עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מקלוני לחם שמנמנים ,חם וטרי מהתנור :

    4 תגובות   יום שבת, 29/10/11, 11:04

    לוריין פסקל הבריטית החלה את הקריירה שלה כדוגמנית דווקא. זה שנים שהיא מככבת בתוכניות טלויזיה , מוציאה לאור של ספרי בישול וגם אופה מקלוני לחם שמנמנים .. שם המקלונים Big, fat salt and pepper breadsticks (מתכון שפורסם במדור האוכל ב BBC ) הריץ אותי למטבח כבר על הבוקר. אולי זה המשך טבעי לזה שאתה נרדם עם השלט ביד (נו,הפעם ,במקום משהו אחר) טלויזיה דולקת (תוכניות בישול בשבת בבוקר..), מנורת לילה חמימה ליד וספר בישול פתוח בסמוך ...

    ''

    מתכון המקלונים פשוט ,קל להכנה יתאים גם למי שלא הכין מאפה שמרים מעולם. המתכון איננו מתוחכם,חייבים לאכול אותו טרי וחם מהתנור או להקפיא .נאכל כאן עם חמאה .. היה טעים !

    ''

    מקלוני לחם שמנמנים

    החומרים:

    450 גרם קמח מיוחד ללחם (=3 כוסות ועוד חמישית הכוס)

    2.5 כפיות שמרים יבשים (=7 גרם)

    כפית וחצי מלח דק

    250-290 מ"ל מים חמימים

    למריחה:

    2 כפות שמן זית

    מלח גס

    שומשום

    פלפל שחור

    אופן ההכנה:

    לצקת את הקמח המנופה לקערת המיקסר. לערבב פנימה את השמרים והמלח.

    להוסיף לקערה מספיק מים ליצירת בצק רך אך לא דביק. (לצקת את המים בהדרגה, בזמן שהמיקסר עובד.להתחיל עם  250 מ"ל מים, ללוש ואת יתר כמות המים להוסיף ע"פ הצורך ובהדרגה. אני שמתי 290 מ"ל מים. הכמות תשתנה בהתאם ללחות הקמח).

    ללוש את הבצק במיקסר כ- 5 דקות או ידנית במשך כ -10 דקות.

    להעביר את הבצק (הבצק יחסית 'קשה' לבצקי לחמניות) למשטח רידוד (משטח סיליקון לא ידרוש תוספת קמח).

    לחלק את הבצק ל- 12 חלקים שווים . כל חלק בצק ישקול כ- 60 גרם. במידה ואין ברשותכם משקל פשוט חתכו את הבצק ל- 2 . כל חלק חצו והמשיכו כך עד קבלת 12 יחידות בצק.

    ללוש מעט כל חלק בצק, לגלגל לכדור. את הכדור לגלגל לצורת מקלון (על משטח) באורך כ- 25 ס"מ וברוחב 2 ס"מ לערך (לא חובה לדייק הפעם..).

    להניח את מקלוני הלחם במרחקים על תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה. כל המקלונים יכנסו לתבנית אחת.

    לחרוץ כל מקלון לאורכו (חריץ שטחי) בעזרת סכין חדה (או סכין 'גילוח' מיוחד) להשאיר את הקצות לא חרוצים.

    לכסות ולהתפיח במשך 30 דקות או עד שהמקלונים מכפילים את נפחם.

    בינתיים לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות .

    להבריש את מקלוני הלחם בשמן הזית.

    לפזר על המקלונים (לבחירתכם) שומשום או מלח גס או פלפל שחור. או - על כל מקלון ציפוי אחר (לטעמי שומשום מוצלח יותר) .

    לאפות בשליש העליון של התנור למשך כ- 20 דקות או עד שהמקלונים בצבע זהוב-חום (הפעלתי קצת טורבו באמצע האפייה , לאחר 12 דקות אפייה מרגישים ריח של לחם בבית)

    לאכול טרי מהתנור.  

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-10-29 18:33:13

      העם דורש לראות את המרקם הפנימי

      תוך יום יומיים מבטיחה לצלם אחד פתוח עם קצת חמאה .

      תודה

       

      צטט: miel 2011-10-29 17:41:09

      בדיוק כזה רציתי להכין !!תודה

       

      בשמחה ובתאבון.

      (כרגע מדווחים לי שהמקלונים החזיקו טריים עד הערב לאחר חימום קצר)

      תודה

        29/10/11 18:33:
      העם דורש לראות את המרקם הפנימי
        29/10/11 17:41:
      בדיוק כזה רציתי להכין !!תודה

      ארכיון

      פרופיל