עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי, זה מעדן

    11 תגובות   יום שני, 5/12/11, 17:02

    והפעם מפינת המתכון הזריז - מתנה מפתיעה ומעודנת מהמטבח:

    ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי. הרעיון מהמגזין הבריטי  המציע שפע 'מתכוני חג' בכללם מתנות מהמטבח המתאימות לכל טעם ובשלן. ערכתי מחדש את המתכון והתאמתי אותו למצאי החומרים שהיו בבית ולטעמנו האישי.

    קל מאוד להכין את הריבה. אין הרבה מה להכין מראש והמרכיבים אינם דורשים טיפול מיוחד. בתוך מספר דקות הריבה מתבשלת לה בסיר.

    זמן הבישול יארך כשעה ובדיקת מוכנות הריבה - כמו כל ריבה אחרת. הריבה מסמיכה עם הקירור.

    ריח הריבה משכר והטעם עוד יותר. הריבה איננה חריפה ממש אלא בעלת חריפות עוקצנית מועטה.

    צבע הריבה אדום עמוק והיא מעוררת חשקים ופותחת תאבון , לא פחות מראשו  קריצה.

    ''

    הערות:

    * יש להשתמש  בקילו של עגבניות בשלות. השתמשתי בעגבניות תמר, זה לא חובה להשתמש דווקא בעגבניות מסוג זה אך בחרו עגבניות בעלות טעם ולא עגבניות תפלות.

    * השתמשו בפלפלי צ'ילי אדומים בשרניים וטריים. הפלפלים נמכרים כעת גם במרכולים באריזות פלסטיק קשיחות ושקופות (מומלץ להציץ לתוך המארז..). המארזים (מאות גרמים באחד) נשמרים היטב סגורים במקרר במשך שבועות אחדים. ניתן לשמור חלק מהפלפלים מחוץ למקרר,עם הזמן הם יתייבשו וישמשו גם כן לאכילה (כדאי לבדוק לפני השימוש כי חלקם מתעפשים).

    * וויתרתי על השימוש במעט למון גראס, אתם יכולים להוסיף.

    * המתכון המקורי עושה שימוש בחומץ יין אדום. אני השתמשתי בחומץ יין לבן.

    * יש להשתמש בסוכר דמררה זהוב ולא סוכרלבן.

    * ויתרתי על השימוש בכוכבי אניס , ניתן להוסיף 6 מהם לריבה, הוראות בהמשך.

    ....

    ''

    ----

    ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי

    כמות: כליטר ריבה (ל- 4 צינצנות קטנות)

    החומרים:

    1 קילו עגבניות בשלות, רחוצות

    8 פלפלי צ'ילי אדומים טריים , לבחור ארוכים- 4 להותיר שלמים, ל- 4 נותרים לחצות ולהוציא את הגרעינים (לזרוק גלעינים)

    6 שיני שום, קלופות

    מעט למון גראס- לא חובה

    חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, וקלוף

    200 מ"ל חומץ יין אדום

    600 גרם סוכר זהוב

    6 כוכבי אניס - לא חובה

    אופן ההכנה:

    לקצוץ גס מחצית מכמות העגבניות ולשים לתוך מיכל מעבד מזון או בלנדר.

    על קרש חיתוך לחתוך (חיתוך גס) :

    פלפלי צ'ילי, שום, (למון גראס)וג'ינג'ר. להוסיף הכל לבלנדר.

    לצקת לבלנדר 60 מ"ל מכמות החומץ. להפעיל את הבלנדר עד שהכול טחון.

    לצקת את התערובת לתוך סיר (סיר 4 ליטר בעל תחתית עבה יתאים).

    להוסיף לסיר את יתרת החומץ ,הסוכר וכוכבי האניס (האניס- איננו חובה).

    לבשל על להבה בינונית, לבחוש להמסת הסוכר.

    להגביר את הלהבה ולהביא את הריבה לרתיחה.

    את יתר העגבניות לקצוץ בסכין ולהוסיפן לסיר (הפקטין שבזרעוני העגבניה יסייע להתמצקות הריבה).

    להנמיך את הלהבה (על הלהבה הקטנה ביותר) ולבשל את הריבה כשעה או עד שהיא מוכנה.

    הריבה המוכנה תתעבה ותסמיך.

    לצנן מעט ולהעביר לצנצנות.

    הריבה תשמר במקרר כ- 6 חודשים לאחר הפתיחה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/12/11 12:37:

      ....8 פלפלי צילי....לא חריף מאד? קניתי אגב טעמתי קצת ועד עכשיו שורף לי :)) אז 8 כאלו בריבה ....בטוח ???

      תודה אירית , רונן, אלמה, נוגה ופנינה (העזה זה עניין של אופי כנראה)
        6/12/11 15:36:
      נקרא טעים,
      אני מכינה ריבות רק מפרי הדר וללא חריף ☺
        6/12/11 09:48:
      אני אוהבת את מתכוני ההעזה שלך חני. כל הכבוד.
        6/12/11 08:18:
      אכן נראה כשילוב מצוין! * גם שוקולד מרירבתוספת צ'ילי - שילוב מעולה :-)
        6/12/11 07:43:
      מעניין מאוד! בשהותי במקסיקו עשיתי הכרות נעימה עם שילובים של מתוק וצ'ילי חרררייייףףףף.
        5/12/11 22:58:
      זה נקרא כשילוב מנצח. יופי האדום הזה. לוהט :)

      צטט: rossini 2011-12-05 19:39:34

      מטבח נסיוני אצלך. שאפו.

       

      תודה רבה  :-)

      צטט: miel 2011-12-05 19:14:01

      נשמע טעים מאוד, אבל 6 שיני שום? את בטוחה?

       

      אכן , 6 שיניים (בדקי מייל..)

        5/12/11 19:39:
      מטבח נסיוני אצלך. שאפו.
        5/12/11 19:14:
      נשמע טעים מאוד, אבל 6 שיני שום? את בטוחה?

      ארכיון

      פרופיל