עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    הזלתי דמעות,קרמלתי בצלצלים וליקקתי את הצלחת ! וזה קרה אתמול..

    5 תגובות   יום ראשון, 11/12/11, 08:43

    רוצים גם ?

    לא זוכרת מתי הזלתי כה הרבה דמעות. העינים צרבו והייתי חייבת לעשות כשלוש הפסקות במהלך עבודת קילוף בצלצלי השאלוט ..

    רכשתי בסופר מארז בצלצלי שאלוט. המארז הנתון בקלקר שחור וניילון אטום מעל שוקל כ - 300 גרם במחיר 15 ש"ח .

    לשמחתי נמצאו רעיונות טעימים של השף כחול העיניים  ג'ון טורוד  . ג'ון משתף את מגזין האוכל של ה BBC במספר מתכונים מופלאים . (הוא אוסטרלי החי בבריטניה).

    טעם הבצלצלים המקורמלים פיצה על הדמעות  צוחק. לטעמי המנה טעימה באופן בלתי רגיל.

    הערה:

    מארזי הבצלצלים הסגורים אינם אחידים. חלקם כולללים בצלצלי מיני לצד בצלים גדולים יותר החוברים יחדיו. הפרדתי את כל הבצלים ומדדתי זמן הכנה לכולם יחד (ג'ון אינו מציע זמן מדוייק) . אם אפשרי וע"מ שכל הבצלים יהיו מוכנים בו זמנית בחרו מגש בצלצלים אחיד.

    הכנתי מחצית הכמות , כאן ארשום את הכמות המלאה כפי שהשף מציע.

    הבצלצלים מתקבלים רכים ,במתיקות מועטה ותיבול מושלם. לאכול מהמחבת !

    ''

    בצלצלי שאלוט מקורמלים

    החומרים:

    3 כפות שמן רגיל (שמתי בטעות שמן זית)

    600 גרם בצלצלי שאלוט, קלופים, להשאירם שלמים

    25 גרם חמאה

    2 עלי דפנה

    1-2 ענפי טימין טרי

    500 מ"ל ציר בשר

    ההכנה:

    לחמם את השמן במחבת גדולה.

    להוסיף את הבצלצלים ולבשל 5 דקות על להבה גדולה (לבחוש).

    כשהבצלצלים זהובים (הריח כבר טוב !) להרחיק שמן עודף מהמחבת.

    להוסיף למחבת:

    חמאה, עלי דפנה וטימין. (הוספתי גם מלח אטלנטי ומעט פלפל שחור גרוס).

    לבשל 5-8 דקות בבחישה (להקפיד שהחמאה לא תישרף).

    להוסיף למחבת את הנוזלים ולבשל עד שהבצלצלים מתרככים והרוטב מצטמצם ודביק .

    אצלי זה ארך 15 דקות.

    כ- 8 מנות תוספת.

    כך נראת המנה באמצע ואח"כ בסיום הבישול:

     

    ''

     

     

    ''

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה חברים, מסכימה לגבי המחיר, לא אוכלים בצלצלים בכל יום.. אגב, הם טעימים בחימום חוזר !
        12/12/11 08:37:
      הצילום בכתום כ"כ יפה וטעים!!! *
        12/12/11 06:55:
      נקרא טעים ויקר מדי.
      נראה לי שאפשר להכין גם עם בצלים רגילים.
        11/12/11 11:10:

      זה באמת ניראה ונישמע מעולה, רק שלבישולים הביתיים שלנו, לא מוצדק להוציא כ40 ש"ח לקילוגרם.

        11/12/11 10:57:
      נראה נפלא. תודה :)

      ארכיון

      פרופיל