והפעם מפינת המתכון הזריז : מרק עגבניות צלויות. רשימת החומרים כוללת בעיקר עגבניות (מומלץ להשתמש בעגבניות תמר או עגבניות קטנות על אשכולות ,לא עגבניות שרי ולא עגבניות גדולות). העגבניות נחצות ,זרויות בפרוסות שום, קורנית (ניתן להוסיף תיבול לפי הטעם) ,שמן זית וחומץ בלסמי ונאפות בתנור במשך כשעה. לאחר מכן ניתן להכין את המרק .המרק המוכן סמיך יחסית ובעל צבע כתמתם ויפה. זמן הבישול יארך כ- 7 דקות בלבד המרק נטחן ונאכל בעודו חם. הנה תמונות משלבי ההכנה ואחר כך המתכון (מכאן הרעיון). העגבניות לפני האפיה, זרויות בפרוסות שום וקורנית (עדיין ללא החומץ והשמן):
![]()
![]() העגבניות האפויות:
![]() העגבניות בסיר המרק:
![]() המרק המוכן לפני טחינתו, הגזר מעשיר את המרק בצבע כתמתם יפיפה :
![]() זהו , יש מרק עגבניות צלויות, מי בא לשולחן לאכול ?..
![]() מרק עגבניות צלויות החומרים: 10-12 עגבניות תמר או עגבניות על אשכול/עגבניות קטנות (= קילו עד קילו ו 200 גרם בסה"כ) 4 שיני שום קלופות ופרוסות מספר גבעולי קורנית טריה 2 כפות שמן זית 3 כפות חומץ בלסמי 2 גזרים (סה"כ 200 גרם) קלופים ומגורדים דק (או טחונים דק במעבד מזון) 300 מ"ל ציר ירקות /מים מלח (אטלנטי) פלפל שחור קורט סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות (אפשרי גם לחום 140 מעלות עם טורבו או להפעיל טורבו לסרוגין במהלך שעת האפייה). חוצים את העגבניות (ניתן לחתוך מעט מבסיס העגבניות ע"מ שיוכלו ל'עמוד' בתבנית היטב) ומניחים את החצאים בתוך תבנית משומנת (עם מעט שמן זית). על העגבניות מסדרים את פרוסות השום וענפי קורנית טרייה. בוזקים מעל העגבניות את שמן הזית והחומץ. אופים כשעה בתנור החם . (ניתן להפעיל מדי פעם את הטורבו לפרקי זמן קצובים). מוציאים את העגבניות מהתנור. את התבנית קל לרחוץ. לצקת מים רותחים ולהניח למספר דקות (אני השתמשתי בתבנית אמייל, כמובן שניתן להניח בתבנית נייר אפייה, לא חובה). בישול המרק: מסירים את עלי הקורנית מעל העגבניות (במידה ויש מעט שום חרוך להסירו גם כן). ומעבירים את העגבניות הצלויות לסיר מרק בינוני (סיר 4 ליטר יספיק). מוסיפים לסיר: את הגזר המגורד, הנוזלים ולערך כפית עד כפית וחצי מלח (אטלנטי). מביאים לרתיחה (לא נחוץ מכסה). מבשלים כ- 7 דקות (ללא מכסה). הגזר מתרכך לגמרי , אל דאגה. טוחנים את המרק שבתוך הבסיר בעזרת בלנדר סטיק . מתקנים תיבול (מלח/פלפל). יוצקים את המרק לקערות ומגישם חם. הכמות תספיק ל- 4 מנות הגשה, תלוי בגודלן. (ניתן להקפיא את המרק למשך מספר שבועות) -
![]() |
תגובות (24)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה, הולך מצויין גם עם הקור :-)
תודה , בתאבון :)
תודה
תודה :)
תודה , למחרת זה עוד יותר טוב !
אכן יש הבדל ממרק עגבניות שאינן אפויות (ישנן גירסאות הכוללות הוספת שמנת מתוקה).
הוספתי מעט סוכר (רבע כפית, אפשרי עוד טיפונת).
תודה רבה .
תודה רבה ! :)
תודה
נישמע מעניין. ובמיוחד השימוש בעגבניות אפויות( במקום מרוסקות )
אני מניח שצריך לטעום כדי לראות מה עושה את ההבדל.
תודה.
עוד מתכון מבטיח! ***
צילומייך נהדרים ♥
שבת טעימה לכולנו :-)