עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מסעדת קבלייר,ירושלים- תודה,לא חוזרים (!)

    13 תגובות   יום שישי , 21/10/11, 22:01

    "חפשי לנו הפעם את מסעדה.." הטיל עלי הוא משימה. הפיינשמקר שבחר לנו השבוע את הסעודה המופלאה ביועזר בר יין ביפו רוצה שגם אני אעשה משהו בימי החופשה שהסתיימו ... מספר סידורים הביאונו היום לעיר הבירה. ביקשנו לנו ארוחת צהריים טעימה לפני החזרה הביתה.

    לא הצלחתי לחמוק  ..וכמו ילדה טובה ירושלים הלכתי להכין שיעורי בית. ב'מסעדה המדוברת' שרציתי לאכול לא היו כבר מקומות. אתמול בלילה ענו שיש רשימת המתנה וכל המוזמנים יגיעו.קורה, אז המשכתי הלאה.

    מספר מסעדות הגישו רק ארוחות בשעות הערב,דבר שלא התאים לנו. הבחירה בין מסעדות הבירה לא היתה פשוטה. עיון בספר החדש של אלינוער רבין הכלל תסקיר על מקומות קניה והסעדה בשוק מחנה יהודה ובכל ירושלים היה לי לעזר. הספר כולל גם מתכונים חביבים [שם הספר :"ירושלים הסיפור הקולינרי"] .ביקרנו בשוק מחנה יהודה ,ועל זה בהמשך. בעמודי הספר האחרונים פורסם דף המרכז פרטי קשר למסעדות המוזכרות בספר. בדקתי את הכתוב ברשת ובספר על מרביתן . נקראו חוות דעת של אנשים שדעתם טובה לי .תפריטים נפרסו לאורך ורוחב המסך ..

    אני תוהה ללא קול-

    היתכן ואנו לקוחות מסעדה 'קשים' ? 

    האם חשוב לכתוב רק על סעודות מוצלחות מאוד ?

    האם חשוב להמליץ על מקום או לעיתים להציב תמרור אזהרה ?

    בכל מקרה דעתנו הפרטית מובאת ואיננו מבקרים 'מומחים' .

    -

    דניאל רוגוב ז"ל אמר פעם שלכל מסעדה יכול להיות יום  או ערב 'רע' , משמרת לא מוצלחת ובכלל ,לפני שכותבים ביקורת על מסעדה, מין הראוי לבקר בה פעמיים לפחות.

    לנו, הסועדים מספר כללים מנחים. הן בדיווח על אוכל בכלל והן 'בביקורת' על מסעדה. אמת בפרסום והוגנות עם הקורא ומקום ההסעדה הם חובה.  חשוב לנו  -

    לקבל תמורה הולמת  

    לקבל אוכל טרי וטעים

    לקבל מנות עשויות כהלכה, בעיקר אם הן מנות אוניברסליות

    לקבל אחידות ברמת המנות ובמנות לאורך זמן

    לקבל שירות מקצועי, נעים,יעיל, גם חייכני

    אמת בפרסום : בין אתר המסעדה/פרסום ברשת/כתוב בעיתון .. לבין המנה המוגשות בארוחה

    -

    לעיתים נאהב אוכל פשוט, לא מתחכם אבל טעים

    אנו רוצים לצאת מהמסעדה עם טעם טוב, טעם של עוד, שהאוכל ירגש אותנו

    מאוד אוהבים להמליץ על מקום ולחזור פעם נוספת.

    האם אנו מגזימים בדרישותנו ?

    -

    תמיד ניקח בחשבון חוויה קודמת של אותו היום, אם הגענו קצת 'עייפים' למסעדה, רעבים פחות או יותר או במצב רוח לא מתאים... אך זה לא היה המקרה הפעם. הארוחה שקיבלנו איכזבה אותנו בגלל טעמן של חלק מהמנות .

    הזמנו מקומות למסעדת קבלייר בירושלים, הגענו בזמן. המסעדה ותיקה ונחשבת מסעדת גורמה, מסעדת שף בסגנון צרפתי .החלטנו ללכת על תפריט הארוחה העיסקית. ההצעה המקובלת במסעדות רבות היא להזמין מנה עיקרית ולקבל מנה ראשונה הכלולה במחיר העיקרית. שתיה איננה כלולה . קינוח מהמבחר בתוספת של 29 ש"ח (מחיר הקינוחים בתפריט יקרים יותר).

    המסעדה היתה כמעט ריקה עם הגיענו. ולאחר מכן התמלאה חלקית במשפחות על הרכבן המלא, כולל סבא-סבתא וזעטוטים.

    המקום נאה, מפות לבנות על השולחנות. בקבוקי משקאות חריפים על מדפי הקיר . שקט, מרווח. שתי מלצריות שירתו אותנו ואת באי המסעדה.

