עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    ארוחת צהריים במסעדת טפאו הרצליה

    11 תגובות   יום שני, 5/12/11, 01:16

    בשבוע שעבר קבענו להיפגש לארוחת צהריים במסעדת טפאו בהרצליה. זו היתה נקודת מפגש טובה עבור כולנו . יומיים לפני הזמנתי לנו שולחן לשישה לשעה אחת ושלושים בצהריים. קראתי ביקורות טובות על המקום (דיווחים מהיימנים של סועדים שונים בפלטפורמות שונות, לשמחתי , דיווחי יחצ"נות היו במינון נמוך).

    -

     

    ''

     

    התקבלו המלצות גם מחברים בקהילת 'אוכלים בחוץ' בקפה דה מרקר. זו מסעדת טאפס בר המגישה אוכל בסגנון ספרדי מגוון.

    ההמלצות היו הן על ארוחה בסניף התל אביבי של טפאו והן על ארוחות הצהריים העיסקיות במקום. הובהר לי על ידי הממלצים שארוחות הערב בטפאו הרצליה שונות מהצהריים, הן באווירה והן במגוון המנות ויש להן אפילו יתרון מסויים.

    תודה חברים על ההמלצות, הארוחה היתה לנו טעימה ומוצלחת.

    לכולנו (מלבד סועד מספר2 העובד בסביבה) היה זה ביקור ראשון במסעדה.

    אני מניחה שאשוב לפקוד את המקום בהרכב זוגי דווקא בשעות הליל. זו היתה הזדמנות ללבוש את חולצת המשי הכחולה והמחמיאה , חבר'ה, הסמקתי מהמחמאות קריצה:

    ''

    הגענו למסעדה סמוך לשעה שתיים בצהריים (איחרנו קצת וחיפשנו מקום חנייה במשך דקות ארוכות).

    המסעדה היתה מלאה לגמרי . חבורות של גברים (בעיקר) ישבו ואכלו יחדיו. מוזיקה קצבית בווליום טוב, לא מעיק. אפשר לדבר, להקשיב. ריהוט עץ פשוט. מלצריות נאות מראה לבושות חולצות טי שירט אדומות.

    -

    הערות:

    - צר לי על איכות הצילומים הפעם.

    - סעדנו בחברותה ולכן אין הפעם פירוט מדוקדק עוד יותר של כל מנה... עמכם הסליחה צוחק.

    -

     

    ''

     

    שולחנות לשישה סועדים ממלאים את מרכז רחבת המסעדה. לא צפוף . הרגשה נעימה.

    -

     

    ''

     

    -

    בצהריים בימים א'- ה'  בין השעות 12:00 ל 16:00 מוגש תפריט עיסקי [הנה התפריט]  .

    מחיר ארוחה עיסקית לפי המנה העיקרית . לא כולל קינוח . חלק מהשתיה הקרה מצריך תוספת תשלום של מספר ש"ח. קפה מתומחר בנפרד. מלצרית חביבה הביאה לנו תפריטים. מגוון המנות בתפריט טוב ומפתה . מחירי המנות העיקריות נע בממוצע של 52-72 ש"ח .

    -

     

    ''

     

    -

    מה הזמנו ?

    סועד 1

    מנה ראשונה:

    פטריות ממולאות בצנוברים וגבינת צאן.

    המנה קטנה ואינה מרשימה. טעם הפטריות היה טוב.

     

    ''

     

    -

    מנה עיקרית:

    צ'ילי קון קרנה- תבשיל בשר בקר ושעועית אדומה - 48 ש"ח

     

    ''

     

    המנה מוגשת על אורז לבן לצידה פינכה של שמנת חמוצה.

    לדברי הסועד השמנת מיותרת, איננה מתאימה. המנה נאכלה עד תום.

    טעמתי מהמנה, לי חסר תיבול.

    -

    סועד 2

    מנה ראשונה:

    אמפנדס בשר

     

    ''

     

    -

    מנה עיקרית:

    פאייה זעפרן עם פרגיות וירקות ירוקים - 62 ש"ח

    מנה נדיבה בגודלה ומוצלחת הכוללת מלבד האורז והבשר ירקות ירוקים : ברוקולי, שעועית ירוקה רחבה,קישואים.

    -

     

    ''

     

    -

    סועדת  3

    מנה ראשונה:

    חציל בלאדי בסלסלת עגבניות וסירופ בלסמי

    הסועדת טענה שהמנה מתובלת עבורה (בעלת רגישות מיוחדת) . לקחתי ממנה את החציל ואכלתי את כולו .

    החציל הקטן עשוי על האש. תוכו רך . סלסת העגבניות איננה חריפה או בעלת תיבול עז. סירופ הבלסמי לא הורגש ממש. מנה חביבה.

