עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פיתות תפודים מפינלנד + 3 ממרחים :

    10 תגובות   יום ראשון, 30/10/11, 16:34

    והפעם מפינת המתכון הזריז : 4 מתכונים שהוכנו בסוף השבוע במטבחנו הקט (מלבד הסלט דג-מלוח. אימא, תודה על הדג והמתכון, אמרת שזה  'ממש לא מתכון' ,כשהבאתי ת'דף והעפרון כי כדאי לרשום . אבל לא נותר דבר בצינצנת, ולא ,לא רמזתי דבר. עוד מעט יום הולדת..  קריצה). הצילומים ניתנים להגדלה ע"י קליק כפול.

    ''

     

    קערית בצבע ירוק : סלט דג מלוח

    איך מכינים ?

    בעזרת סכין קוצצים דג מלוח אחד (לרכוש בחנויות המתמחות לדגים וחמוצים ) מוסיפים:

    בצל אדום גדול קצוץ דק

    2 מלפפונים חמוצים (כבושים במלח) קצוצים דק

    מיונז לפי הטעם (לערך כף מלאה מאוד)

    לערבב הכל, לשמור במקרר.

    -

    קערית בצבע תכלת : גבינת לאבנה

    איך מכינים ?

    בקערה גדולה מערבבים כליטר יוגורט (הפעם שמתי יוגורט 7% שומן של תנובה- נמכר במיכל 1.5 ליטר עם ידית.יש גם ב 4.5 % שומן , שניהם מוצלחים להכנת לאבנה)

    מוסיפים מעט מלח כ0.75 כפית או לפי הטעם.

    על קערה אחרת פורסים חיתול מבד כותנה גדול ומורתח.

    יוצקים את היוגורט, מהדקים לשקיק וקושרים חזק.

    מניחים על מסננת. מכניסים הכול לקערה גדולה.

    מאחסנים במקרר יממה עד 3 יממות.

    ביממה הראשונה יופרשו מהיוגורט נוזלים (לערך כוס וחצי, מותר לשתות , לא חובה).

    כעבור יממה או יותר, פותחים את חיתול הבד, מעבירים את הגבינה לקופסאות.

    ניתן לקשט בזעתר (תערובת התבלין ) ושמן זית.

    (את החיתול מומלץ לשטוף מיד=להשרות בקערית ולכבס לפחות ב 60 מעלות לשימוש חוזר)

    -

    קערית בצבע אדום : סלט חצילים וטחינה

    איך מכינים ?

    הרעיון למתכון ממסעדה מלזית. במסעדה מכינים כמות משולשת ומוסיפים הרבה מדי מלח לימון .(גם נותן חמיצות, מבהיר את הסלט ומהווה חומר שימור)

    לליטר ממרח:

    קילו חצילים= כשלושה חצילים בינוניים

    330 גרם טחינה גולמית

    20 גרם מלח גס (= ככף) או לפי הטעם

    10-15 גרם מלח לימון (ככף)- לרכישה בשקיות קטנות, במחלקת התבלינים בכל סופר (תוצרת מקומית)

    200 מ"ל מים קרים מאוד (מהמקרר)

    מעט שמן זית להגשה

    ההכנה:

    קולים את החצילים על להבות הגז . אפשרי לקלות את כולם יחד כל חציל על להבה נפרדת.

    משך זמן הקלייה תלוי בגודל החציל ובחוזק הלהבה.

    (אצלי, קליית החציל ארכה כמחצית השעה, הפכתי את החצילים פעם אחת באמצע)

    לצנן את החצילים על השיש .(מעט זמן).

    לקלוף את כל החצילים.

    לבלנדר גדול וחזק להכניס:

    טחינה, מלח ומלח לימון.

    להתחי במהירות נמוכה ,להוסיף בהדרגה את כל כמות המים.

    לאחר קבלת ממרח טחינה חלק, להוסיף לבלנדר בהדרגה את החצילים (אפשרי לקצוץ גס קודם, לא חובה).

    לטחון הכל יחד עד קבלת ממרח חלק.

    * במסעדה מגישים את הממרח עם זילוף דק של שמן זית, גרגירי רימון ופטרוזיליה.

    הממרח מסמיך מעט עם הקירור.

    -

    מאפה כמו פיתות ללא כיס נוסח פינלנד

    מאפה מהיר הכנה, יחסית . הבצק מורכב ברובו ממחית תפוחי אדמה, קמח רגיל ואבקת אפייה.

    המאפה המוכן דקיק ובעל טעם מיוחד . בפינלנד קיימות גירסאות נוספות למאפה הכוללות אחוזים מסויימים של שיבולת שועל או פתיתי תפודים במקום המחית .לאכול חם וטרי . את הנותר להקפיא.

    החומרים:

    330 גרם מחית תפוחי אדמה פושרת או קרה - לא מהמקרר (לבשל עד ריכוך כחצי קילו תפוחי אדמה חתוכים גס במים בלבד,לסנן, למעוך למחית,ישאר מעט עודף תפודים)

    45 גרם חמאה נמסה, מצוננת קלות

    3/4 כפית מלח דק

    1 ביצה L

    160 גרם קמח רגיל (כוס וקצת)

    1.5 כפיות אבקת אפיה

    ההכנה:

    לחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות.

    בקערה אחת לערבב:

    קמח ואבקת אפיה (לנפות את שניהם יחד)

    בקערה שניה לטרוף:

    ביצה ומלח. להוסיף -

    חמאה מומסת ומחית תפוחי אדמה.

    בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח לקערת תערובת התפודים.

    לערבב בתחילה עם מזלג ואח"כ ללוש קצרות לקבלת כדור בצק (מתקבל מהר כדור בצק רך) .

    ניתן לבזוק עוד מעט קמח לפי הצור.

    לכסות את כדור הבצק למשך 20 דקות.

    לחלק את הבצק ל- 8 חלקים שווים.

    בעזרת הידיים לשטח כל חלק לעיגול לא גדול (בעובי של כחצי עד ס"מ)

    לדקור כל 'פיתה' במזלג ולהניח את כל עיגולי הבצק על נייר האפייה שבתבנית.

    לאפות בתנור החם (ניתן להפעיל טורבו בחלק מהזמן) למשך 15-20 דקות.

    לקראת אמצע האפייה מומלץ להעלות את התבנית לשלשי העליון שך התנור.

    המאפה המוכן יהיה זהוב היטב.

    -

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/11/11 21:32:
      לך*
        1/11/11 18:19:

      צטט: חני הראל -בלוג אוכל 2011-11-01 13:19:56

      צטט: דברים ב' 2011-10-31 12:40:39

      אני לא כל כך נמשך לבלוגים של אוכל, אבל יש לך בלוג נהדר. כתיבה שעושה חשק להכין, לא רק לאכול,
      וצילומים נפלאים. פתחתי עכשיו את הדף של ה'פופקורן כרובית' והצילום הפיץ ריח שעשה לי סחרחורת.

       

      ''

      (שלוש פומפיות בסולם דברים ב')

       

      --

      איזה דירוג חביב ! 

      3 פומפיות זה הטופ ?... צוחק

      תודה לך .

      3 פומפיות זה נדיר. למעשה, את

      הראשונה בעולם שמקבלת 3 פומפיות.

       

      צטט: דברים ב' 2011-10-31 12:40:39

      אני לא כל כך נמשך לבלוגים של אוכל, אבל יש לך בלוג נהדר. כתיבה שעושה חשק להכין, לא רק לאכול,
      וצילומים נפלאים. פתחתי עכשיו את הדף של ה'פופקורן כרובית' והצילום הפיץ ריח שעשה לי סחרחורת.

       

      ''

      (שלוש פומפיות בסולם דברים ב')

       

      --

      איזה דירוג חביב ! 

      3 פומפיות זה הטופ ?... צוחק

      תודה לך .

      צטט: ...אירית... 2011-10-31 10:44:28

      זה מטריפ את הבלוטות בפה. הצילומים שלךצעקה
      עוד היום מזמינה אצל אמא שלי דג כבוש.
      מה היינו עושים בלעדיהן.
      תודה ונפלאה. את.

      נשיקה

       

      ---

      גם את מזמינה ? כמה כייף לך !

      תודה יקרה שלי נשיקה.

        31/10/11 12:40:

      אני לא כל כך נמשך לבלוגים של אוכל, אבל יש לך בלוג נהדר. כתיבה שעושה חשק להכין, לא רק לאכול,
      וצילומים נפלאים. פתחתי עכשיו את הדף של ה'פופקורן כרובית' והצילום הפיץ ריח שעשה לי סחרחורת.

       

      ''

      (שלוש פומפיות בסולם דברים ב')

        31/10/11 10:44:

      זה מטריפ את הבלוטות בפה. הצילומים שלךצעקה
      עוד היום מזמינה אצל אמא שלי דג כבוש.
      מה היינו עושים בלעדיהן.
      תודה ונפלאה. את.

      נשיקה

      צטט: rossini 2011-10-31 07:40:17

      ארוחת בוקר כלבבי !

      תודה רבה.

       

      את עקרבית ? אז זה מסביר את הכל . קריצה

      מזל טוב ! 

       ___

      אכן היה ארוחת בוקר.

      טרם חגגתי יום הולדת , עוד כחודש.

      הסלטים או המעדנים של אימא זו בדיחה משפחתית.

      ישנם ממרחים שאימא מכינה והם הכי טעימים ואני אישית אוכלת אותם עם כפית ואז אני 'מזמינה'

      עוד כאלה גם במקום 'עוגת יום הולדת' שאימא מכינה לכל ילד/נכד . (בסוף אני מקבלת גם וגם..)

      תודה רבה

      צטט: mi alma 2011-10-31 07:00:03

      חניתה, מעורר תיאבון  *

      והפיתות, מיד הדפסתי את המתכון המיוחד.
      מתי חגיגת יום ההולדת? מזל טוב יקירה ♥ 
      מזל טוב בכל יום ויום! את מוכשרת בטירוף.

       __

      המתכון מיוחד,יופי ששמרת.

      עוד לא חגגתי יום הולדת אבל ברכות זה כייף כל השנה...

      תודה יקירה

        31/10/11 07:40:

      ארוחת בוקר כלבבי !

      תודה רבה.

       

      את עקרבית ? אז זה מסביר את הכל . קריצה

      מזל טוב ! 

        31/10/11 07:00:

      חניתה, מעורר תיאבון  *

      והפיתות, מיד הדפסתי את המתכון המיוחד.
      מתי חגיגת יום ההולדת? מזל טוב יקירה ♥ 
      מזל טוב בכל יום ויום! את מוכשרת בטירוף.

      ארכיון

      פרופיל