עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מרק קרם תפוחי אדמה צרפתי Potage Parmentier

    6 תגובות   יום שבת, 12/11/11, 19:36

    והפעם מפינת המתכון המהיר :

    מרק קרם תפוחי אדמה צרפתי Potage Parmentier .

    המרק מורכב מתפוחי אדמה, כרישה, מים, מלח ופלפל ושמנת מתוקה (בכמות קטנה יחסית) .

    תפוחי האדמה והכרישה והמים עוברים בישול קצר, ואח"כ נטחנים למחית. המרק מעובה במעט שמנת , מחומם וכבר מוכן.

    המתכון הצרפתי הקלאסי נאכל במרבית איזורי צרפת וזה המרק שיפתח לכם בטוב טעם את עונת המרקים .קבלו מעט תמונות משלבי ההכנה [הנה גירסא נוספת הבסיס דומה]: 

    פרוסות כרישה:

    ''

    סיר המרק שהועמד על הלהבה לבישול:

    ''

    20 דקות אחרי - המרק המבושל:

    ''

    המרק הטחון:

    ''

    זהו המרק מוכן :

    ''

    מרק קרם תפוחי אדמה צרפתי

    החומרים:

    400 גרם תפוחי אדמה (= כ- 2 גדולים)

    3 כרישות (= כ- 300 גרם סה"כ)

    750 מ"ל מים

    מלח גס (אטלנטי)  או מלח רגיל לטעם

    פלפל שחור גרוס טרי

    100 מ"ל שמנת מתוקה

    צרור עירית נקי וקצוץ דק- לקישוט , לא חובה

    אופן ההכנה:

    לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לחתיכות קטנות .

    את הכרישה לשטוף, לחתוך ולזרוק את העלים הירוקים . לפרוס את הכרישה לפרוסות דקות ולהשרות במים לניקוי. לסנן.

    בישול המרק:

    בסיר בינוני (סיר 4 ליטר יתאים) לשים את תפוחי האדמה והכרישה.

    להוסיף את כמות המים, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה.

    לכסות את הסיר ולבשל על להבה בינונית במשך 20 דקות. להסיר את המרק מהלהבה.

    לטחון את המרק החם עם בלנדר סטיק או בלנדר רגיל למחית (המרק נטחן בשניות עם בלנדר סטיק בתוך הסיר).

    להחזיר את המרק לסיר, להוסיף את השמנת המתוקה ולחמם היטב - לא להרתיח .

    לחלק את המרק לקעריות הגשה , לקשט בעירית קצוצה ולהגיש.

    ''

    גיוונים:

    * ניתן להחליף את כל כמות המים בציר עוף.

    * ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת לבישול בעלת אחוזי שומן מופחתים . המרק יהיה עדיין עשיר.

    הנה תמונה אחת מתוך האוסף הנקרא:  Love, New York Times Style

    כל התמונות ומקור התמונה כאן .

    -

    Illustration by Christopher Silas Neal

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      אסנת, כן, מושלם עם עוד מעט פלפל שחור גרוס וגשם (הבטיחו השבוע..) , תודה

      רונן , תודה

      אלמתי, תודה

      רוסיני , תודה (מתברר שגם המטבח מחזיר בן אדם לעצמו..)  :-)

      אביבי ,כמה כייף שבוע בפריז (כמעט טסנו בסוכות). זו גירסא צרפתית אוטנטית , לא ישראלית ,תודה !

        13/11/11 15:47:
      אחרי שבוע פריזאי עם אוכל אוטנטי, ננסה את הגרסה הישראלית,שנראית נפלא בתמונות.
        13/11/11 09:23:

      כבר התגעגתי להגשת הבישולים שלך.

      תודה.

        13/11/11 08:41:
      נפלא! ♥ *
        13/11/11 07:45:
      אחד האהובים עלי!
        12/11/11 23:44:
      הו חני! זה נראה מצוין! *הצעת הגשה - מומלץ כשגשם בחוץ!

      ארכיון

      פרופיל