עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מלח בטעם הדרים וסלט שומר ממכר :

    6 תגובות   יום שבת, 26/11/11, 03:18

    השבוע הועלה באתר האוכל CHOW רעיון להכנת מלח מתובל -

    נוטלים מלח גס (מהסוג המתאים לכבישה ולבישול- 'סלית' או דומה ,לא מלח שולחני דק ,לא מלח אטלנטי ולא מלח גס עבה) ומערבבים לתוכו גרידה , לא זסטים של פירות הדר. מערבבים ומניחים לתערובת הפרוסה על משטח להתייבש ללילה. מאחסנים . הכתבה ציינה שימוש במלח המתובל כתיבול למיני בשר ודגה וגם על שפת כוסות קוקטיילים.

    מטעימה ראשונה המלח טעים וריחני . ההמלצה להוסיף גם כף גרידת ליים, כך שמי שמוצא ליים יכול להוסיף..

    אגב, רעיונות לשימוש יתקבלו בתודה.

    הכנת המלח :

    מוסיפים כף גרידת תפוז (לערך מתפוז כתום ויפה) + כף גרידת לימון (לערך מלימון בינוני-קטן) לחצי כוס מלח גס.

    -

     

    ''

     

    מערבבים עם כף,רצוי עם האצבעות:

     

    ''

     

    פורסים את תערובת המלח המתובל על משטח (שמתי על נייר סנדוויץ מהסוג הלבן הפשוט ללא 'שעווה' כשמתחתיו עוד כמה שכבות נייר ,סופג רטיבות). מניחים לייבוש למשך הלילה (או למשך שעות רבות ביום).

     

    ''

     

    מעבירים לצינצנת קטנה ומאחסנים.

     

    ''

     

    -

    השבוע הוכן בפעם השניה סלט השומר והגזר ע"פ מתכון מבלוג האוכל הישראלי המצויין (דובר אנגלית) הקפה של ליז.

    הרעיון הוא לערבב שומר אחד פרוס דק + גזר אחד פרוס דק+ פלפל צ'ילי אחד + כפית מלח ומיץ מלימון אחד.

    מערבבים הכל ומניחים בחוץ למשך מחצית השעה. לערבב מדי פעם עם כף (או עם היד).

    בגלל רגישות שלך חלק מהמשפחה לכמות הגדולה של פלפל הצ'ילי ,החלטתי לשנות את יחס הכמויות.

    פלפל צ'ילי אחד לכמה שומרים (כחמישה קטנים+ 3 גזרים- את פרוסות הגזר אני חוצה), פחות מלח (אטלנטי)  ופחות מיץ לימון.

    הסלט הזה ,הנאכל קר מהמקרר ממכר ממש !

    הנה מהיום:

     

    ''

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/11/11 08:02:
      שומר- לא בבית ספרי. רעיון המלח דווקא נחמד אבל לא בטוח שאנסה.
        26/11/11 19:02:
      גם אני לא אוהב שומר, אבל הוא מוסיף המון. , , בכל מקרה זה לא מסוגי המלח שניתן ל"זרות אותם על הפצעים"
        26/11/11 17:15:
      יש לי מלח בטעמי לימון ומעושן במזווה - קיבלתי מתנה - מוסיף לבישולים שונים כשאני רוצה להדגיש טעמים אלה.
        26/11/11 14:02:
      מגרה לאללה חניתה. עניין המלח...קניתי. אעשה את זה.

      נו, זהו , שאבא תמיד אמר שהילד לא אוהב לאכול כלום.. (ממה שאמא מבשלת)
      הוא בטוח שגילית לאימא מה אתה כן אוהב לאכול  :-)

      תודה

        26/11/11 08:40:
      לא אוהב שומר. אמא, יש משהו במקום?

      ארכיון

      פרופיל