עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    עולי ציון – הפנטזיה היפואית של ניר צוק.

    25 תגובות   יום שישי , 20/1/12, 22:12

    ''

    ''

    כשנחתה בתיבת המייל שלי ההזמנה לבקר ולבקר את המסעדה החדשה של ניר צוק ביפו, הסקרנות שלי התעוררה. שמעתי על המיזם החדש ואת ניר צוק אני מכירה ממסעדות אחרות שלו, אבל ההגדרה שלו "הפנטזיות היפואיות שלי" היתה מעניינת.

    "עולי ציון" ממוקמת כמובן ברחוב עולי ציון 34 ביפו. המסעדה מעוצבת בצורת בר ארוך שמקיף את המטבח, ועוד נישות עם שולחנות בודדים, וכן מפלס עליון מצופה זכוכית (רק לא לעמוד עליו בחצאית מיני..). ישבנו לאורך הבר, כל המטבח גלוי לפנינו, כל הכנות האוכל פרושות מול עינינו וניר צוק החל להפעיל את הקסם שלו.

    התפריט פשוט, והמטרה היא להעביר ערב שמח, עם משקאות ונשנושים במחירים סבירים. את השמחה הגבירה התקליטנית שהשמיעה מוסיקה אתנית קיצבית. משקה הבית הוא ערק רימונים שהרבה מיושבי הבר הזמינו. נטלי שחף היתה אחראית על הבישולים, ניר צוק ניהל את כל העסק בחום רב, והמנות מתוך התפריט החלו להיות מוגשות על הבר.

    (בתמונות עם נטלי שחף וניר צוק)

    ''

    ראשונים נחתו אצלנו עלי גפן ממולאים, אותנטיים לגמרי, ולידם חמוצי הבית בטעם עדין עדין. אחר כך הגיע מגש של לחם עם חציל ושמן זית לימוני – ב18 שקלים, לחם שנאפה במקום, עם חציל קלוי בעדינות ושמן זית לימוני מצוין. התעלמתי מהעובדה שזו רק מנת פתיחה ושלא יהיה לי "מקום לאוכל" ואלוהים יודע כמה פרוסות לחם חיסלתי. גם החציל לא נשאר מיותם.

    ''

    (בתמונה למעלה לחם עם חציל).

    "חומוס חמאם" הוא חומוס הבית, ב15 שקלים לצלחת, החומוס שמוכן כמו כל שאר המנות לעיני הסועדים, בעבודה ידנית של עלי ומכתש, כשהחומוסים החמים הופכים לממרח גרגרי ועשיר.

    "זו מנה שבטייטל שלה מופיעה המילה "חריף" אמרו לי כשהגיעה מנת ה"שרימפס חריף". (44 שקלים). טעמתי בזהירות ושמחתי לגלות שממש לא חריף. שרימפס רך ועשוי כמו שצריך. מבחינתי אחת משתי המנות החביבות עלי ביותר (כמובן חוץ מהקינוחים אבל לזה נגיע אחר כך).  (בתמונה למטה)

    ''

    סלט "תמר" (29 שקלים) מבוסס על עגבניות כמובן, מבחינתי בריא מדי, תנו לי את השחיתות. יכול לבוא כתוספת למנות הבשריות שיגיעו בהמשך.

    ב55 שקלים בתפריט ניתן לקבל את המנה הבאה שהגיעה אלינו "קבב על המינוט". מה הכוונה? כן, קבב שנטחן באופן אישי לכל מנה ומטופל בצורה המינימליסטית ביותר. אני הייתי מעדיפה שיהיה יותר עשוי. לקרניבורים מושבעים בלבד.

    באותו מחיר יש גם מקלובה, שזכתה למחמאות רבות מצד כל הבלוגרים שישבו על הבר. אורז מתובל ועסיסי.

    "שוורמה שייטל"  - 53 שקלים , היתה הפייבוריט השני שלי, והלכה מצויין עם דרינק ליד ועם המוסיקה. וויתרנו על המזלגות ותפסנו חתיכות בידיים.

    ''

    (בתמונה למעלה- הקבב)

    שאלו אותי איזה דרינק אני רוצה וביקשתי משהו חלבי. לא היה בתפריט משהו מובנה והוצע לי "לבנות משהו במיוחד עבורך", אחרי שתושאלתי גם איזה סוג אלכוהול אני מעדיפה והתשובה שלי היתה "תפתיעו אותי". אז הפתיעו אותי. אחרי התייעצות קצרה של צוות האלכוהול קיבלתי קוקטייל תפוזי חלבי וקיבלתי את הרושם שאין קוקטייל שאפשר לבקש ולא לקבל.

    ''

    "תבשיל דגים יפואי" (65 שקלים) הגיע אלינו, מהביל ומכיל פרוסות גדולות של דג רך במיוחד, אבל אנחנו התמקדנו במה שקרץ לנו מהתפריט "מרק כרובית וטחינה" – מרק עשיר, משביע ומתקתק, שאנו ממליצים להוסיף לו לחם וחמאה ואז החוויה תהיה מושלמת (28 שקלים). אחרי שהמנה עוד הוגשה, ניר צוק החליט לגשת אלינו ולשדרג בעזרת שמיר קצוץ וטאץ' אישי. (בתמונה למטה- תבשיל הדגים)

    ''

    דגמנו גם שני סוגי נקניקיות – הערבית והרומנית (17 שקלים) שגם הן ילכו מצוין עם אלכוהול.

     

    שלב הקינוחים הגיע, הכפיות נשלפו. עוד לפני שטעמנו, אני חייבת לציין את הפרזנטציה היפיפיה של המנות, לפחות עד שהרסנו אותן בנעיצת כפיות חסרת סבלנות.

    מבין שלושת הקינוחים שטעמתי (קרמבל תפוחים, קדאיף ומוס שוקולד- כולם ב28 שקלים למנה שזוג יכול להתחלק בה בתום ארוחתו), הפיבוריט שלי היה ללא ספק מוס השוקולד שהיה אוורירי, מתוק ושוקולדי. המנה היפה ביותר היתה מנת הקדאיף עם שילוב צבעים של לבן של הקרם שלא היה מתוק מדי, חום מבהיק של פירורי קדאיף, ואדום סקסי של רימונים שנשפך מלמעלה.

    (בתמונות למטה- מוס שוקולד וקדאיף עם רימונים)

    ''

    ''

    בסיכומו של דבר, מדובר במקום של כיף – לשבת ולהביט במטבח, לזוז לפי המוסיקה, לשתות מה שרוצים ולנשנש את הפנטזיות היפואיות של ניר צוק, וכאמור, הכל במחירים סבירים מאד. אני הייתי מתמקדת בשרימפס החריף, במרק, בנקניקיות וכמובן בקינוחים.

    התפריט עדיין לא קיים ב"רסט" וניתן להתרשם ממנו כאן:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (25)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: שרה קונפורטי 2012-01-23 01:45:05

      וואוהו
      איך שאתה כותבת בצורה מגרה!!!!!!!!
      גם אני הלכתי לנחלה בעקבות המלצתך
      אמרו לנו שהיינו צריכות (בתי ואני) להזמין מקום ויש עוד שולחן פינתי אחד אחרון פנוי.
      ניגשנו לראות את המבחר ב"בופה"....
      האמת כל כך התאכזבנו מהמבחר,
      ויתרנו על הארוח ויצאנו....
      הלכנו במקום לקניון רעננה אני חושבת ש"ארוחת הבוקר" המוגשת שם, אין לה מתחרים בארץ.....
      אמשיך לעקוב אחרי התאורים שלך
      אולי בפעם הבאה נצליח

       

      __________________

      אני הייתי בארוחה רגילה ולא בבופה, כך שאין לי מידע על מה מגישים בארוחת המזנון..

