עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מרק דלורית קרמי ועשיר

    10 תגובות   יום שבת, 10/12/11, 17:32

    והפעם מפינת המתכון המהיר : מרק דלורית. כמה פשוט ככה טעים. מרק בעל צבע צהוב עמוק.

    המרק מורכב בעיקר מדלורית בתוספת גזרים וכרישה אחת. התיבול : טימין , עלה דפנה ,פלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי .

    בצילום ,הירק - דלורית במשקל של כ 750 גרם (כולל הקליפה) גזרים (עוד כחצי קילו) וכרישה (בסופרים החלו למכור כרישות חתוכות שורש ועלים ירוקים.. מעניין למה צוחק):

    במידה והדלורית שלכם גדולה יותר מזו שלי , הפחיתו מכמות הגזר - סה"כ הירק הכתום = 1.200 ק"ג. אפשרי להשתמש רק בדלורית.

    ''

    -

    את הדלורית והגזר הקלופים וחתוכים גס יש לצלות בתנור/בטוסטר אובן לריכוך:

    -

    ''

    -

    כעת ניתן לגשת להכין את המרק , רשמו מתכון -

    מרק דלורית

    החומרים:

    כ- 700 גרם דלורית (=1 דלורית ) נקייה וקלופה, לחצות לאורך , לנקות מגרעינים ולחתוך לנתחים גדולים יחסית 

    500 גרם גזר ,קלוף וחתוך לחתיכות גדולות

    30 גרם חמאה

    1 כרישה בגודל בינוני, נקייה, פרוסה לפרוסות דקות

    מלח אטלנטי או רגיל

    פלפל שחור גרוס טרי

    5 כוסות ציר ירקות או מים  (במידה והמרק סמיך מדי להוסיף עוד כחצי כוס נוזלים לאחר טחינתו ואז לחמם על הלהבה)

    3 ענפי טימין טרי

    2 עלי דפנה

    -

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות.

    משמנים תבנית במעט שמן (רגיל). מניחים בתבנית את חתיכות הדלורית והגזר .

    מזלפים למעלה מעט שמן זית.

    אופים בתנור החם כמחצית השעה . הירק צריך להתרכך אך לא יותר מדי.

    בסיר גדול ממיסים את החמאה.

    מוסיפים לסיר : דלורית, גזר ,כרישה וכפית מלח (אטלנטי) . מבשלים בבחישה כ - 10 דקות.

    להוסיף לסיר 2 כוסות נוזלים ולבחוש.

    להוסיף עוד 3 כוסות נוזלים, את הטימין, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס.

    להגביר את הלהבה ולהביא את המרק לרתיחה.

    לבשל את המרק מכוסה במשך 7-8 דקות (עד שכל הירקות רכים).

    להסיר את עלה הדפנה והטימין <--- מה שנותר ממנו.

    לטחון את המרק בבלנד סטיק (בתוך הסיר) או בבלנדר.

    להגיש חם.

    ''

    עדכון מאוחר:הצעה לחיתוך הדלורית:

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      הצלחת האחרונה עם שמן זית ,פלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי.מצריך שידור חוזר

      ''

      תודה :-)
        13/12/11 12:03:
      נפלא, הכוכב בבצלים....

      עדי , תודה יקרתי :) (תחביאי בפריזר..).

        11/12/11 23:57:
      חני,אין דברים כאלה...אחרי הצלחת הרביעית של הבן שלי, כבר אמרתי לו שיפסיק,שישאיר קצת למחר...

      צטט: rossini 2011-12-10 19:13:25

      גם אני עוד לא התנסתי בדלורית.

      נישמע טוב.

      תודה.

       

      הדלורית שכבה במטבח כשבוע. בגלל גודלה (ויופייה) לא נכנסה לעגלת הירקות.. עד שעלה רעיון המרק..

      תודה רבה :)

      צטט: ...אירית... 2011-12-10 17:56:14

      הצבע מדהים. ועוד בתוך הספל הירקרק הזה. וסליחה על הבורות. מעולם לא השתמשתי בדלורית. תמיד בדלעת. זה נראה לי תמיד מסובך ולא מספיק בשרני. אפשר להחליפ. או שטעמה משובח יותר?...תודה.

       

      הי אירית ,

      חששתי במידה מסויימת מטיפול בדלורית. קרש החיתוך הגדול ,בצילום , קולפן תפוחי אדמה וסכין גדולה וחדה פתרה לי את העניין. קל לקלוף ולחתוך את הירק. את הגרעינים ניקיתי החוצה עם כף רגילה.

      טעם הדלורית שונה והמרק יתקבל טוב לדעתי גם עם דלעת. כדאי לאפות את הדלעת פחות זמן מהדלורית, שתהיה חדירה לסכין או מזלג אבל לא רכה מדי. צבע המרק יהיה כתמתם..יותר.

      תודה יקירתי.

      עדי , תודה

      ממתינה לדיווח איך יצא ..

        10/12/11 19:13:

      גם אני עוד לא התנסתי בדלורית.

      נישמע טוב.

      תודה.

        10/12/11 18:53:
      נראה מעולה, הבאת לי את החשק, לשמחתי יש לי דלורית:-)
        10/12/11 17:56:
      הצבע מדהים. ועוד בתוך הספל הירקרק הזה. וסליחה על הבורות. מעולם לא השתמשתי בדלורית. תמיד בדלעת. זה נראה לי תמיד מסובך ולא מספיק בשרני. אפשר להחליפ. או שטעמה משובח יותר?...תודה.

      ארכיון

      פרופיל