    לפתיח הזמנו שתיה קרה: כוס מים קרים ,כוס לימונדה . קיבלנו סלסלת לחם וחמאה. הוא אכל מהלחם והחמאה. לטעמו זה היה בסדר גמור.

    ''

    -

    מנות ראשונות: (שמות המנות כפי שמופיעות בתפריט העיסקי)

    לי -: גספצ'יו ''מרק עגבניות קר, קרוטוני חמאה, בזיל ובלסמי מצומצם

    ''

    -

    לטעמי המנה יפה וטעמה טוב. הכמות נדיבה ומוגשת בצלחת עמוקה. עלי בזיליקום 'מיני' מעטרים את המרק הקר. המרק בצבע כתמתם , בעל מירקם חלק לגמרי. הקרוטונים היו קטנטנים וספוגים בשמן.

    -

    לו - אספרגוס (בתוספת של 15 ש"ח)

    ''

    המנה הוגשה עם חתיכות של עגבניות, גבינת פרמזן ושמן זית. האספרגוס הטרי הוגש 'אל-דנטה' והיה לו טעים.

    -

    מנות עיקריות:

    לי- חזה עוף בקראסט על קרם חצילים שחור וסלט צנונית (79 ש"ח)

     

    ''

    הסבר לצילום -

    הקרם השחור הוא קרם החצילים. לשאלתי את המלצרית ממה הצבע הכהה (וזו היתה השערתי) היא השיבה שהקרם מכיל את קליפת החציל. הקרם לא היה לטעמי. סלט הצנוניות כלל כמות קטנה מאוד של צנוניות בתוספת שמיר. צנוניות הן תמיד לטעמי אבל ציפיתי לסלט בכמות גדולה קצת יותר עם הרכב שונה. עיקר הצלחת הכיל את חזה העוף החתוך. ה'קראסט' היה בעל טעם של כמון (תיבול כמון).הבשר עצמו היה בסדר, לא יותר. המלצרית ראתה שהמנה נשארה כמעט בשלמותה על הצלחת. הבהרתי שהמנה איננה לטעמי .היא הציעה להחליף את קרם החצילים בפירה תפודים. לא לקחתי אבל ההצעה (חיובית בכללי).

    -

    הוא הזמין - מולים & צ'יפס (99 ש"ח) וגם כוס שרדונה

     

    ''

    המולים בתיבול שום נאכלו כולם והיו לטעמו . הם הוגשו עם 'ציפס' בכלי נאה שחור ובעל ידיות . הצ'יפס לא היה סטנדרטי ,אלא בצורת מקלונים דקיקים מאוד ולא מוצלחים. הצ'יפס היה שמנוני, חרוך, עשוי יותר מדי ולא אכיל. (הוא נזכר בצ'יפס הטעים שאכלנו כאן) . ביקשנו מהמלצרית להעביר את הערותינו על מנות התוספת 'למי שצריך'. התוספות למנות העיקריות היו מאכזבות. ביקשנו תפריט קינוחים.

    בחרנו מהתפריט בפאי לימון ,נאמר שנגמר. (אבל 'בעוד שעה' ניתן יהיה לקבל את המנה). במקום, הזמנו מנה אחת של קרפ סוזט לשנינו. המלצרית ציינה שהמנה מגיעה עם כדור גלידת וניל. ביקשנו שהגלידה תוגש בצד. הוא הזמין אספרסו ואני עוד כוס לימונדה.

    ''

    התחלקנו במנה . הקרפים היו דקיקים מאוד .הרוטב תפוזים היה סמיך, מתוק. טעם תפוזי מודגש .לא הורגש ליקר הגראן מרנייה (טעם הרוטב הזכיר לי תרכיז תפוזים).

    סיימנו את הארוחה וביקשנו חשבון . (השירות הוכנס לחשבון מבלי שנשאלנו קודם) המלצרית ציינה שהקרפ יהיה 'עליהם' . זו היתה מחווה יפה ,לא צפויה. עם התשלום התברר שלא חוייבנו גם על השתייה הקלה והקפה. אנו מעריכים את המחווה.

    בדרך חזרה עברנו שוב ליד שוק מחנה יהודה. ביקשתי ממנו יפה.. תאנים . שלושה קילו תאנים משני סוגים.. הביא לי . בבית הוגשו חתוכים על הצלחת.. זה סיום מתוק ביותר.

    ''

    התאנים צולמו בשוק מחנה יהודה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      כן, הפירורים הקטנים מוכרים. במנה אישית כשאתה אוכל לבדך את החציל (עם הידיים מעל הכיור)

      שירד מהאש אפשרי קצת להותיר מהשחור הזה. אתה מתכוון להשחמה שנוצרת בטיגון ? (או שימוש בשמן ממוחזר)

      אכן שחור מוחלט אבל אולי יש שאוהבים את זה כך. קטונטי.