    -

     

    ''

     

    מנה עיקרית:

    כבדי עוף ביין טמפרניו ודבש - 62 ש"ח

    המנה מוגשת על מצע של פירה. מספר מועט של חתיכות מהכבד היו חרוכות ובלתי אכילות (ולא נאכלו) . הצענו ליקירתנו ליידע את המלצרית אבל היא סרבה והמשיכה לאכול. "זה מאוד טעים" . פירה תפוחי האדמה היה קרמי וטעים במיוחד.

     

    ''

     

    -

    סועד  4

    מנה ראשונה:

    אספרגוס בגריל על איולי לימונים כבוש (תוספת של 10 ש"ח)

    לסועד יש חיבה מיוחדת לירק , הוא נוהג להזמין אספרגוס במרבית המסעדות אותן הוא פוקד.

    לדבריו ,הטעם הלימוני היה מוצלח. (טעמתי ממנו נגיסה ולא נרשמה התלהבות אבל זה אני)

    -

     

    ''

     

    -

    מנה עיקרית , כמו סועד מספר 2

    פאייה זעפרן עם פרגיות וירקות ירוקים - 62 ש"ח

    גם לדבריו המנה נדיבה בגודלה ושווה הזמנה נוספת אולי בפעם הבאה.

    -

    סועדת 5 , במקרה אני-

    כרובית ברוטב אנצ'ובי.

    המנה המדוברת הזו היתה מוצלחת. מכיון שכבר אכלתי מנה ראשונה (את החציל) טעמתי מהכרובית והעברתי

    את הצלחת בין כולם.

    פרחי כרובית קטנים (לא מאוד) מטוגנים קלות (אין שמן עודף) מתובלים בעדינות באנצ'ובי. טעים ונחטף. (שווה אולי לנסות לשחזר את המנה בבית)

    מנה עיקרית:

    שיפודי פרגית "אן אדובו" בגריל- 62 ש"ח

    המנה מוצלחת אבל קטנה מדי לטעמי:

    הוגשו 4 שיפודי עץ קטנטנים עם פרגית (בערך כמו שיפוד וחצי גדול) הפרגית עשויה במדוייק, רכה . הפירה , כפי שכבר ציינתי וקיבלנו לארוחה , היה קרמי ומעולה. סלסלת העגבניות טעימה אבל הוגשה בכמות מזערית של כפית או שתיים (!) חבל שלא יותר.

    -

     

    ''

     

    -

    סועדת 6

    מנה ראשונה :

    סלט קטן רענן

    ראיתי הרבה חסה ולה זה היה טעים . סלט ירק טרי מהווה פתיח חובה אצל יקירתי בכל ארוחה.

    מנה עיקרית:

    חזה עוף , בפלנצ'ה - 52 ש"ח

    מנה נדיבה ועשויה היטב . מוגשת על מצע של אורז וירקות 'ירוקים' . טעים לה.

    -

     

    ''

     

    -

    מה עוד הוזמן ?

    * מים

    * ספרייט

    * קפה הפוך

    * אספרסו כפול

    * בירה

    -

     

    ''

     

    הוזמנו קינוחים מתפריט העיסקית (מבחר של שתי מנות קינוח שאחת מהן חסרה) במחיר נוסף של  25 ש"ח כל אחד-

    * קרם קטלן המוגש עם פינכה של מיץ תפוחים מדולל

    * 2 מנות של 'דולסה' - מעין עוגת מוס כשלצידה כדור סורבה פירות יער.

    לא אהבנו במיוחד את מנות הקינוח הללו. יכולנו לוותר.

    -

    סיכום וחשבון בבקשה:

    עלות הארוחה פחות מ- 500 ש"ח . לא כולל תשר.

    השירות : נעים , חביב ,חייכן (2 מלצריות שירתו אותנו).

    כל המנות נאכלו עד תום והיה לטעמנו.

    זו איננה מסעדת גורמה אבל בהחלט מהווה אופציה טובה במחיר הוגן לארוחת צהריים , במידה ואתם בסביבה וגם אם לא.

    נשוב בהזדמנות לבחון את תפריט הערב כולל מנות הטאפס והקוקטיילים.

    -

    אירועים, בר-מסעדה, טאפאס בר, ספרדי
    שנקר 9, הרצליה פיתוח , הרצליה
    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/2/12 09:29:
      אני מאוד אוהבת את המקום (בערב יותר). הן בהרצליה והן בתל אביב... תודה שהבאת.

      צטט: דולצ'ה 2011-12-05 14:16:48

      כרובית ברוטב אנצ'ובי.
      המנה המדוברת הזו היתה מוצלחת. ....... (שווה אולי לנסות לשחזר את המנה בבית

       

      אכן הכרובית גם לטעמי היא אחת המנות היותר חביבות שלהם. מנה שהולכת נהדר כתוספת למנה עיקרית במיוחד בשר צלוי.

