עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לא פתחתי מאפייה ! (לחמניות רכות)

    18 תגובות   יום שלישי, 13/12/11, 16:53

    והפעם מפינת המתכון הזריז : 24 לחמניות רכות וטעימות :

    ''

    לחמניות

    החומרים:

    5 וחצי כוסות קמח רגיל = 770 גרם

    1/3 עד חצי כוס סוכר לבן (70-100 גרם)

    כפית וחצי שמרים יבשים = 4.5 גרם

    ככפית מלח דק

    כוס ושליש מים

    60 גרם חמאה לבצק + 30 גרם חמאה מומסת למריחת הבצק

    2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, טרופות

    _

    לציפוי הלחמניות:

    1 ביצה טרופה עם כף חלב

    -

    אופן ההכנה:

    בקערה לערבב 5 כוסות קמח מנופה,סוכר,שמרים ומלח.

    בקלחת קטנה לחמם את המים, להוסיף את 60 גרם החמאה לחמם להמסת החמאה. לכבות ולצנן עד שהמים נעימים למגע+.

    לקערת מיקסר או קערה לערבוב ידנית להוסיף את תערובת הקמח+ המים והחמאה. ללוש מעט ולהוסיף את 2 הביצים.

    להמשיך ללוש לבצק, להוסיף את יתרת מחצית כוס הקמח לפי הצורך.

    ללוש את הבצק במשך 10 דקות. הבצק רך ונעים למגע (מאוד קריצה) .

    ליצור מהבצק כדור ולהתפיחו כשעה או עד שמכפיל את נפחו.

    ללוש מעט את הבצק ולחלקו ל- 3 חלקים שווים. (כל חלק ישקול קרוב ל- 400 גרם).

    לשטח כל שליש בצק עם היד, לרדד לעיגול בקוטר 30 ס"מ.

    להבריש את עיגול הבצק עם החמאה המומסת .(מומלץ להשתמש במברשת עם ראש שיער ולא ראש סיליקון או שיער פלסטיק- נסו ותראו את ההבדל).

    לחתוך את העיגול ל- 8 חלקים שווים. כעת קיבלנו 8 משולשים.

    לגלגל במהודק כל משולש מצידו הרחב לצידו הצר. לעגל מעט לסהרון ולהניח על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה (נחוצות 2 תבניות).

    להמשיך וליצור בדרך זו את כל הלחמניות.

    להתפיח במשך כ- 40 דקות.

    רגע לפני האפייה להבריש כל סהרון בביצה הטרופה .

    לאפות בתנור חם 190 מעלות כרבע שעה. הלחמניות המוכנות יהיו זהובות היטב.

    ''

    -

    קחו הצצה למגזין Heart Home חוברת מספר 2

    -

    תראו אותו :

    ''

    עדכון מאוחר - נבחרת המברשות . מודגשת המברשת עם ראש השיער-עלותה שקלים בודדים בחנויות כלי בית/חנויות מתמחות- מקצועית לגמרי. לצידה מברשת סיליקון ומברשות עם שיער פלסטיק שידעו ימים יפים..יותר.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (18)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: אורלינה 2011-12-15 08:35:06

      יצאו פיצוץ!!! אחת דגמתי אמש כשהיו חמות - וזה הכי טוב. אחת בבוקר עם הקפה. בלי כלום! ככה נטורל אכלתי ונהניתי :)

       

      נראה נהדר !  את זריזה , כל הכבוד. נראת ארוחת בוקר במסעדה טובה :)

      תעשי copy & paste  לתמונה הקטנה (תצוגה מקדימה) מהגלריה שלך לתגובה כאן או

      העלי תמונה בפורמט קטן לתגובה חדשה כאן על ידי שימוש ב "הוסף תמונה" בהוספת תגובה בטקסט עשיר.

      תודה !

        15/12/11 09:44:
      העלתי תמונה בעמוד שלי. לא יודעת איך לשתף.
        15/12/11 08:35:
      יצאו פיצוץ!!! אחת דגמתי אמש כשהיו חמות - וזה הכי טוב. אחת בבוקר עם הקפה. בלי כלום! ככה נטורל אכלתי ונהניתי :)

      צטט: אורלינה 2011-12-14 11:16:28

      הולכת לנסות :)

       

      ממתינה בסבלנות לתוצאות !  :)

      צטט: rossini 2011-12-14 08:25:00

      פשוט מושלם.

      תודה.

       

      תודה רבה !

      צטט: mi alma 2011-12-14 08:06:43

      לפתוח את הבוקר עם הלחמניות שלך ♥

       

      תודה נשיקה

        14/12/11 11:21:
      תודה - נקרא חמאתי כזה וטעים!
        14/12/11 11:16:
      הולכת לנסות :)
        14/12/11 08:25:

      פשוט מושלם.

      תודה.

        14/12/11 08:06:
      לפתוח את הבוקר עם הלחמניות שלך ♥

      צטט: אסצ'ילי 2011-12-13 22:01:54

      פייר, אם הייתי גבר הייתי מתחתנת איתך. אילו לחמניות...אוףףף

       

      תודה קריצה .

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-12-13 21:35:04

      זה באמת נראה משהו-משהו האם 1.5 כפיות שמרים יבשים זה 4.5 גרם? קצת לא מסתדר לי בראש כי כף שטוחה היא 12-13 גרם בכל אופן, כל פעם שמשלבים מרכיבים חלביים בבצק זה רק משפר. בנוסף לחמאה אני ממיר חלק מהמים בחלב. אהבתי את עיצוב הצורות - אנסה בפעם הבאה

       

      כן , כפית שמרים יבשים שוקלת  3 עד 3.5 גרם . בכל מקרה ,שימוש בסט הכפיות הבינלאומיות מדוייק וחוסר כאן שקילה. אגב במתכון זה מותר לשים את כמות הכפיות המצויינת אבל שיהיו 'בהריון'..

      כף שמרים = 11 גרם.

      מרכיבים חלביים משפרים ,אבל זה מורגש ונחוץ ובולט (החסרון) יותר במאפי שמרים כעוגות. כאן זה סהרון חמאה רכה.

      מאוד. נסה ותהנה.

      תודה.

      צטט: דיקלה5 2011-12-13 18:42:18

      נראה מצוין.. לך*

      אכן יצא מצויין , תודה !

        13/12/11 22:28:

      צטט: אסצ'ילי 2011-12-13 22:01:54

      פייר, אם הייתי גבר הייתי מתחתנת איתך. אילו לחמניות...אוףףף

       

      כנ"ל קריצה

        13/12/11 22:01:
      פייר, אם הייתי גבר הייתי מתחתנת איתך. אילו לחמניות...אוףףף
        13/12/11 21:35:
      זה באמת נראה משהו-משהו האם 1.5 כפיות שמרים יבשים זה 4.5 גרם? קצת לא מסתדר לי בראש כי כף שטוחה היא 12-13 גרם בכל אופן, כל פעם שמשלבים מרכיבים חלביים בבצק זה רק משפר. בנוסף לחמאה אני ממיר חלק מהמים בחלב. אהבתי את עיצוב הצורות - אנסה בפעם הבאה
        13/12/11 21:13:
      טעים....:)נראה...
        13/12/11 18:42:
      נראה מצוין.. לך*

      ארכיון

      פרופיל