עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פולנטה קרמית עם חלב קר- polenta cremosa con latte freddo + מתכונים נוספים

    6 תגובות   יום שישי , 11/11/11, 00:19

    והפעם מפינת המתכון הזריז - סוג של מנת קינוח איטלקית.

    הקינוח מורכב מחלב, מים, קמח תירס, קורט מלח ומעט סוכר.

    פולנטה קרמית עם חלב קר-polenta cremosa con latte freddo

    מתכון ע"פ La Cucina Italiana  החדש

    ל- 6 מנות

    החומרים:

    3 כוסות מים

    3 כוסות חלב + 3/4 כוס חלב להגשה

    1/4 כפית מלח דק

    1 1/3 כוסות קמח תירס איטלקי (פולנטה אוריגינלית יבוא מאיטליה- לרכישה בחנויות טבע)

    6 כפיות סוכר לבן

    אופן ההכנה:

    בסיר מערבבים את 3 כוסות המים, 3 כוסות החלב והמלח. מביאים לרתיחה.

    שופכים פנימה בזרם עדין את קמח התירס הצהוב.

    מעבירים ללהבה נמוכה, מנמיכים אותה ומבשלים בבחישה תכופה כ- 45 דקות.

    התערובת תבעבע ותסמיך .

    לחלק את הפולנטה ל- 6 קעריות הגשה קטנות (רמיקינס).

    לצקת מעל כל קערית פולנטה 2 כפות חלב קר.

    לזרות מעל כל קערית כפית סוכר.

    להגיש חם.

    ''

    עוד מתכון חדש שנאכל השבוע במטבחנו .רעיון איטלקי (קלצונה תפוחי אדמה) לסוג של קציצות תפוחי אדמה ממולאות פטריות ואפויות בתנור.

    מומלץ לאכול פושר (לא חם מאוד) או לחמם לאחר שהיית הקציצות במקרר, זה אפילו עדיף לטעמי. הקציצות מתמצקות והפטריות יושבות בפנים יופי.

    קלצונה תפוחי אדמה במלית פטריות

    הכנת הפטריות:

    שוטפים ופורסים כ- 300 גרם פטריות שמפניון טריות (רצוי קטנות יחסית).

    מטגנים את הפטריות בבחישה עם 2 שיני שום קצוצות דק ב- 2 כפות שמן זית.

    מסירים מהלהבה.

    מוסיפים כ- שליש כוס פטרוזיליה קצוצה. מערבבים.

    מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

    מצננים לפושר.

    -

    הכנת תפוחי האדמה:

    רוחצים 700 גרם תפוחי אדמה (= כ- 5 בינוניים). מניחים בתבנית קטנה ( ריבועית 22 ס"מ).

    ממלאים את התבנית במי ברז עד כמחצית מגובה תפוחי האדמה.

    אופים בחום 190 מעלות במשך כ- 40 דקות או עד שהתפודים רכים (לבדוק עם מזלג). חלק מהמים מתאדים.

    מצננים מעט את התפודים על רשת (עד שניתן לקלפם), קולפים.

    שמים את התפודים בקערה ומועכים ידנית למחית חלקה.

    לקערה מוסיפים:

    2 ביצים

    כחצי הכוס קמח רגיל (60-70 גרם)

    מלח (כ 3/4 כפית או לפי הטעם)

    מערבבים לבצק רך (הבצק יהיה מעט דביק)

    -

    נוטלים כף גדושה מבצק התפודים. מניחים על משטח מקומח היטב, והופכים פעם אחת.

    בעזרת היד משטחים את הבצק לעיגול.

    מניחים במרכז ממלית הפטריות.

    סוגרים את הקצוות.

    מגלגלים לקציצה.

    טובלים בפירורי פאנקו מכל צד .

    מניחים בתבנית (22 ס"מ ) משומנת היטב.

    באותו האופן יוצרים עוד כ- 8 קציצות.

    אפייה:

    מניחים את כל הקציצות בצפיפות בתבנית.

    אופים כמחצית השעה בתנור/טוסטר אובן עד שהקציצות אפויות וזהובות.

