עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    עגבניות אפויות (על מצע של מלח) בנוסח איטלקי

    12 תגובות   יום שני, 21/11/11, 22:12

    בתחילה , היו העגבניות החצויות מונחות להן על מצע של מלח גס (מלח גס רגיל שנמכר במרכולים- אל תשתמשו במלח גס אטלנטי לצורך זה) בתוך תבנית האפייה :

    ''

    חום תנור גבוה , ולאחר מכן חום נמוך וזה מה שהתקבל שעות אחדות אחרי :

    ''

    ניתן לאכול את העגבניות ,בזוקות בהרבה שמן זית על לחם טעים (צימוקים ואגוזים) - זה (היה) מושלם !

    -

    ''

    באיטליה מכינים את העגבניות האפויות על מלח קצת אחרת. (למטה יובא המתכון האיטלקי) .

    הניסוי שערכתי הערב במטבח הוכן מעגבניות גדולות יותר ועם מעט תיבול. זמן האפייה הוארך מעט בהתאם. עגבניות אפויות קטנות יותר יהיו יפות ויתקבלו קצת יותר יבשות. בכל מקרה ,ניתן לשלוט על מידת עשיתן ע"י קיצור/הארכת משך האפייה.

    לאחר אפייה ממושכת של העגבניות על מרבד מלח גס הן מתקבלות מצומקות במידה, עם טעם מעט מקורמל ונהדר. ניתן להגישן כתוספת למנה בשרית או על כריך וזה טעים !

    כלי האפייה-

    יש לבחור תבנית אפייה שתכיל את חצאי העגבניות בצמידות ובשכבה אחת.

    אני השתמשתי בשלוש וחצי עגבניות גדולות שהונחו בתבנית פיירקס אובלית. מעט מלח נחרך ונדבק לתבנית. עם תום האפייה לאחר הוצאת העגבניות יש לשפוך (ולזרוק את המלח) ולצקת לתוך התבנית מים רותחים , המלח הדבוק נמס מיד.

    -

    עגבניות אפויות על מלח בנוסח איטלקי

    החומרים:

    6 עגבניות בשלות מאוד חצויות- מומלץ להשתמש בעגבניות הנמכרות על אשכולות (הן קצת גדולות מעגבניות תמר, פחות מוארכות)

    180 גרם מלח גס פשוט = כ 3/4 כוס

    עשבי תיבול טריים כגון :

    טימין

    אורגנו

    רוזמרין

    -

    פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה:

    שמן זית כתית טהור

    ההכנה:

    לחמם תנור לחום גבוה - 230 מעלות.

    לצקת את המלח לתוך כלי אפייה וליישר . (לא לשמן קודם את התבנית).

    לסדר את חצאי העגבניות על המלח . צידן החתוך של העגבניות יהיה כלפי מעלה.

    לפזר על העגבניות עשבי תיבול לטעם. לבזוק מעט פלפל שחור.

    לאפות את העגבניות בתנור החם (230 מעלות) במשך 20 דקות.

    להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות ולהמשיך לאפות את העגבניות למשך שעה וחצי נוספות או עד

    שהעגבניות מצטמקות ודי מתייבשות (לא לגמרי) .

    להוציא את העגבניות מהתבנית ולצנן מעט לפני ההגשה.

    -

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה דנה על ההיזון , שמחתי ! :)
        24/11/11 19:55:
      ניסיתי, יצא מהמם!
        22/11/11 15:22:
      פשוט וטעים! זוהי גם דרך נהדרת לנצל עגבניות שכבר לא ממש מוצקות.
      תודה יוני, תודה מיה
        22/11/11 12:19:
      איזה יופי של מתכון/טכניקה אני רצה לנסות תודה!
        22/11/11 11:59:
      פיייייייי אני אנסה ואדווח .......:) נראה נהדר

      צטט: אביבי32 2011-11-22 09:40:14

      תודה- ננסה ונטעם

       

      חן, חן, בתאבון .

      צטט: דנה.גל 2011-11-22 08:44:55

      פטנט נפלא! תודה

       

      תודה :)

      צטט: rossini 2011-11-22 08:00:37

      הגשת עגבניות בסטייל . פשוט, אבל בסטייל. הצלחה טלוייה ברובה בטעם העגביה ולצערי הסוג הזה ( ולא רק) הוא יפה למראה , אך טעם ,אווי, יוק !

       

      בעניין טעם העגבניה, מדוייק . יחד עם זה שההכנה נתנה אינדיקציה לגבי התהליך. המלח והתיבול עזרו משהו לעגבניות הגדולות.. 

      תודה :)

        22/11/11 09:40:
      תודה- ננסה ונטעם
        22/11/11 08:44:
      פטנט נפלא! תודה
        22/11/11 08:00:
      הגשת עגבניות בסטייל . פשוט, אבל בסטייל. הצלחה טלוייה ברובה בטעם העגביה ולצערי הסוג הזה ( ולא רק) הוא יפה למראה , אך טעם ,אווי, יוק !

      ארכיון

      פרופיל