עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    תערוכת הבירה של ישראל: BEERS 2012 - אירוע טעימות מוקדמות בירה וסיידר

    7 תגובות   יום חמישי, 5/1/12, 00:48

    טעמי דבש ,קרמל ,ארומה פרחונית, בננה מקורמלת, וניל, הדרים, סיידר ישראלי (מעולה!) , ג'ינג'ית, בהירה, אדמונית, כהה עם סיומת כמו של אספרסו לאחר ארוחה טובה...

    בירה - ש" יש לה גוף שקשה להתעלם"

    כל זה ועוד בערב של טעימות 11 סוגי סיידר והרבה בירה - פתיח מסקרן לתערוכת הבירה של ישראל BEERS 2012  שתתקיים ביום ד'  11 לינואר 2012 בין השעות 16:00 ל 23:00  (היכל נוקיה ת"א) ואנחנו היינו שם בשביל לטעום ולדווח .

    תוכן הרשומה מובא כמידע לציבור הקוראים והתרשמותי הפרטית .

    -

    ''

    אז מה היה לנו היום ?

    אירוע טעימות במסגרת תערוכת Beers 2012. טעימת הבירה המיוחדת נתנה הזדמנות לטעום לראשונה בירות מיוחדת שטרם נמכרו /נטעמו על ידי הקהל הרחב . הבירות עדיין לא הושקו בארץ ויושקו לראשונה במסגרת התערוכה.

    מדובר בבירות בוטיק מיוחדת שיובאו על ידי היבואנים הגדולים בארץ - בתערוכה ובירות חדשניות של מבשלות בוטיק ,בירות מעניינות של מבשלים בייתים.

    את הטעימה הינחה בידענות וחן שחר הרץ, בעלים "beer and beyond", יועץ המלווה את תערוכת Beers 2012.

    -

    ''

    -

    BEERS 2012 מתוכננת להיות האירוע השנתי הגדול והמרכזי של ענף הבירה בישראל, שירכז אליו את כל מקצועני וחובבי הבירה תחת קורת היכל נוקיה בת"א.
    במסגרת התערוכה יוצגו מותגי בירה רבים ומגוונים מכל העולם לצד בירות בוטיק מקומיות כחול לבן, בניהן בירות של מבשלות שעושות את צעדיהן הראשונים ולהן זו הופעה ראשונה. בהמשך : פירוט על סוגי הבירות שחלקן נולד החודש או בשבוע האחרון.  כמה טוב להיווכח בהתפתחות תעשיית הבירה הישראלית . ממש מהפכת הבירה והיא משלנו !

    -

    ''

     

    תערוכתBEERS 2012  תוקדש ביומה הראשון לקהל מקצועי מתחום הברים והמסעדות .

    ביום השני תיפתח התערוכה לקהל אוהבי הבירה להם תינתן הזדמנות מיוחדת לטעימות בירה מסוגים שונים, וכמובן אפשרות לקניית בקבוקים הביתה ישירות מהמבשלות והיבואנים .

    ''

    -

    ''

    -

    כל מבשלת תשיק בתערוכה בירה אחת (לפחות) מיוחדת. התערוכה תכלול עשרות מציגי בירה וגם סיידר.

    --

    חלק מהסיידרים/הבירות שנטעמו הערב בוקבקו רק עכשיו, והבודדים שטרם בוקבקו יוכנו עד לפתיחה הקרובה.

    לפתיחה נטעמו 2 סוגי סיידר .שוק משקאות הסיידר המקומי מתעורר. סיידר הוא משקה איכותי וטעים במידה ועושים אותו נכון. המשקה 'קל' לשתיה ומתאים לאקלים הישראלי. אחוזי האלכוהול של הסיידרים 4-6%.

    1. סיידר מתוק "באסטר 48" של מבשלת ישרא-אייל בעל צבע כהה. תחילת תהליך הייצור החל בסמוך לתערוכה.

    שם המשקה .. ע"ש הכלב של הבעלים. ללא תוספת סוכר (להגשה עם קרח) טעם לי מאוד.

    -

    2. סיידר בהיר אורגני ללא תוספת מים של 'טורא'- מוצר חדש 5.7 אחוזי אלכוהול . מיוצר ע"י ארז בן סעדון- יינן יקב טורא.

    המוצר לא מיהר לצאת לשוק ,טעים לי .

    -

    3. בירה - אחוזת בית- אלנבי

    מבשלת המעיין באשדוד שהוקמה בשנה האחרונה. התמחות המבשלת בייצור 'בירות הבית' לרשת מעדניות.

    הבירה בסגנון בווארי- גרמני. סוג של לאגר כמו מלפני כ 200  שנה. 5.3% אלכוהול .צבע הבירה כתמתם בעלת טעמים : דבש,קרמל. טעם מתקתק .

    -

    4. מבשלת 'העם' - הדובים

    בירה שיוצרה במיוחד לתערוכה הקרובה. המבשלת הוקמה בשנת 2011 ומתמחה בייצור בירה על פי דרישה, ע"פ מתכון המזמין. המבשלת מייצרת גם 'פרייבט לייבל' למסעדות/רשתות שיווק ומזון/מותגי בירה.

    צבע הבירה בהיר יחסית. בעל ארומה פרחונית, כמו טעם ליצ'י, כישות . (זן אמריקאי וגרמני).

    -

    5. בירה 'מלכה' בהירה- בירה חיטה בווארית

    המבשלת קיימת משנת 2006 יצרה עד כה 3 סוגי בירות.

    מלכה תציג בתערוכה בירה חדשה 5% אלכוהול:

    בירת חיטת קלאסית . בירה 'גרמנית' בעלת טעמים של ציפורן,בננה,' מסטיק ורוד' . הבירה איננה מסוננת והיתה לי אישית פחות טעימה. (משווקת ע"י חב' הכרם)

    -

    המשך הטעימות כלל בירות חזקות יותר, בעלות מאפיינים חורפיים- כבדות, עושר:

    6. ג'ימס- בירה "בלייזר" המיוצרת בפתח תקוה, שיתוף פעולה של מגזין בלייזר ומבשלת ג'מס.

    בירה בסגנון אייל בצבע חום . מסורתית אנגלית , 6% אלכוהול. טעמי קפה, קקאו. סיומת מרירה.

    -

    7. מבשלת 'שפירא'

    המבשלת השניה הכי חדשה בישראל הממוקמת באזור התעשייה בבית שמש.

    המבשלת מייצרת 2 סוגי בירה גם בירה חורפית ה 'וינטר איל'. הבירה בצבע חום אדמדם  6.8% אחוזי אלכוהול.

    לי הבירה היתה טעימה במיוחד.  הבירה מיושנת עם שבבי עץ שהושרו בוויסקי ג'ק דניאלס. שחר הרץ שהנחה את הערב ממליץ לחמם מעט את כוס הבירה ביד באופן זה הבירה 'תפתח יותר'. הבירה בעלת גוף כבד ועשיר, טעם וניל מורגש. מומלץ ללגום בטמפרטורה של 12-14 מעלות.

    -

    8. בירה 'עוג' - מבשלת הגולן

    עוג חיטה דאבל בוק .% 7.5 אחוזי אלכוהול . כמות לתת כפולה מהרגיל .לדברי שחר אחוז כהיל לא מקובל בבירות מסוג זה. צבע הבירה דבשי בעלת טעם של בננה מקורמלת- בננה דבש. יופי של בירה !

    -

    9. בירה פאבו "טריפל"

    הבירה מיוצרת בזכרון . בעלת רעננות הדרית 9% אלכוהול. טעם בלגי, סוכרתי , מתוק יותר ופחות מר.

    השם 'טריפל' ניתן לבירה = פי 3 תכולת לתת. צבע אדמדמם נחושתי . גם בירה זו עדיף לחמם מעט ביד לפני השתיה לקבלת מקסימום ארומה.

    -

    10. בירה טריפל בלגי - מבשלת 'שריגים'

    מבשלת חדשה מאוד הממוקמת בעמק האלה. בירה בסגנון מנזרים בלגית  9.2% אלכוהול.

    צבע הבירה בהיר ומעט עכור. המבשלת הקיימת זה חודש מייצרת את הבירה הבלגית 'מההתחלה ועד הסוף'

    -

    11. בירה "בלאק" - אלכסנדר

    המבשלת הושקה בשנת 2011 מייצרת בירה עונתית עם לתת קלוי. הבירה כהה מאוד. שחר אומר "יש לה גוף שקשה להתעלם". טעמי שוקולד מריר .הבירה אמורה להתיישן הייטב ולהשביח עם הזמן .סיומת ארוכה כמו אספרסו לאחר הארוחה. מומלץ לחמם מעט את הבירה.

    -

    מה עוד צפוי בתערוכה ?

    * יבואן של ברזי בירה.

    * סדנאות בנושאי בירה הכוללות הרצאה וטעימה אחת.

    * הרצאות של אורחים מחו"ל (גרמניה).

    * השקה של אפליקציה מיוחדת לאייפון.

    * שני מתחמי אוכל.

    * מומלץ להגיע לתערוכה בשעות המוקדמות החל מהשעה 16:00.

    למידע נוסף על התערוכה

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/1/12 14:38:
      אם הצצת בפוסט שלי על עספור אז את מבינה עד כמה הבירה קרובה לליבי......:} תודה על הפוסט המאלף
        15/1/12 12:57:
      איזו חוויה, הפוסט עשה לי חשק לבירה:)
        12/1/12 01:20:

      הייתי היום בפסטיבל, היה עמוני, אבל לא יותר מבשנה שעברה.
      מבחר הבירות היה מעניין יותר, חזרקתי עם 14 בקבוקים חדשים לאוסף, 5 מהם נשתו במהלך הפסטיבל, ללא קשר ל-5 כוסות הטעימה.

      אלכסנדר IPA (ירוקה) שהיא דווקא כן חדשה, לעומת האלכסנדר השחורה, הייתה מאוד מעניינת, בטעמים מורגשים של אשכולית ואיכות סינון גבוהה כשל בירה רגילה.

      שפירא ג'אק ווינטר בהחלט הייתה מוצלחת, אהבתי מאוד, זה הבקבוק הראשון שקניתי

      ISIS pale ale - הייתה מעט מאכזבת, טעם מודגש של פומלה, אבל אפטרטייסט עם טעם לוואי.

      הכי מאכזבת הייתה פאבו לאגר אדמדם, שהריח קצת כמו קיא (בשיא הרצינות) וגם היה לו אפטר טייסט של קיא. נשפך בכיור של השירותים...

      בירה ציונה, light ale הייתה גם הדרית והזכירה את האלכסנדר הירוקה, אבל פחות איכותית

      עוד נקנו וטרם נוסו:
      הדובים - קמיקזה
      שפירא: pale ale ו-oatmeal stout
      בירה ציונה brown ale

      3 בירות איטלקיות מחו"ל

      עניין של טעם ..
        11/1/12 23:38:
      אני ובירה לא הולכים יד ביד .... לפחות נהניתם מקווה שכן

      קראתי אותך. מעניין מה שכתבת לגבי עניין (חוסר) האחידות במבשלות קטנות יותר. זו נקודה חשובה.

      הטעימות פתחו לי אישית מגוון טעמים חדשים.

      בטוח שיהיה לך מה להוסיף לאוסף...

      תודה

        6/1/12 16:42:

      סיקור מפורט ושוטף. אני לא אחזור על עצמי יותר מידיי בתגובות שכבר כתבתי על פוסטים אחרים על אירוע הטעימה, רק אציין שאני מחכה בשקיקה להגיע לשם בעצמי, ולחזור עם הרבה בקבוקים חדשים לאוסף :)

      ארכיון

      פרופיל