    באמצע האפייה יש להפוך בזהירות את כל הקציצות ולטפטף מעט שמן רגיל (לא זית) לתוך התבנית.

    להגיש פושר.

    בתאבון .

     

    ''

    (צר לי על איכות התמונה )

    צ'יפס סלק

    סלק אחד גדול ויפה במשקל 550 גרם המתין לי במקרר עטוף בניילון מתחילת השבוע :

     

    ''

     

    אתמול נפרס הסלק דק במנדולינה. כל הפרוסות עורבבו בקערה במעט שמן זית . יש להוסיף מעט מלח גס (אני אוהבת מלח אטלנטי אפור).

    לסדר את פרוסות הסלק בתבנית שטוחה וגדולה של התנור (לרפד קודם בנייר אפייה).

    סלק אחד יספיק לכ- 3 עד 4 תבניות (לאפות בסבבים)

     

    ''

     

    לא חובה שכל פרוסות הסלק יהיו עגולות ויפות . הסלק שלי היה ענק ...

    במידה והתעייפתם מלאפות את הסלק , ניתן לאכול (סליחה על החזירות) את מה שנותר בקערה. ככה 'חי' -זה טעים !

     

    ''

     

    את התבנית עם פרוסות הסלק להניח בתנור מחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות.

    לאפות 10-15 דקות.

    להוציא את התבנית , להפוך את פרוסות הסלק לצידן השני ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות עד קבלת 'צ'יפסים'.

    חשוב : לחתוך פרוסות בעובי אחיד . הפרוסות הדקות מדי יחרכו, אבל יהיו אכילות.

    להוציא מהתנור ולנשנש- זה טעים מאוד :

     

    ''

     

    אצלי פריכות חלק מהפרוסות החזיקה אולי שעה קלה .

    וכן .. לא השתעממתי . 2 תבניות הספיקו להפעם קריצה

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: rossini 2011-11-12 10:20:25

      אני זוכר שאצלינו הגישו ממליגה ישר מהאש, עם חלב קר.וזה היה מעדן.

      זו היתה מנה לכל דבר ולא קינוח.

      זה שנים שלא בישלתי . זו בדיוק העונה שכידאי לחזור ולבשל ממליגה-פולנטה.

      תודה.

      _______ 

      תודה רבה . (געגועים למאפה ה'מלאי' מקמח תירס ..)  :-)

      צטט: דברים ב' 2011-11-12 09:26:54

      סחתיין על הצ'יפסלק- גם יפה, גם טעים.
      מכינים בקלות, מחסלים בקלילות.

       

      ''

      מגניבשלוש פומפיות בסולם ד"ב

       

      תודה רבה , איזה אוסף של פומפיות יש כאן , בזכותך  !  :)

      צטט: אסצ'ילי 2011-11-11 14:20:35

      הפולנטה קר, עושים את זה בתורכית רק עם סולת על אותו מתכון. קוראים לזה "חלבה דה סמולה". חניתה אהובה, התגעגעתי למתכונים שלך.

      ____ 

      הפולנטה חמה והחלב הקר מאפשרים לאכול מיד...

      מעניין החלבה דה סמולה שהזכרת  .

      תודה רבה יקירתי .

        12/11/11 10:20:

      אני זוכר שאצלינו הגישו ממליגה ישר מהאש, עם חלב קר.וזה היה מעדן.

      זו היתה מנה לכל דבר ולא קינוח.

      זה שנים שלא בישלתי . זו בדיוק העונה שכידאי לחזור ולבשל ממליגה-פולנטה.

      תודה.

        12/11/11 09:26:

      סחתיין על הצ'יפסלק- גם יפה, גם טעים.
      מכינים בקלות, מחסלים בקלילות.

       

      ''

      מגניבשלוש פומפיות בסולם ד"ב

        11/11/11 14:20:
      הפולנטה קר, עושים את זה בתורכית רק עם סולת על אותו מתכון. קוראים לזה "חלבה דה סמולה". חניתה אהובה, התגעגעתי למתכונים שלך.

      ארכיון

      פרופיל