עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    המתכון הסודי של מסעדת טרייד מבוסטון - (תכינו את הפפריקה המעושנת) !

    2 תגובות   יום שלישי, 1/11/11, 12:20

    מתכונים מהווים אחד מכלי הפרסום גם של מקומות הסעדה על סוגיו השונים. ה'טריק' הוותיק עובד אצלנו בארץ ועוד קודם לכן בעולם. חלקם של המתכונים מהוקצעים לעילא ולעילא ,עם אחדים יש לנהוג במידת זהירות . כמו לקבל דרינק קטן ולא צפוי מידי השף בתום הארוחה ,לקבל הנחה לא צפויה מבלי שבקשת או שי קטן. העלות לעסק נמוכה לעומת התועלת. הלקוח חוזר ?..

    השפית ג'ודי אדאמס פתחה לאחרונה בבוסטון יחד עם שני שותפים נוספים מסעדה חדשה . המסעדה ממוקמת בבניין היסטורי משופץ מהמאה ה -19 . המסעדה נקראת Trade . הרעיון לשם ומיושם בתפריט המקום קיבל השראה מהמסעות הקולינריים של ג'ודי המקימה ויוזמת הקונספט.

    המקום מגיש מיני מנות צמחוניות, בשריות,מרקים,סלטים, לחמים שטוחים,פלטות,סנדוויצ'ים, מנות אקסטרא לא גדולות וגם קינוחים.

    המסעדה מפרסמת את 'סודות' אחת ממנות האקסטרא שבתפריט (למטה), מנת תוספת של תפוחי אדמה. השף אנדריו הברט, השותף למיזם קיבל את ההשראה לתיבול המנה מרוטב מרוקאי מסורתי מתובל בפפריקה בשם צ'רמולה . ההבדל בין תיבול המנה במסעדה לבין הרוטב המסורתי הוא הפיכת חלק ממרכיבי הרוטב לתערובת תבלינים יבשה . התבלינים מעורבים עם תפוחי האדמה המוכנים והפריכים. טרם הכנתי את המנה אך המתכון מעורר סקרנות וטעם טוב .

    ''

    צילום מה- tastingtable.com

    תפוחי אדמה פריכים עם מלח-פפריקה מעושנת

    Recipe adapted from Jody Adams and Andrew Hebert , Trade, Boston, MA

    המרכיבים למלח הפפריקה:

    חצי כפית זרעוני כמון

    כפית זרעוני כוסברה

    כפית פפריקה חריפה מעושנת

    חצי כפית אבקת זנגויל טחון

    חצי כף מלח גס

    -

    לתפוחי האדמה:

    450 גרם תפוחי אדמה קטנים נקיים ויבשים

    כפית מלח גס

    1 עלה דפנה

    רבע כוס שמן קנולה

    2 כפות שמן זית כתית מעולה

    רבע כוס עלי כוסברה

    -

    אופן הכנת מלח הפפריקה:

    במחבת קטנה על להבה בינונית לערבב את זרעוני הכמון והכוסברה.

    לערבב במשך כ- 3 דקות או עד שמרגישים בארומה של התבלינים. להסיר מהלהבה.

    להוסיף למחבת את הפפריקה והזנגויל. לצנן לחלוטין.

    לטחון את התבלינים במטחנת תבלינים/מטחנת קפה.

    להוסיף את המלח (לא לטחון אותו) . לשמור בצד.

    -

    אופן הכנת תפוחי האדמה:

    לסדר את תפוחי האדמה בסיר . להוסיף מי ברז עד לכיסויים המלא ועוד קצת (1.25 ס"מ נוספים).

    להוסיף לסיר את המלח ועלה הדפנה ולהביא לרתיחה.

    להנמיך את הלהבה ולבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך. זה יארך כעשר דקות.

    להוציא את תפוחי האדמה מהסיר , להניחם לצינון.

    -

    בעזרת כרית כף היד ללחוץ מעט על כל תפוח אדמה על מנת לשטחו מעט. (להזהר לא ל'פרק' אותו).

    להוסיף את שמן הקנולה למחבת גדולה על להבה בינונית.

    כעת להוסיף את תפוחי האדמה, לנער את המחבת ולבשל במשך כ- 3 דקות

    או עד שתפוחי האדמה מזהיבים היטב (וקצת משחימים) ומקבלים מעטה קריספי .

    לתבל את תפוחי האדמה בתערובת התבלינים שהוכנה קודם.

    לזלף מעל את שמן הזית.

    לקשט מעל בעלי הכוסברה.

    להגיש מיד.

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      כולי ציפייה ..

      בהצלחה ובתאבון !

      תודה

        1/11/11 13:18:
      או. קיי, ב-11.11 יש אורחים. אנסה עליהם....

      ארכיון

      פרופיל