עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    גריסיני חמאה

    7 תגובות   יום חמישי, 15/12/11, 02:18

    המקלונים הדקיקים הללו הריצו אותי הערב למטבח . המתכון בפוסט של הבלוגר הגרמני סקרנו אותי גם בגלל תכולת החמאה בבצק . המקלונים אינם מצריכים תוספת של תיבול/זרעונים .הם פריכים ,עדינים ובעלי טעם מיוחד. הבלוגר הגרמני מייעץ להכין כמות גריסיני שתלווה את השמפנייה בחגיגות סוף השנה.

    צילום טרי מהמטבח:

    ''

    הכנת בצק השמרים עבור הגריסיני קלה. הבצק המתקבל רך במיוחד (בזכות כמות החמאה). הבצק ינוח כשעה (יתפח מעט) , ירודד דק ויחתך לפסים. חשוב לחתוך פסים אחידים (מומלץ בעזרת גלגלת-חותכן לפיצה) למען יאפו באופן שווה.

    בהעברה לתבנית כל פס בצק ימתח ויכפיל את אורכו (36 ס"מ) כך שיתאים לגודל תבנית התנור.

    המקלונים נאפים בחום בינוני לזמן קצר. במידה ולאחר 13-14 דקות אפייה המקלונים עדיין בהירים , ניתן להפעיל את תוכנית הטרבו בהשגחה למשך דקה/שתיים. 

    מקור המתכון : Simple & Refined-  Lucas Rosenblatt

    ''

    גריסיני חמאה

    כ- 40 מקלונים

    החומרים:
    180 גרם קמח רגיל

    50 גרם קמח ללחם

    כפית מלח רגיל דק (שולחני)

    חצי כפית סוכר

    כפית שמרים יבשים =3 גרם או 10 גרם שמרים טריים

    80 גרם חמאה, רכה

    150 מ"ל מים חמימים

    טיפת שמן זית למריחת הבצק

     

    אופן ההכנה:
    לנפות לקערת המיקסר את 2 סוגי הקמח.
    להוסיף את המלח,הסוכר והחמאה . לערבב מעט.
    לצקת את כמות המים החמים לקערית, להוסיף את השמרים להמסתם בערבוב קל.
    להוסיף את תערובת השמרים לבצק .ללוש את הבצק במשך כ- 10 דקות.
    ליצור מהבצק כדור. לשמן את הידיים במעט שמן זית ולשמן בהן את כדור הבצק.
    להניח את הבצק לתפיחה למשך כשעה .
    חיתוך ואפייה
    לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית גדולה של תנור האפייה .
    לרפד בנייר אפייה .

    הגריסיני יאפו ב- 3 סבבים. 

    לשטח את הבצק (אין צורך ללוש אותו) .
    לרדד למלבן ברוחב של כ 15-18 ס"מ ואורך כ- 30 ס"מ
    לחתוך את הבצק לרוחבו לפסים ברוחב של כחצי ס"מ כל אחד. לחתוך פס אחד של בצק להחזיקו בשני קצותיו - הבצק רך, הוא ימתח ולהעבירו לתבנית האפייה.להמשיך בחיתוך הבצק. ניתן להניח את המקלונים במרחק קטן בינהם מכיון שתפיחתם אינה רבה
    לאפות בתנור החם כרבע שעה.
    להעביר לרשת לצינון.
    לשמור בכלי אטום.
    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה מושון, תודה דנה . זה נישנוש השבוע שלנו
        16/12/11 09:00:
      איך אפשר להתאפק?!
        15/12/11 16:51:
      אני מת על דברים כאלה - תודה!!!

      צטט: rossini 2011-12-15 08:18:33

      פשוט נהדרים הגריסיני שלך.

      לפני שנים נהגנו לעשות מקלות מלוחים מבצק עלים ( מלח גס וקימל ), לליווי משקעות חריפים.

      תודות וגם ברכות לתקופה פוריה במיוחד.נבוך

       

      תודה רבה !

      צטט: topron 2011-12-15 08:10:29

      תודה - שווה נסיון בהחלט!

       

      תודה !

        15/12/11 08:18:

      פשוט נהדרים הגריסיני שלך.

      לפני שנים נהגנו לעשות מקלות מלוחים מבצק עלים ( מלח גס וקימל ), לליווי משקעות חריפים.

      תודות וגם ברכות לתקופה פוריה במיוחד.נבוך

        15/12/11 08:10:
      תודה - שווה נסיון בהחלט!

      ארכיון

      פרופיל