       

        23/1/12 01:45:

      וואוהו
      איך שאתה כותבת בצורה מגרה!!!!!!!!
      גם אני הלכתי לנחלה בעקבות המלצתך
      אמרו לנו שהיינו צריכות (בתי ואני) להזמין מקום ויש עוד שולחן פינתי אחד אחרון פנוי.
      ניגשנו לראות את המבחר ב"בופה"....
      האמת כל כך התאכזבנו מהמבחר,
      ויתרנו על הארוח ויצאנו....
      הלכנו במקום לקניון רעננה אני חושבת ש"ארוחת הבוקר" המוגשת שם, אין לה מתחרים בארץ.....
      אמשיך לעקוב אחרי התאורים שלך
      אולי בפעם הבאה נצליח

        22/1/12 20:46:
      נשמע מעניין. "עולי ציון" זה לא הרחוב של שוק הפשפשים? בפעם הבאה שנגיע לסביבה אולי נקפוץ גם למסעדה הזו...

      צטט: luis56 2012-01-22 15:47:59

      טוב, הלכתי ל"נחלה" בתל יצחק בעקבות המלצתך ולא התאכזבתי, אבל אם אתחיל לעקוב אחרי כל מסעדה שאת ממליצה, לא אהיה רזה כמו שאני עכשיו. אז אשמור את ההמלצה הזו לפעם הבאה בה יתחק לי לא לבשל.

      ___________________-

      שמחה שהיה לך טעים.

       

        22/1/12 15:58:
      *********
        22/1/12 15:47:
      טוב, הלכתי ל"נחלה" בתל יצחק בעקבות המלצתך ולא התאכזבתי, אבל אם אתחיל לעקוב אחרי כל מסעדה שאת ממליצה, לא אהיה רזה כמו שאני עכשיו. אז אשמור את ההמלצה הזו לפעם הבאה בה יתחק לי לא לבשל.
        22/1/12 13:42:
      "תודה על ההמלצה.." *
      מעולה! אהבתי את ההמלצה המעוררת הזו(-:
        22/1/12 00:38:
      יקרה , את עושה חיים , ותמיד כתבותיך מעוררות תאבון, דווקא בדיוק עכשיו שהגיע הזמן ללכת לישון , להתראות
        21/1/12 20:48:
      הרעיון של הבישול שמתבצע מול העיניים ,עם אווירה משמחת ,בהחלט שווה
        21/1/12 18:07:
      שוש תודה על הפוסט המושקעעעעעעעעעעעעע שבוע מבורך
        21/1/12 11:52:
      תודה על ההמלצה
        21/1/12 10:52:
      בין הטובות ששווה לבקר, תודה יקירה ושבת חמימה ♥
        21/1/12 10:28:
      בהחלט מעורר חשק.... שבת שלום....
        21/1/12 10:25:
      שווה ביקור....תודה.
        21/1/12 09:25:
      תענוג לקרוא אותך.... חש בטעמים
        21/1/12 08:26:
      הפוסטים שלך בכלל וזה כאחד מהם בהחלט עושים חשק. תודה
        21/1/12 07:49:
      עושה חשק לחזור לשם

      צטט: עו''דפרייסאורי 2012-01-21 02:11:20

      איך אחרי כל זה, את נשארת דקה כמו גבעול ?!

      ______________________

      סלסה.

       

        21/1/12 02:11:
      איך אחרי כל זה, את נשארת דקה כמו גבעול ?!
        21/1/12 01:23:
      לפחות האווירה....
        21/1/12 00:07:
      נחמד, טעים, סביר...מה עוד אני יכולה לבקש, במיוחד שזה די קרוב לבית שלי...
        20/1/12 23:18:
      * מאז ומתמיד אני גר ואוהב את יפו, יש בה מקומות נהדרים, יפה. שבת שלום
        20/1/12 22:54:

      יפו היא מקום מצוין למבקרים כמוני שמזדמנים מהצפון הרחוק צוחק. אשתדל לזכור וכשאהיה ביפו בהזדמנות הבאה לקפוץ לשם.

      תודה שוש.