      והנה המתכון (מפי הסוס):

      חומרים (4-6 מנות):

      1 כרובית גדולה

      שמן

       

      לרוטב:

      כוס מלאה מיונז

      צנצנת קטנה של אנשובי (50 גרם)

      כף חומץ בן יין לבן

      כף גדולה שום כתוש

      צרור קטן של פטרוזיליה

      מלפפון חמוץ

      ¼ בצל קטן

      מיץ מלימון אחד

      1 כף מים

       

      הכנה:

      מפרידים כרובית גדולה לפרחים, חולטים קלות במים רותחים ואחר כך מייבשים היטב. מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד שהם מזהיבים. טוחנים את כל החומרים לרוטב במעבד מזון וממליחים בזהירות (האנשובי, נותן לרוטב מליחות משלו). מערבבים את הכרובית החמה במספר כפות גדושות מהרוטב.

      עדיף להגיש בטמפ' החדר.

      ______ 

      איזו הפתעה ! 

      הוספתי כרובית לרשימת הקניות ,מודה לך מאוד!

        5/12/11 14:21:
      בהחלט מקום מעולה לצהריים
        5/12/11 14:16:

      כרובית ברוטב אנצ'ובי.
      המנה המדוברת הזו היתה מוצלחת. ....... (שווה אולי לנסות לשחזר את המנה בבית

       

      אכן הכרובית גם לטעמי היא אחת המנות היותר חביבות שלהם. מנה שהולכת נהדר כתוספת למנה עיקרית במיוחד בשר צלוי.

      והנה המתכון (מפי הסוס):

      חומרים (4-6 מנות):

      1 כרובית גדולה

      שמן

       

      לרוטב:

      כוס מלאה מיונז

      צנצנת קטנה של אנשובי (50 גרם)

      כף חומץ בן יין לבן

      כף גדולה שום כתוש

      צרור קטן של פטרוזיליה

      מלפפון חמוץ

      ¼ בצל קטן

      מיץ מלימון אחד

      1 כף מים

       

      הכנה:

      מפרידים כרובית גדולה לפרחים, חולטים קלות במים רותחים ואחר כך מייבשים היטב. מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד שהם מזהיבים. טוחנים את כל החומרים לרוטב במעבד מזון וממליחים בזהירות (האנשובי, נותן לרוטב מליחות משלו). מערבבים את הכרובית החמה במספר כפות גדושות מהרוטב.

      עדיף להגיש בטמפ' החדר.

       

      חיובי בהחלט וזה שימח אותנו (עברתי אחד אחד.. אצל כל החבר'ה הסועדים לשאול לדעתם). תודה :-)
        5/12/11 12:57:

      יופי של ביקורת .

      הרוב תלוי בטעם אישי, אבל בכללי , הכל חיובי.

      תודה.

      תודה אורן, בהחלט הסתמכתי גם על ההמלצה שלך. נראה שהמקום מהווה אלטרנטיבה טובה גם למי שעובד באזור.
      מנת הפטריות היתה קטנה במילא ויתכן ובמידה והיתה מוגשת על צלחת/מגש אחר (בהיר) היתה נאה קצת יותר .
      מהמנות שציינת ,אותי מסקרן להתחיל דווקא בקציצות הטלה.
      המקום נעים , הארוחה הזו אפשרה טעימה מחלק כנראה קטן מהתפריט ,לכן נחזור בהזדמנות לטעום מנות נוספות.

        5/12/11 11:35:

      אחלה פוסט, כמו שכבר אמרתי, הזמן האולטימטיבי לאכול שם הוא בערב. המנות לפעמים בגרסאת הערב יותר קטנות כי המקום באמת הופך לטאפאס בר (לצורך העניין, הפאייה יותר קטנה ועולה בסביבות ה-35 שקל, מנת הפטריות יותר קטנה, האספרגוס האמת נראה לי שבאותו גודל)
      ממליץ לחזור בערב ולדגום בנוסף:
      בייבי קלמרי בשעועית שחורה - אפשר לקרוא לזה מנת דגל.
      סביצ'ה טונה אדומה / סביצ'ה ברמונדי עם גספצ'ו
      קסדיה
      פטאטס בראבאס
      קציצות טלה (פעם הגיע עם רוטב צ'ילי שיותר הלם את המנה, פעם אחרונה שביקשתי הסכימו לתת לי עם הרוטב בגרסא הישנה)
      קלמארי מטוגן
      ג'מבו שרימפס (מנה קצת מלכלכת, שרימפסים שצריך להפשיט לבד. אבל מאוד טעים)

      גילי , תודה , אני שמחה בשמחתך :-)

      חן חן רונן.

        5/12/11 07:58:
      תודה!
        5/12/11 01:31:
      שאפו על הטאפו , , פוסט מצויין ומושקע ] וכמה אני שמח שאין את ההערה,"הוזמנתי לארוחה ב..."

      ארכיון

      פרופיל