עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מגזין אוכל חדש- הפקת בלוגרי אוכל + כוס/ית מרלו+ עוגת תפוזים הפוכה

    4 תגובות   יום שלישי, 6/12/11, 11:03

    FoodieCrush הוא מגזין אוכל חדש. בימים אלו יצאה לאור מהדורה מספר 1 בגירסת און ליין בלבד של המגזין.

    132 עמודי צבע של לייף סטייל, מתכונים בטוב טעם.

    אז מה חדש ? זהו פרוייקט בהפקה של בלוגרי אוכל בלבד .המגזין ניתן לדפדוף והדפסה (הדפסת דפים לנרשמים בלבד ,ניתן לבצע print screen לדף מסויים ,לשמור בעזרת הצייר של .Win כקובץ JPG ולשלוח להדפסה).

    מעיון בחוברת ובשפע המתכונים בולטים ביחודם לטעמי- מתכוני הסלסות, מתכונים תוצרת מקסיקו, סיידר תפוחים , מטבל בצל מקורמל המוגש עם צ'יפס בטטה ועוד .

    דוגמא למתכון - רוטב קארי ויוגורט

    לערבב יחד:

    חצי כוס יוגורט יווני , לבן ופשוט

    כף צ'טני מנגו

    חצי כפית מיץ ליים

    רבע כוס מיונית

    2 כפיות אבקת קארי

    -

    לכניסה ודפדוף במגזין - לחצו כאן <----  לדפדוף בחוברת יש ללחוץ על החיצים

    -

    ''

    -

    עניין של בחירה ? צוחק

    -

    ''

    פרוסות תפוזים דקיקות ,טבולות בסירופ סוכר מבושם בוניל.. מפתה לא לאכול אותן ככה .

    עוגה קטנה ומטריפה הנאפת בתוך מחבת (אפיתי במחבת אלגת שחרחר ולא חדש עם ידית מתכת ארוכה, נכנס יופי לתנור האפייה, קוטר תחתי של המחבת 20 ס"מ , קוטר עליון קרוב ל 28 ס"מ ).

    איך מכינים ?

    במחבת עמוקה מבשלים סירופ סוכר ומקל וניל כשבתוכו פרוסות תפוזים. כשהתפוזים רכים וספוגים היטב בסירופ (שהצטמצם בינתיים) מותירים אותם במחבת ויוצקים מעל בלילת עוגה (דומה לעוגת טורט הכוללת שקדים טחונים).

    אופים כשלושת רבעי השעה. בתום האפייה הופכים את העוגה על נייר אפייה (העוגה מחליקה בקלות) וזה מה שמתקבל:

    -

     

    ''

     

    ניתן לאכול את העוגה חמה/פושרת או קרה.  

    ''

     

     

    עוגת תפוזים ווניל

    חומרים לסירופ:

    כוס סוכר לבן (=200 גרם)

    חצי כוס מים (=125 מ"ל)

    חצי מקל וניל חצוי לאורכו

    2 תפוזים יפים וכתומי קליפה (סה"כ 400 גרם) פרוסים דק מאוד

    -

    החומרים לעוגה:

    4 ביצים L

    כוס סוכר לבן (=200 גרם)

    כפית תמצית וניל (=5 מ"ל)

    כוס ועוד כף קמח תופח (=150 גרם)

    150 גרם חמאה, מומסת ופושרת

    כוס שקדים מולבנים טחונים (=100 גרם)

    -

    מחבת העמידה גם לאפייה בתנור (מידות מצויינות מעלה, ניתן לשינוי, בהתאם למצאי. יש לשנות זמני אפייה בהתאם).

    לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.

    -

    הכנת סירופ :

    לצקת למחבת את המים,הסוכר ומקל הוניל. לבשל בבחישה על להבה בינונית להמסת הסוכר.

    להוסיף את פרוסות התפוזים ולבשל קרוב לרבע שעה או פחות עד שפרוסות התפוז רכות.

    להסיר מהלהבה.

    -

    הכנת בלילת העוגה:

    לקערת מיקסר לצקת את הביצים,סוכר והוניל. לערבל כ- 10 דקות או עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

    להוסיף את הקמח ולערבב קלות.

    לקפל פנימה את החמאה והשקדים הטחונים.

    לצקת את הבלילה על התפוזים (להשאיר את מקל הוניל) .

    לאפות את העוגה  כ- 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

    לצנן דקות ספורות.

    להפוך את העוגה על משטח ,לפרוס ולהגיש

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה רונית.
        7/12/11 17:24:
      מאוד אוהבת עוגות תפוזים - ניראה נפלא
      שמעתי שגם לך יש קיבת קינוחים .. העוגה מופלאה, תודה
      וואו, מה שהתמונה של העוגה הזו עשתה לי..

      ארכיון

      פרופיל