עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    פנקייק עם בירה היינקן כבר אכלתם ?

    4 תגובות   יום ראשון, 13/11/11, 15:34

    לכריסי קאמבה השף דה קואיזין של הביסטרו וינסנט השוכן בשיקגו לא משעמם. מידי ערב פוקדים את הבר גברים שונים הצמאים לכוס הבירה שלהם בליווי פנקייק תפוח ושמנמן. כריסי המשמשת כ 'ראש צוות המטבח ' של וינסנט  מכינה להם בקביעות פנקייקים ענקיים מבוסמים בבירה היינקן. לדבריה, גברים אוהבים פנקייקים וגם בירה. אז למה לא לחבר בינהם ? .המנה פופלרית ולא בכדי .

    ''

    -

    הגירסא שלה לפנקייק הבלתי שיגרתי הזה עוררה כאן סקרנות . הוחלט להכין פנקייקים קטנים יותר והרבה , לא כמו שכריסי מכינה .כעת, בזמן כתיבת המתכון אני רואה ששכחתי להוסיף לפנקייק שלי את כל כמות אבקת האפייה צוחק , פאשלה ..מזל ששמתי אבקת סודה לשתייה. יוצא מזה שהפנקייקים יהיו תפוחים ואוריריים יותר מהבודד שמצולם כאן .

    הערות:

    * הפנקייק טעים וכאמור מבושם קלות בבירה.

    * ניתן להחליף את סוג הבירה לכל סוג בירה אחר.

    * שימו אבקת אפייה ..בכמות המצויינת .

    * את הפנקייקים ניתן להגיש עם דבש, סירופ מייפל, ריבה ועוד.

    -

    פנקייק היינקן

    הכמות: 8-10 יחידות גדולות או כפול מזה קטנות יותר

    החומרים:

    3 כוסות קמח רגיל = 420 גרם קמח

    2 כפות אבקת אפייה

    1 כפית סודה לשתייה

    1/4 כוס סוכר זהוב = 50 גרם

    1/4 כוס סוכר לבן = 50 גרם

    כחצי כפית מלח (במקור כפית)

    1/4 כוס שיבולת שועל אינסטנט קלויה במחבת (לערבב דקות ספורות במחבת יבשה)

    1/4 כוס שמן רגיל

    1 ביצה L

    1 כף דבש (במקור מולסה)

    בקבוק היינקן 330 מ"ל או בירה אחרת לטעמכם באותה הכמות

    2 חלבונים מביצים גדולות

    -

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה לערבב יחד את כל המרכיבים היבשים (מודגשים ברשימת המרכיבים).

    2. להוסיף לקערה : 

    את השמן , הביצה, הדבש (או המולסה) ואת כל כמות הבירה, לערבב.

    3. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף מוצק. לקפל את הקצף לתערובת הפנקייק שבקערה השניה.

    4. להמיס מעט חמאה לתוך מחבת חמה. לצקת כמות עיסה ולנער את המחבת.

    5. לאחר שנראים בועות על פני הפנקייק , להפוך אותו לצידו השני. כשהפנקייק זהוב חום משני צדדיו , הוא מוכן.

    ההגשה , כפי שכריסי מציעה:

    Eat (drink?) with a man for whom you'd do anything

    נו, זה גם רעיון קריצה .

    -

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      אכן :) , יחד עם זה שהפנקייק היה טעים , הרגיש קצת 'כבד' ולא ידעתי למה .. תודה
        16/11/11 10:21:
      רבים מהמתכונים הטעימים נולדו מפאשלות:) כמו הבראוניז לדוגמא. נראה טעים מאוד ובהחלט משהו ששווה לנסות.
      תודה, הביקור שלך שווה יותר :-)
        13/11/11 20:44:
      אם היה לי כוכב, הייתי נותנת הפוסט הזה :-)

      ארכיון

      פרופיל