עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פלאן בורגיניון כבר אכלתם ?(טארט כרישה מבורגונדי) Flan bourguignon

    12 תגובות   יום שבת, 26/11/11, 01:01

    בזמן שאתם נמים את שנתכם.. גמדים קטנים עמלים אצלנו במטבח החמים. פורסים קילו (!) כרישה דק דק, מקפיצים את הכרישות בחמאה ושמנת מתוקה, מוסיפים קצת גבינה מגוררת... מכינים בצק פריך משובח...קריצה.

    כן, בשביל אוכל משובח צריך לעבוד במטבח . מתברר שהגמדים שלנו גם אינם שוטפים כלים.

    תגידו חברים , פלאן בורגיניון כבר אכלתם ?

    הגדילו את התמונה (לחיצה כפולה על הצילום) עד שיגיע המתכון ..

    ''

    מתכון מדוייק, קל וכייפי להכנה הוליד הלילה פלאן טעים עד מאוד. יש לרחוץ ולפרוס קילו כרישה . הכרישה עוברת בישול מוקדם בשמנת מתוקה והיא טעימה חמה כפי שהיא.. (אין תוספת ביצים במלית).

    במקביל יש להכין בצק פריך . הבצק ישהה בקרור במשך כשעתיים. יתרדד בקלות שלא תרגישו ויאפה קודם באפייה עיוורת במשך זמן קצר. (בצילום למעלה ניתן לראות את הפול היבש המונח על נייר כסף ומשמש אותי בכל 'אפייה עיוורת' מחדש) . לאחר מכן ימולא הבצק האפוי במלית הכרישה.יעוטר בגבינה וחמאה נוספים ויאפה אפייה קצרה בתנור חם מאוד. כרבע שעה אחרי ניתן לפרוס בזהירות מהמאפה החם.. הגבינה מותכת , המלית רכה ומהבילה מונחת על בצק פריך עדין .. זה מושלם !

    -

    ''

    -

    פלאן בורגיניון

    החומרים לבצק:

    250 גרם קמח רגיל

    125 גרם חמאה קרה

    1 ביצה L

    קורט מלח

    -

    החומרים למלית:

    1 קילו כרישה

    50 גרם חמאה

    1 כף קמח רגיל

    150 מ"ל שמנת מתוקה (32 או 38% שומן)

    40+20 גרם גבינת גרוייר מגוררת (או פרמזן)

    -

    תבנית לפאי בקוטר 28 ס"מ (או תבנית אפיה עגולה, לא חובה שתהיה עם סגירה קפיצית)

    -

    אופן ההכנה:

    לנפות את הקמח לקערת המיקסר או קערה בגודל בינוני.

    לתוך הקמח לחתוך את החמאה .

    להוסיף את הביצה, קורט מלח ושתי כפות מים.

    לאחד ידנית או בעזרת המיקסר את כל המרכיבים לבצק חלק (ניתן להוסיף עוד ככף מים ולפי הצורך).

    ליצור מהבצק כדור, לעטוף בניילון ולצנן שעתיים במקרר.

    -

    לחמם את התנור לחום גבוה 200 מעלות.

    על משטח מקומח קלות (או על משטח סיליקון כמעט או ללא קמח) לרדד את הבצק לעיגול דק, (בעובי קרוב לחצי ס"מ).

    עיגול הבצק יהיה גדול מקוטר התבנית ויתאים לריפוד דפנות התבנית (במידה ותשתמשו בתבנית רגילה ולא תבנית טארט לא נחוץ שהבצק ימלא את מלוא גובה דפנות התבנית).

    להניח את הבצק בתוך התבנית (מומלץ לרפד את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ואת הדפנות רק לשמן).

    להדק את הבצק לתחתית ולדפנות. להניח מעל (על נייר אפייה/נייר כסף) שעועית יבשה או פול יבש.

    לאפות אפייה עיוורת במשך כ - 20 דקות.

