חשבתי להכין ולפנק אותו בעוגת שוקולד עם סירופ שוקולד מבושל וחם אבל רצונות לחוד ומעשים לחוד.. אתמול מאוחר מאוד בלילה מצאתי על מדף ספרי הבישול תגלית נפלאה : פרסום מתכון לסלט הבצל והסומק של סמי תמימי (פורסם לפני עשור בדיוק , עוד טרם קמה רשת המסעדות המוצלחת שלו ושל יותם אוטולנגי) . מזל שהיו איתי כל המרכיבים ... דקות לפני שקיעה בשינה מתוקה וחלומות פז ..תחת הפוך החם נכנסתי למטבח להכין את הסלט הזה. פרוסת הלחם האחרונה (מהלחם אגוזי המלך האיטלקי שנאפה כאן לפני שבוע, מי שרוצה מתכון שיכתוב לי, בבקשה ואפרסמו) שימשה יחד עם גבינה לבנה 5% שפן נסיונות.. והתוצאה: קשה, קשה עד מאוד להפסיק לאכול את הסלט בצל סומק הזה. הסלט מעט חמצמץ בזכות הסומק והלימון , איננו חריף, פותח תיאבון ובן לוויה נפלא לכל תבשיל בשרי, כריך ובכלל ... -
![]() סלט הבצל והסומק נאכל מטורקיה ועד מצרים.הסלט מעטר פרוסת לחם שמעליה בשר (או עוף) שנעשה על האש. בטורקיה נהוג לתבל את הסלט רק בסומק. המצרים מוסיפים לו גם מיץ לימון. בסוריה, לבנון וישראל נהוג לאכול את סלט הבצל עם כל המרכיבים גם יחד. סמי תמימי מציע להשרות את פרוסות הבצל במים רותחים לפני הוספת יתר המרכיבים. באופן כזה הבצל יתרכך וגם יאבד מעט חריפות. חשוב לייבש את הבצל לפני הוספת התיבול. - סלט בצל ופטרוזיליה 4 מנות החומרים: 2 בצלים, לקלוף ולפרוס דק 2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס 2 כפות תבלין סומק (לרכישה בשקיות של יצרן מקומי או במשקל בחנויות תבלינים) 1 כף מיץ לימון 1 כף שמן זית מלח (גס,אטלנטי או לבחירתכם) פלפל שחור טחון טרי - ויתרתי אופן ההכנה: לשים את פרוסות הבצל בקערה בינונית חסינת חום. לצקת מעל 2 כוסות מים רותחים. להניח למשך 5 דקות. לסנן את הבצל מהמים. להניח על מגבת נייר ולייבש (לעטוף במגבת נייר לדקה- שתיים). להעביר את הבצל לקערה, להוסיף את כל יתר המרכיבים, לערבב ולהגיש. -
![]()
![]() אתר הטייסטינג טייבל (tastingtable) הציע לאחרונה תפריט סתוי חדש. כסיפתח לתפריט הוצע משקה פונץ' מעניין המוגש צונן דווקא.המשקה טרם הוכן במטבחנו ,אך שילוב המרכיבים נקרא מפתה ומעורר. -
פונץ' - Low Country Punch
חומרים: 2 כוסות מים 5 שקיקי תה שחור 3/4 כוס סוכר חום (=150 גרם) 1 כוס רום כהה 3/4 כוס ברנדי 1/4 כוס ברנדי אפרסקים (דוגמא) 3 לימונים בגודל בינוני (2 ישמשו למיץ, השלישי יפרס דק לקישוט בתוך הפונץ') קוביות קרח גדולות בקבוק (750 מ"ל) יין נתזים צונן אופן ההכנה: בסיר בינוני המונח על להבה גבוהה להביא לרתיחה 2 כוסות מים. להסיר את הסיר מהלהבה ולהוסיף את שקיות התה. להניח למשך 5 דקות. להוציא את שקיקי התה. להוסיף את כמות הסוכר. לערבב עד להמסה מוחלטת של הסוכר. לצנן. - בכלי גדול/קערה לערבב את התה המתוק הצונן,רום,ברנדי,ברנדי אפרסקים ומיץ משני לימונים. להוסיף קוביות קרח, את היין המבעבע ופרוסות לימון, לערבב בעדינות. להגיש מיד.
מקור הצילום והמתכון המלא כאן |
תגובות (29)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
האמת שהאיש קיבל את העצה הזו ואני לא בדקתי לעומק חחחח ( בושה לי :) ) אבל מה שבטוח אחרי שגיגלתי קצת נראה לי שכבר ביום שישי הקרוב הסומק ייכנס לסלט או למשהו אחר.
זה נקרא בריא וטעים.
הי נוגה,
מאיזו סיבה היתה המלצה על שימוש בצמצום ?
אתמול הוכן הסלט שוב ובכמות כפולה אך ללא פטרוזיליה, כי נגמר. הירק מוסיף לטעמי.
אשמח לקרא חוויות שלך עם סומק.
תודה
צבעוני,מרשים ואני משוכנע שגם טעים.
,
ולגבי שוארמה אמיל , בקורת מאתר מפה.
,
נמצא בכניסה הצפונית לואדי ניסנאס.
לבאים מתל אביב מכביש החוף בכניסה ע"י ספינת אף על פי כן ומערת אליהו
פונים לרח' אלנבי ונוסעים לאורכו כ-2 ק"מ עד שמגיעים לצומת T
עם ממשיכים ישר נכנסים עם האוטו לתוך שוארמה אמיל.
נסי את זה, אולי תאהבי .. תודה
לטעמי 2 כפות סומק זה לא המון מכיון שלהבדיל מתיבול דומיננטי אחר ,הסומק נותן חמיצות עדינה ולא טעם משתלט /חזק מדי.
ממליצה לך לנסות .
תודה רבה :)
בתאבון , תודה
תודה :)
להבא מכינה כמות גדולה ושומרת קצת למשך שבוע .
תודה על הטיפ יקירה
תודה, אגב ,אני איתך ועם דני :)
בתאבון יקירה :)
לא מכיר ולא זכור לי שטעמתי סומק.
לכן גם לא מבין במידת חוזקו ואיך משפיע מבחינת טעם .
אם זאת, שתי כפות סומק לשני בצלים נישמע לי המון .גם אם הצבע משפיע יותר מטעם התבלין.
ניראה שאין ברירה אלא לנסות .
תודה.
גם אצלי זה כך!
תודה יקירתי, כייף לי עד מאוד
.
מקווה שלפטרוזיליה לא . בלי סומק זה משהו אחר .
זה מוצא חן בעיני , הגם. שוקלת לאמץ .. תודה