף, אבל מבחר הסלטים שלה פחות אטרקטיבי.

        24/1/12 15:03:
      אחד המקומות הטובים לאכול בראשון ... תודה על ההמלצות ! *

      צטט: זאבון השועל 2012-01-24 11:08:42

      יפה. פותח לי את התיאבון.

      אבל מה עושה אחד שלא אוהב את ראשון לציון? גרתי שם מספר שנים וממש לא אהבתי את העיר הזו.

       

      ________________-

       

      יצא לי לבקר שם די הרבה בזמן האחרון בגלל מסעדות ואירועים, והופתעתי לטובה. גם מרכז הקניות ליד הקניון מספק את כל צרכי המבקרים ויותר.

       

      צטט: אביה אחת 2012-01-24 12:16:25

      שוש חמודה כל כך אוהבת את הפוסטים האלה שלכם הבלוגרים המלל - התמונות - פשוט עונג תודה לך על עוד פוסט משובח - טעים יום נעים

      _________________-

      תודה רבה!!!

       

      צטט: pro 1984 2012-01-24 11:41:13

      תמיד התלבטתי לגבי הקונספט הזה של הסלטים. מצד אחד זה טעים מאוד, מגוון ותמיד מצליח לשמח. מצד שני, זה סותם את התיאבון לפני העיקרית וטרם נתקלתי במקום שמפרגן בסלטים מבלי לחייב במינימום הזמנה (במחיר שערורייתי) או מחייב בהזמנת עיקרית. כך שהאופציה להזמין את הסלטים במחיר סביר, נשמעת מצויינת. כמובן, פה אני שואלת- האם הם מחייבים כל אחד מהסועדים לשלם 38 (ואז זה לא הוגן ולא שווה) או שזה מגיע כמחיר קבוע לכלל השולחן?

      ___________________-

      זה חייב להיות פר בן אדם כי בגלל שזה מילוי בלי סוף, אי אפשר לדעת כמה יאכל בן אדם אחד לעומת זה שבא איתו. בכל מקום שבו יש משהו "חופשי" תמיד יחייבו פר אדם. אגב, מחיר העיקריות סביר מאד והוא כמו כל מסעדת דגים אחרת (בסביבות ה100 שקל למנת דג) ואם נחשב בפנים את הסלטים, זה מחיר אטרקטיבי. מה שכן, אנשים צריכים לקחת בחשבון שאם הם יזמינו מנה ראשונה, הם יתפוצצו ממנה פלוס הסלטים ואז באמת לא ישאר מקום למנה עיקרית לכן הקטע של מנות ראשונות לדעתי מתפספס כי רוב הסועדים יוותרו על מנה ראשונה.

       

        24/1/12 13:45:
      התמונות באמת מעוררות את התיאבון!... זה עושה חשק להסתער על המקום...
        24/1/12 13:37:
      מזל שקראתי אותך אחרי א"צ ... :))) איך את לא משמינה ?????
        24/1/12 13:08:
      הייתי הולך על הסרדינים המחותנים (בלי רוטב גבינה וכו')...
        24/1/12 12:43:
      תודה תודה תודה. את משתפת ומלמדת אותי על כל החדשות בענף הגסטרונומי....והתיאבון...שלא נדע מצרות. יאמיייייייייייייייי
        24/1/12 12:16:
      שוש חמודה כל כך אוהבת את הפוסטים האלה שלכם הבלוגרים המלל - התמונות - פשוט עונג תודה לך על עוד פוסט משובח - טעים יום נעים
        24/1/12 12:10:
      מקום מוצלח ביותר. אכלתי שם מספר פעמים ואני תמיד ממליץ כאופציה בראשל"צ
      מעולה!! מכירה אוהבת ואהבתי
        24/1/12 11:41:
      תמיד התלבטתי לגבי הקונספט הזה של הסלטים. מצד אחד זה טעים מאוד, מגוון ותמיד מצליח לשמח. מצד שני, זה סותם את התיאבון לפני העיקרית וטרם נתקלתי במקום שמפרגן בסלטים מבלי לחייב במינימום הזמנה (במחיר שערורייתי) או מחייב בהזמנת עיקרית. כך שהאופציה להזמין את הסלטים במחיר סביר, נשמעת מצויינת. כמובן, פה אני שואלת- האם הם מחייבים כל אחד מהסועדים לשלם 38 (ואז זה לא הוגן ולא שווה) או שזה מגיע כמחיר קבוע לכלל השולחן?
        24/1/12 11:08:

      יפה. פותח לי את התיאבון.

      אבל מה עושה אחד שלא אוהב את ראשון לציון? גרתי שם מספר שנים וממש לא אהבתי את העיר הזו.

        24/1/12 10:54:
      תודה על ההמלצה...רשמתי את המקום...אבקר שם בקרוב..
        24/1/12 10:11:
      * מעניין אחרי הדיאטה:) שבוע טוב
        24/1/12 09:50:
      עשיתי שם פעם יום הולדת לרעייתי, מקום מעולה
        24/1/12 09:41:
      קינוח תותים בקדאיף נראה בהחלט שווה. יאמי
        24/1/12 09:35:
      הייתי במסעדה הזאת כמה פעמים ונהניתי מאוד , ממליצה לבקר בה. תודה יקירה ♥