    -

    כעת יש להכין את מלית הכרישה:

    לקטום את קצוות הכרישות.לחתוך את מרבית חלקי הכרישה הירוקים (ולזרוק) את יתר חלקי הכרישה הלבנים לפרוס לפרוסות דקות.

    להניח את פרוסות הכרישה בקערה גדולה, למלא במים ולשטוף עד שהכרישה נקייה, לסנן.

    להמיס 30 גרם מכמות החמאה במחבת גדולה (עדיף וקל להכין את זה בווק) . להוסיף את פרוסות הכרישה.

    לבשל כ 7 דקות בבחישה (לא מתמדת אבל כן תכופה) או עד שפרוסות הכרישה שקופות מעט והכרישה מתרככת.

    לפזר מעל הכרישה את כף הקמח ולערבב בזריזות.

    לזלף לכרישה את השמנת ולבחוש היטב.

    להוסיף 40 גרם מהגבינה המגוררת ולבחוש. להסיר מהלהבה.

    -

    להגביר את חום התנור לחום גבוה מאוד - 250 מעלות.

    לצקת את מלית הכרישה לקלתית הבצק האפוי וליישר.

    לפזר מלמעלה מיתרת כמות הגבינה.

    לחתוך את יתרת כמות החמאה לחתיכות קטנות ולפזר מעל הגבינה.

    לאפות את הפלאן בתנור החם במשך 15-20 דקות עד שהוא זהוב היטב.

    להגיש חם או פושר.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      תודה אורלי , האמת, זה יותר מנחמד (ככה הם אמרו)
      תודה יאיר !
      תודה רונן, במידה ויימצאו ,שולחת לך כמה .

        26/11/11 17:17:
      ניראה מעולה! איפה משיגים גמדים ?- רצוי שוטפים גם.
        26/11/11 15:41:
      זה נראה טוב. נקודה.
        26/11/11 11:52:
      אוהבת ומכינה! אני קוראת לזה: קיש כרישה - זה נשמע נחמד, כמו שרה שרה שיר שמח :)

      צטט: rossini 2011-11-26 11:45:48

      לא לשכוח את היין המתאים מאותו האיזור.קריצה

       

      ממש גורמה !

      תודה.

       

      בדיוק ! נפתח משהו שילווה את המנה .

      תודה רבה :)

        26/11/11 11:45:

      לא לשכוח את היין המתאים מאותו האיזור.קריצה

       

      ממש גורמה !

      תודה.

      צטט: נירניר001 2011-11-26 10:57:07

      חיוךשיגע אותי הריח ......

       

      גם אותך ?  קריצה  תודה

        26/11/11 10:57:

      חיוךשיגע אותי הריח ......

      צטט: Between Jobs 2011-11-26 08:25:35

      טוב תראי, חני אני לא אוהב כרישה, ושטיפת הכלים הזכירה לי בכאב שמדיח הכלים שלי כנראה השיב נשמתו לבורא. אבל בכל זאת נעים לבוא לכאן. תמיד מפתה להכין.

      כייף שאתה בא , מתישהו ימצא משהו לאכול עבורך ..   תודה

       

      צטט: mi alma 2011-11-26 07:20:42

      טעים! *   הדפסתי לי :-)

      ________________

      דרך אגב, הכנתי את מרק הגזר,  זוכרת?

      יצא מעולה!!! ***

       

      בתאבון יקירתי .

      את מרק הגזר הכנתי השבוע שוב אך בכמות כפולה בסיר ענק, אכן מעולה !

      תודה על ההיזון :-)

        26/11/11 08:25:
      טוב תראי, חני אני לא אוהב כרישה, ושטיפת הכלים הזכירה לי בכאב שמדיח הכלים שלי כנראה השיב נשמתו לבורא. אבל בכל זאת נעים לבוא לכאן. תמיד מפתה להכין.
        26/11/11 07:20:

      טעים! *   הדפסתי לי :-)

      ________________

      דרך אגב, הכנתי את מרק הגזר,  זוכרת?

      יצא מעולה!!! ***

      ארכיון

      פרופיל