עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    הקרם דה לה שום (מרק שום אפוי)

    12 תגובות   יום חמישי, 15/12/11, 16:17

    והפעם מפינת המתכון המהיר: מרק שום אפוי.

    מרק המורכב מראשי שום אפויות עם בצל . השום והבצל מבושלים למרק יחד עם תפוחי אדמה וציר ירקות או עוף (אפשרי גם מים) . אין תוספת של שומן , תיבול של מלח ופלפל והמרק נטחן לקרם חלק. מצויין .

    -

    אפשרויות גיוון המרק :

    * לתבל את המרק המוכן במעט מיץ לימון סחוט טרי.

    * לתבל את המרק במעט שמנת מתוקה (גם מופחתת שומן)

    * לגרד מעט גבינת פרמזן מעל קערת המרק החם.

    * לזלף מעט שמן זית מעל.

    * להגיש את המרק עם קרוטונים או גריסיני שבור לחתיכות קטנות (בצילום למטה).

    -

    מרק שום אפוי

    אפיית השום- בצל:

    מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות.

    על יריעה קטנה של נייר כסף שמים 2 ראשי שום (לשטוף ,לעשות חתך רוחבי דק בראש השום).

    צמוד לראשי השום לשים בצל בינוני וגם 2 בצלצלי שאלוט - שניהם שטופים ולא קלופים (הבצלצלים זו אופציה, ממש לא חובה).

    לנטף מעל מעט שמן זית (כפית עד 2) . לפזר מעט מלח גס (אטלנטי) . להדק מעל את נייר הכסף.

    לאפות בתנור החם עד שהשום והבצל רכים (כבר לאחר כ 20 דקות תחושו בריח טוב..) . זמן האפייה יארך 40-45 דקות לערך.

    להוציא מהתנור, לפתוח את נייר הכסף ולצנן מעט.

    -

    ''

    -

    בישול המרק:

    לשים בסיר בינוני (4 ליטר) על להבת גז בינונית -

    700 גרם תפוחי אדמה קלופים ,חתוכים לקוביות.

    לצקת מעל ליטר מרק או מים.

    לסחוט את השום מהקליפות (ללחוץ על כל שן שום, התוך מחליק החוצה) , להוסיף לסיר.

    את הבצלים לקלוף ולחתוך גס, להוסיף לסיר.

    להביא את המרק לרתיחה .

    לבשל (מכוסה) במשך כ - 20 דקות , עד לריכוך תפוחי האדמה.

    לתבל במלח (שימוש במים יצריך קרוב ל 2 כפיות מלח, אחרת הפחיתו מלח)  ופלפל .

    לטחון את המרק עם בלנדר סטיק (בתוך הסיר) או בלנד רגיל.

    להגיש את המרק חם בכוסות או קעריות מרק .

    -

    ''

    אהוב יקר -

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/12/11 11:37:
      כמ כן כן. סופ"ש מושלם סידרת לי
      תודה רבה רוסיני ידידי .
        22/12/11 06:53:

      נהדר. כך גם השילוב עם גריסיני.

      תודה.

      תודה מיקי.
      תודה רונן.
      תודה אסנת.
      תודה אילנה על הגיוון, ההכנה וההיזון, שמחת !

        20/12/11 23:19:
      הכנתי את המרק,רק שבמקום תפוחי אדמה שמתי עלים ירוקים ממנגולד ועד פטרוזיליה. יצא יוצא מן הכלל
        20/12/11 22:20:

      איזה כיף!

      תודה וחג שמח!

        17/12/11 22:07:
      מעולה!!! תודה!
        16/12/11 22:57:
      זה מתכון עם הרבה נשמה...
      יצא מעולה (החבאתי בפריזר קצת) . תודה יקירתי
        16/12/11 17:49:
      איזה יופי של מתכון. תודה :-)
      תודה מושון , בתאבון :)
        15/12/11 17:15:
      איזה מתכון מקסים - נראה לי שיש תפריט סגור לסופשבוע!!! תודה!!!

      ארכיון

      פרופיל