עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    לחם סלק - יום הלחם העולמי 2011

    8 תגובות   יום ראשון, 16/10/11, 16:26

    ''

    היום ה- 16 לנובמבר , נחגג כמדי שנה יום הלחם העולמי. ביום זה מציגים מאות רבות של בלוגרי אוכל מרחבי העולם את לחמיהם המרהיבים.  הוחלט גם השנה , בהמשך למסורת שנים קודמות לשלוח את לחמי כנציג ישראל . יום הלחם העולמי מהווה תמיד חגיגת לחמים נהדרת. משתתפי האירוע עומלים על המאפה שלהם במטבחם הפרטי, מצלמים, מתעדים, מסבירים (תאמינו לי זה המון שעות עבודה !) ואז שולחים לחמם באהבה .. ומפיצים לעולם. בשבועות הקרובים ירוכזו כל הלחמים המשתתפים, לפי מדינות בסדרת פוסטים מרהיבה ע"י המארגנים.

    גם השנה בחרתי לשתף את העולם בלחם פחות שגרתי וטעים במיוחד. הפעם - לחם סלק.

    הערות /הארות :

    * הלחם מורכב ממרכיבים מעטים ומצויים והוא קל להכנה.

    * הלחם נאפה בזריזות בתנור הביתי כבר באותו היום ואינו דורש הכנה מוקדמת/ממושכת.

    * כיכרות הלחם (2) רכות והלחם נשמר רך וטעים מאוד גם שעות רבות לאחר האפייה (ואינו מתייבש) .

    * צבע הלחם צהבהב ולא ורוד- סלק חי ולא מבושל יניב לחם ורוד לאחר האפייה או כמות גדולה בהרבה של סלק מבושל.

    * הלחם יהווה שידוך טוב לכל מאכל/ממרח/גבינה וממרח אהובים מלוחים ומתוקים (הלחם היה לנו טעים עם מרמלדת מנדרינה איטלקית , הטועם שרכש את הריבה באיטליה טוען שזו ריבה סוף הדרך צוחק אני מסכימה ) .

    * הלחם הזה מפתיע מכל בחינה, טעם הסלק אינו דומיננטי כלל.

    * מתכון של 'לרוץ ולהכין' .

    * אופן ההכנה וגם התוצאה הסופית מהנים ביותר.

    * הלחם יתאים להכנה גם למי שזה מאפה השמרים הראשון בחיו .

    * לאחר אפיית הלחם ניתן להכים בתבנית גדולה 'ציפס סלק' .

    -

    ''

    לחם סלק

    החומרים:

    2 כפיות שמרים יבשים = 6 גרם

    100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

    200 מ"ל חלב

    חצי כפית סוכר

    125 גרם סלק מבושל , מגורד דק (לגרד במגרדת ולא במעבד מזון), לסחוט מנוזלים

    450 גרם קמח רגיל

    1 כפית מלח שולחני דק

    חצי כפית שמן קנולה

    אופן ההכנה:

    1. בקלחת קטנה לחמם את השמנת והחלב עד לטמפ' הגוף לערך (לבדוק עם האצבע שנעים לכם וקצת יותר ).להסיר מהלהבה.

    2. להוסיף לקלחת את הסוכר והשמרים, לערבב קלות. להניח למשך 15 דקות. התסיסה תהיה מועטה, זה בסדר.

    3. לצקת את הקמח המנופה לקערת מיקסר גדולה. להוסיף מעל הקמח את הסלק המגורד והסחוט , המלח והשמן,לערבב הכול ידנית (בעזרת כף).

    4. להוסיף לקערה את תערובת השמנת-חלב-שמרים התוססת.

    5. לערבב הכול יחד לבצק אחיד. יתקבל בצק ורוד (במידה והבצק דביק מעט ניתן להוסיף עד 3-4 כפות קמח, בהדרגה).

    6. ללוש את הבצק במיקסר/ידנית במשך 10 דקות.

    7. להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת קלות . להתפיח עד שכפול בנפח, כשעה.

    8. ללוש את הבצק התפוח במשך דקות ספורות.

    9. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים (כל חלק ישקול כ- 430 גרם).

    10. ליצור כדורים יפים .להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה ומסיבית.

    11. להתפיח את הכיכרות במשך כ- 35 דקות.

    12. לזרות מעט קמח על הכיכרות התפוחות (לא חובה).

    13. לאפות 35-40 דקות בחום 190 או עד שהכיכרות מוכנות (להפוך ולהקיש על תחתית הכיכר לקבלת צליל חלול)

    לקרר מעט , לפרוס.

    -

    שלבי ההכנה מצולמים שלב-אחר-שלב:

    הסלק לפני הבישול (מסלק אחד ישאר לכם עודף לסלט קטן)

    ''

    לבשל את הסלק במים רותחים ללא תוספת סוכר או מלח במשך 30-40 דקות עד לריכוך:
    ''
    לקרר את הסלק לגמרי ,זו הכמות הנחוצה:
    ''
    להוסיף את הסלק המגורד לקמח-
    ''
    להוסיף לקערה את תערובת שמנת-חלב- שמרים תוססת-
    ''
    ללוש הכול יחד במיקסר 10 דקות , יתקבל בצק ורוד -
    ''
    כאן הכיכרות המעוצבות לפני התפיחה-
    ''
    להתפיח את 2 הכיכרות חצי שעה , הן תופחות הרבה -
    ''
    הלחם אפוי ופרוס -
    ''
    Bake Bread for World Bread Day 2011
    ''
    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/10/11 08:29:

      צטט: osso 2011-10-16 21:23:32

      איזה יופי!!! אגב, ממליצה לנסות טחינה סלק - לרסק סלק מבושל לתוך טחינה - מתקבלת טחינה ורדרדה שתחמיא לצבע המרהיב של הלחם!

       

      תודה רבה , ינוסה !

        17/10/11 07:12:
      איזה יופי- אני מכין. אין כמו לחם בעולם, כמה בסיסי, ככה יפה ומדהים. והלישה של הבצק, שאף פעם לא יוצא בדיוק אותו דבר... תגידי, אני משתמש תמיד בשקית שמרית אבל יודע שאופים משתמשים בשמרים יבשים. במה הם עדיפים על טריים? והיחס הוא בערך אחד לשלוש? (6 ג' יבש=20 ג' טרי)
        17/10/11 06:58:
      לחם מהמם בצבעו! * תודה רבה :-)
        16/10/11 21:23:
      איזה יופי!!! אגב, ממליצה לנסות טחינה סלק - לרסק סלק מבושל לתוך טחינה - מתקבלת טחינה ורדרדה שתחמיא לצבע המרהיב של הלחם!
        16/10/11 17:41:
      20 גרם שמרים טריים במקום כמות השמרים היבשים. (ממליצה לך לרכוש שמרים טריים ולא לעשות שימוש באלו מהפריזר), לשיקולך . תודה !
        16/10/11 17:38:
      איך אני ממירה את השמרים לשמרי הקוביה, ששומרים במקפיא? ואיזה יפה הוא!
        16/10/11 17:13:
      תודה רבה !
        16/10/11 16:58:
      יאללה בהצלחה..:))

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין