עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    רוטב עגבניות בסגנון גספצ'ו- הכינו את הקרקרים !

    5 תגובות   יום חמישי, 20/10/11, 19:38

    לפני החג עת הכנו וחילקנו 'צינצנות מתנה' מלאות בכל טוב, שמחנו לקבל גם צינצנות עם מיני פינוקים.אין כמו להכין -למסור-לקבל מתנות מהמטבח .מתכונים מעניינים וחדשים למתנות נוספות יפורסמו כאן לראשונה, בהמשך.

    זה פינוק אמיתי. החומוס הביתי שקיבלנו היה במרקם גרגירי ומעט גס , הכמות היתה קטנה ונגמרה מהר.

    לחומוס התלווה סחוג בייתי גם הוא במירקם גס (אני מכינה אותו חלק יותר). הסחוג היה מעורר תיאבון , ריחני ונזלל בהנאה.

    מנת הפטה הכפרי שאכלנו השבוע במסעדת יועזר בר יין הגיעה במירקם פחות חלק והיתה מעולה (!) . אכלנו אותה עד הביס האחרון (מצאתי צילום של הביס האחרון) עם חרדל ,מלפפונים חמוצים פריכים, שני סוגי לחם ,חמאה צהובה רכה וריזלינג צונן . לא הותרנו פירור !.

    ''

    רגע לפני שיצאנו למסעדה כיביתי את התנור עם העגבניות האפויות .העגבניות המתינו בתבנית עד לשובנו.

    בצילום :5 עגבניות חצויות לפני האפיה -

    ''

    העגבניות לאחר האפיה -

    ''

    את העגבניות האפויות (לא מיובשות) טחנתי למירקם גס עם שום ,בצל אדום ותיבול. התקבל סוג של רוטב סמיך יחסית, ריחני וכתמתם. לדעתי ,הרוטב מתאים לאכילה גם על פרוסת לחם, כרוטב לפסטה, על קרקרים או עם כפית:

    ''

    מפינת המתכון המהיר: רוטב עגבניות בסגנון גספצ'ו

    לחצות כ- 5 עגבניות קטנות (=500 גרם) .

    להניח את העגבניות על תבנית אפייה עם הצד החתוך כלפי מעלה.

    לאפות בחום של 200 מעלות 15-20 דקות (הכמות קטנה אפשרי לאפות בטוסטר).

    העגבניות לא אמורות להתייבש לגמרי וכן להישאר עסיסיות.

    לשים את העגבניות במעבד מזון ולהוסיף :

    שן שום גדולה (לקצוץ גס קודם)

    חצי בצל סגול קטן קצוץ גס (כ-20 גרם לערך)

    2.5 כפות שמן זית

    1-1.5 כפות חומץ יין אדום (אפשרי כף)

    מלח גס לטעם

    פלפל שחור - לא חובה

    - -

    לטחון הכל יחד למירקם גס (או חלק , לטעמכם)

    להעביר לצינצנת ולמקרר.

    הכמות: כ- 3/4 כוס רוטב

    -

    * ראו את הסלסה הזאת -מעוררת תאבון ! - המתכון

    -

    THE MIRACLE WATER VILLAGE:  הסרטון  -

     

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/10/11 12:14:
      אהבתי את המתכון
        22/10/11 11:08:

      וודאי , צינצנות כרוב כבוש הם פינוק אם לא הפינוק ,

      תודה !

        22/10/11 09:27:

      מתנות תוצרת בית , תמיד מראה על יחס אישי, אכפתי.

      ניראה שהקדמתי את זמני... כבר לפני שנים הבאנו צינצנת כרוב כבוש כאשר התארחנו אצל חברים טובים.

      ולא חשבו שאנחנו קמצנים...קריצה

        22/10/11 00:15:
      תודה
        21/10/11 17:43:
      לך*

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין