עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    זיתים ממולאים תפוז במרינדה -מנת שף משיקגו ועוד

    8 תגובות   יום שבת, 24/12/11, 10:20

    השף טוני (Tony Mantuano) מציע מנת נישנוש מקורית . מנה מפתיעה המתאימה למסיבת קוקטייל וכליווי למשקאות חריפים. המנה מורכבת מזיתים גדולים מאוד (מהזן היווני mt athos olives) ממולאים בתפוז וכבושים במרינדה של זרעוני שומר, אורגנו ובזיליקום.

    אין ברשותי כעת את הזיתים המדוברים כך שטרם ניסיתי את המתכון. יחד עם זה ששילוב המרכיבים מעורר סקרנות ורצון לטעום ..

    השף של בר תומה בשיקגו מציע לנשנש את הזיתים לצד יין נתזים או יין יבש או כמנת ליווי בפני עצמה לצד קרוקטים, ביצים ממולאות ,מרטיני יבש.

    השף משמש גם כשותף במסעדה האיטלקית Spiaggia , המסעדה המקומית היחידה בשיקגו בעלת 4 כוכבים.

    לטוני שיתופי פעולה במקומות הסעדה נוספים והוא מנדב את סוד הכנת הזיתים הממולאים המוגשים בבר תומה.

     

    ''

     

    מקור צילום ומתכון : tastingtable.com

    זיתים ממולאים בתפוז

    החומרים:

    1 תפוז בגודל בינוני

    כוס וחצי זיתים ירוקים גדולים מזן Mt. Athos או זיתים ירוקים מזן אחר, מגולענים

    2 כפות זרעוני שומר

    כוס ושלושת רבעי שמן זית כתית טהור

    2 כפות שבבי פלפל צ'ילי יבש

    חצי כף עלי אורגנו טריים קצוצים דק

    2 כפות ממי כבישת הזיתים (מי המלח)= olive brine

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    ההכנה:

    לחתוך תחתית וחלק עליון של התפוז.

    לפרוס ולהסיר את קליפת התפוז. (לשמור את הקליפה בצד למרינדה).

    בעזרת סכין לחתוך את התפוז לפלחים, להסיר כל קליפה. לעבוד מעל קערה ולשמור בתוכה את המיץ הנוטף מהתפוז (המיץ ישמש למרינדה).

    למלא את הזיתים המגולענים בחתיכות קטנות של תפוז.

    למחבת בינונית על להבה בינונית להוסיף זרעוני שומר, לבחוש 2 עד 3 דקות עד שהזרעונים מפיצים ריח.

    את קליפת התפוז ששמרנו בצד לפרוס דק.

    בקערה בינונית לערבב:

    זרעוני השומר, מיץ התפוז, קליפת תפוז,שמן זית, שבבי צ'ילי,אורגנו, בזילקום ומי כבישת הזיתים.

    לצקת את המרינדה על הזיתים.

    להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר במשך לפחות 24 שעות לפני ההגשה.

    הזיתים ישמרו במקרר כשבוע ימים.

    הגשה:

    לשים את הזיתים בקערה, לתבל במלח ופלפל שחור גרוס ולהגיש.

    -

    * מדור האוכל של הניו יורק טיימס מציע 29 מנות צימחוניות מעוררות תאבון.

    לצפייה בצילומים ובמתכונים - לחצו כאן (לרוץ ולנסות את כולם) !

    -

    * השף יונתן רושפלד אומר בכתבה החדשה שלו  : "... בעיני מי שאוהב את החיים - אוהב גם סלק..." , כמה נכון !

    -

    * מארק ביטמן מפרסם בניו יורק טיימס את 'מפיק הצירופים' שלו למנות פינגר פוד: הצילום, עמוד 504 מספרו 'Food Matters'. מקור ופרטים  בניו יורק טיימס (לחצו על הצילום פעמיים להגדלה).

    קחו משולשי פיתה, מקלוני סלרי או פרוסות טוסט באגט וצרפו להם משהו טעים :

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/12/11 14:32:
      תודה. זה נראה שילוב נפלא. התפוז-זית הזה. והלינק...מדהים. הצילומים של האוכל שם...משו משו. תודה רבה.
        25/12/11 10:21:

      רעיון מצויין.

      אני רק מצפה לשמוע ממי שינסה את המתכון הזה עם שתי כפות צ'ילי גרוס...

      ניתן לרכוש זיתי ג'מבו כבר מגולענים ... או לקבל כזה מוכן .. 2 זיתים לסועד ... :-) תודה
        25/12/11 09:38:
      כמה זיתים מומלצים ל70 איש? חודש עבודה יספיק? :-) תודה חני, כשאצא לפנסיה אולי אכין...
      לא מכירה את הגבינה הזו, תודה
        24/12/11 11:04:
      נראה לי שבולגרית של המאירי הולך יופי ליד.
      קל זה פחות מסעיר ... שמע ,רעיון מקורי .. (שוקולד ילך עם תפוז ? - שניהם קורצים לי מהמטבח..)
        24/12/11 10:21:

      לא קל יותר למלא תפוז בזיחיוךתים?

      ארכיון

      פרופיל