עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מרק גזר קרמי בנוסח צרפתי - Potage Crecy

    11 תגובות   יום שני, 14/11/11, 00:43

    מרק קרמי העשוי מגזר, בצל, מים או ציר מרק עוף, מעט אורז, כפות ספורות שמנת מתוקה. בישול המרק קצר והתוצאה טעימה מאוד .

    הנה המרק לפני טחינתו -

    ''

    והמרק המוכן -

    ''

    -

    מרק גזר קרמי בנוסח צרפתי - Potage Crecy

    המרכיבים:

    400 גרם גזר = כ-5 גזרים

    1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

    40 גרם חמאה

    1 ליטר מים

    2 כפיות רסק עגבניות או עגבניה אחת קלופה ומגורדת דק למחית

    2 כפות אורז , שטוף

    4 כפות שמנת מתוקה

    מלח גס לטעם (ככפית ורבע)

    אופן ההכנה:

    לקלוף את הגזרים ולפרוס אותם דק.

    להמיס את החמאה בסיר כבד.  להוסיף את הבצל ולטגן בבחישה עד שהוא שקוף . (לא להשחים את הבצל)

    להוסיף לסיר:

    גזרים פרוסים, מים או ציר מרק עוף, רסק עגבניות ואורז. להביא לרתיחה.

    להנמיך את הלהבה ולבשל ללא מכסה במשך 20 דקות. להסיר מהלהבה.

    לרסק את המרק בבלנדר סטיק או בבלנדר רגיל (זהירות - זה חם !). ניתן לרסק את המרק בעודו בסיר.

    לתבל במלח (ופלפל) , לערבב פנימה את השמנת.

    להחזיר את המרק לחימום . לא להרתיח.

    -

    גיוונים:

    * להחליף את המים בציר מרק עוף או ציר בקר

    * להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול

    * לתבל בפלפל לבן טחון

    * להשתמש בגזרים טריים וקטנים באותו משקל סה"כ

    * לטגן 50 גרם בייקון יחד עם הבצל

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה רבה חברים. אשמח לדעת אם הכנתם, כמה היה לכם טעים ובכלל ... התאהבתי במרק הזה.
        15/11/11 11:52:
      בהחלט נשמע מעולה, והיום אנסה!
        15/11/11 11:15:
      ואו אליפות!!!! כזה יאמי...חבלזה, מתאים למזג האוויר. תודה, חייבת לנסות.
        14/11/11 18:20:
      נראה קל הכנה וטעים. תודה.
        14/11/11 16:39:
      רציתי לתת כוכב אבל הבייקון הרס.
        14/11/11 13:25:
      להוסיף כוס מיץ תפוזים סחוט טרי ולהוסיף קארי.
        14/11/11 10:50:
      מרק נהדר, אני אוהבת אותו עם ג'ינג'ר טרי
        14/11/11 09:42:
      המרק האהוב עלי מכל המרקים ♥ *** תודה!!!
        14/11/11 08:20:
      לך*
        14/11/11 08:17:
      נראה....משהו....תודה אנסה ....:)
        14/11/11 08:15:
      בשלנית אומנית !

      ארכיון

      פרופיל