מרק קרמי העשוי מגזר, בצל, מים או ציר מרק עוף, מעט אורז, כפות ספורות שמנת מתוקה. בישול המרק קצר והתוצאה טעימה מאוד . הנה המרק לפני טחינתו -
![]() והמרק המוכן -
![]() - מרק גזר קרמי בנוסח צרפתי - Potage Crecy המרכיבים: 400 גרם גזר = כ-5 גזרים 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק 40 גרם חמאה 1 ליטר מים 2 כפיות רסק עגבניות או עגבניה אחת קלופה ומגורדת דק למחית 2 כפות אורז , שטוף 4 כפות שמנת מתוקה מלח גס לטעם (ככפית ורבע) אופן ההכנה: לקלוף את הגזרים ולפרוס אותם דק. להמיס את החמאה בסיר כבד. להוסיף את הבצל ולטגן בבחישה עד שהוא שקוף . (לא להשחים את הבצל) להוסיף לסיר: גזרים פרוסים, מים או ציר מרק עוף, רסק עגבניות ואורז. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל ללא מכסה במשך 20 דקות. להסיר מהלהבה. לרסק את המרק בבלנדר סטיק או בבלנדר רגיל (זהירות - זה חם !). ניתן לרסק את המרק בעודו בסיר. לתבל במלח (ופלפל) , לערבב פנימה את השמנת. להחזיר את המרק לחימום . לא להרתיח. - גיוונים: * להחליף את המים בציר מרק עוף או ציר בקר * להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול * לתבל בפלפל לבן טחון * להשתמש בגזרים טריים וקטנים באותו משקל סה"כ * לטגן 50 גרם בייקון יחד עם הבצל
![]() |
תגובות (11)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#