      תודה

        23/10/11 13:08:

      צטט: חני הראל -בלוג אוכל 2011-10-23 12:39:31

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-10-23 12:05:51

      צטט: בלוג אוכל 2011-10-23 10:18:09

      המנות שלא נאכלו לא היו 'בינוניות' אלא בלתי אכילות (!) הכוונה לצ'יפס ולחציל.

      יתר המנות, שום דבר לדווח עליו הביתה.. הסתמכנו על מוניטין המקום וחו"ד קודמות וקורה, אבל זו כן היתה נפילה.
      הפיצוי היה הוגן ומוערך (ולא צפוי) ,שיפר מעט את ההרגשה אבל לא את הטעם.

      לצערי ,שנינו היינו אחידים ב'לא' . במכוון לא ניתן למסעדה ציון (שהערכתנו היה 2.7).
      במרק הכוונה היתה למפתח סול שהורכב מרוטב בלסמי מצומצם ומתקתק, המרק היה יפיפיה !
      תודה יאיר.

       

      בנוגע לחציל, מעבר לאופנה של שילוב הקליפה כנותנת טעמי עישון (זה לבטח לא המקום הראשו או האחרון), הבנתי שזה גם מאד בעייתי מבחינה בריאותית (השילוב בקליפה השרופה). אבל את יודעת איך זה אופנה - לא יעזור הגיון 

      --- 

      מעניין מה שאתה מציין בנוגע לפן הבריאותי של קליפת החציל החרוכה (שווה בדיקה).

      לדעתי ,במידה והיתה אופציה לקבל את המנה עם חציל 'רגיל' או חציל שחור זה היה טוב יותר או/גם

      לקבל מילת הסבר מהמלצר/ית לגבי תוכן מנת החציל..  (התעמקנו בתפריט בבית ובאנו 'מוכנים')

      קראתי ברשת על הוספת קליפה אבל לא יודעת אם את כולה עד כדי כך שלא ניתן היה לזהות מה זה...

      תודה יאיר.

       

      נכון, פעם היה מקובל לפרוטוקול בקילוף לא להתאמץ יתר על המידה ואם נשארו פירור או שניים של קליפה לא לריב איתם כי זה נותן קצת טעם וניחוח מעושן. עכשיו זו מדיניות.

      בשנים האחרונות מדברים הרבה על השפעה בריאותית הרסנית של אוכל שנשרף (מדובר גם על סטייק במידת עשייה וול דאן). 

       

      חייב לציין שהצבע מאד שחור בתמונה ולפני שקראתי חשבתי שמדובר בשילוב עם בלסמי או משהו בסגנון.

       



       

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-10-23 12:05:51

      צטט: בלוג אוכל 2011-10-23 10:18:09

      המנות שלא נאכלו לא היו 'בינוניות' אלא בלתי אכילות (!) הכוונה לצ'יפס ולחציל.

      יתר המנות, שום דבר לדווח עליו הביתה.. הסתמכנו על מוניטין המקום וחו"ד קודמות וקורה, אבל זו כן היתה נפילה.
      הפיצוי היה הוגן ומוערך (ולא צפוי) ,שיפר מעט את ההרגשה אבל לא את הטעם.

      לצערי ,שנינו היינו אחידים ב'לא' . במכוון לא ניתן למסעדה ציון (שהערכתנו היה 2.7).
      במרק הכוונה היתה למפתח סול שהורכב מרוטב בלסמי מצומצם ומתקתק, המרק היה יפיפיה !
      תודה יאיר.

       

      בנוגע לחציל, מעבר לאופנה של שילוב הקליפה כנותנת טעמי עישון (זה לבטח לא המקום הראשו או האחרון), הבנתי שזה גם מאד בעייתי מבחינה בריאותית (השילוב בקליפה השרופה). אבל את יודעת איך זה אופנה - לא יעזור הגיון 

      --- 

      מעניין מה שאתה מציין בנוגע לפן הבריאותי של קליפת החציל החרוכה (שווה בדיקה).

      לדעתי ,במידה והיתה אופציה לקבל את המנה עם חציל 'רגיל' או חציל שחור זה היה טוב יותר או/גם

      לקבל מילת הסבר מהמלצר/ית לגבי תוכן מנת החציל..  (התעמקנו בתפריט בבית ובאנו 'מוכנים')

      קראתי ברשת על הוספת קליפה אבל לא יודעת אם את כולה עד כדי כך שלא ניתן היה לזהות מה זה...

      תודה יאיר.

        23/10/11 12:05:

      צטט: בלוג אוכל 2011-10-23 10:18:09

      המנות שלא נאכלו לא היו 'בינוניות' אלא בלתי אכילות (!) הכוונה לצ'יפס ולחציל.

      יתר המנות, שום דבר לדווח עליו הביתה.. הסתמכנו על מוניטין המקום וחו"ד קודמות וקורה, אבל זו כן היתה נפילה.
      הפיצוי היה הוגן ומוערך (ולא צפוי) ,שיפר מעט את ההרגשה אבל לא את הטעם.

      לצערי ,שנינו היינו אחידים ב'לא' . במכוון לא ניתן למסעדה ציון (שהערכתנו היה 2.7).
      במרק הכוונה היתה למפתח סול שהורכב מרוטב בלסמי מצומצם ומתקתק, המרק היה יפיפיה !
      תודה יאיר.

       

      בנוגע לחציל, מעבר לאופנה של שילוב הקליפה כנותנת טעמי עישון (זה לבטח לא המקום הראשו או האחרון), הבנתי שזה גם מאד בעייתי מבחינה בריאותית (השילוב בקליפה השרופה). אבל את יודעת איך זה אופנה - לא יעזור הגיון 

        23/10/11 10:18:

      המנות שלא נאכלו לא היו 'בינוניות' אלא בלתי אכילות (!) הכוונה לצ'יפס ולחציל.

      יתר המנות, שום דבר לדווח עליו הביתה.. הסתמכנו על מוניטין המקום וחו"ד קודמות וקורה, אבל זו כן היתה נפילה.
      הפיצוי היה הוגן ומוערך (ולא צפוי) ,שיפר מעט את ההרגשה אבל לא את הטעם.

      לצערי ,שנינו היינו אחידים ב'לא' . במכוון לא ניתן למסעדה ציון (שהערכתנו היה 2.7).
      במרק הכוונה היתה למפתח סול שהורכב מרוטב בלסמי מצומצם ומתקתק, המרק היה יפיפיה !
      תודה יאיר.

        23/10/11 10:01:
      לא נקרא לי כמו חווית נפילה כל כך. אולי לא מספיק מרגש ומנת העוף הייתה ככה-ככה אבל לא משהו רע יתר על המידה. בכל אופן, מה הקשר של הגלידה לקרפ סוזט? יפה שהמסעדה ניסתה לקחת אחריות ולא חייבה על כמה פרטים כסוג של פיצוי. המרק אכן נאה לעין, אני מנסה להבין מה הסימון במרק - האות C שהתחרבשה או מפתח סול?
        23/10/11 09:18:

      בסקירת מסעדות שלפני קראתי המלצתך למסעדה ירושלמית אחרת (מלפני שנה ורבע), שעות הפעילות לא התאימו ללו"ז שלנו.. לצערי.

      נראה שפעם היה טוב יותר והיום פחות..

      אני מעריכה את תגובתך החשובה, תודה רבה רונן

        23/10/11 06:54:
      פעם היא היתה את המובילות בירושלים - זכורות לי מנות מעולות שהוגשו שם - "טורנודו רוסיני" שלהם היתה מפורסמת. לאחרונה שמעתי נוספים שעברו חוויות דומות - חבל.
        22/10/11 10:57:

      בקישור מעכבר העיר, ההדגשה הינה ל'תגובות הגולשים'.

        22/10/11 10:55:

      צטט: rossini 2011-10-22 09:12:27

      צטט: mi alma 2011-10-22 07:49:02

      ואני תמיד אומרת שהעיקר האווירה :-) תודה יקירה ♥

       

      אומנם חשוב, אבל לא העיקר.

      אנחנו בכל זאת מדברים על מסעדת שף. לא כן ?!

       

      הצליחו להרגיז אותנו וזה לא פשוט... מילא הנפילה היתה במנה אחת, אזי ההרגשה היתה אחרת.

      מתסקיר ברשת, ישנן כנראה מנות מוצלחות יותר.

      לי אישית (לבן זוגי לארוחה לא) צרם גם השירות הקריר, בלשון המעטה. מתברר שיש תקדימים .

      אני מקוה שמישהו מבעלי המסעדה קורא את זה.

      תודה !

        22/10/11 10:50:

      צטט: mi alma 2011-10-22 07:49:02

      ואני תמיד אומרת שהעיקר האווירה :-) תודה יקירה ♥

       

      האוירה חשובה ,במסעדה היתה פחות לטעמי , תודה יקירתי

        22/10/11 09:12:

      צטט: mi alma 2011-10-22 07:49:02

      ואני תמיד אומרת שהעיקר האווירה :-) תודה יקירה ♥

       

      אומנם חשוב, אבל לא העיקר.

      אנחנו בכל זאת מדברים על מסעדת שף. לא כן ?!

        22/10/11 07:49:
      ואני תמיד אומרת שהעיקר האווירה :-) תודה יקירה ♥

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין