עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    טארט שוקולד טראפל למביני עניין + המלצה על בלוג אפייה משובח

    3 תגובות   יום שישי , 7/10/11, 12:17

    השלמתם כבר את רשימת הקניות של לפני יום כיפור ?... במידה וטרם ..עברו על רשימת המרכיבים שבמתכון המצויין שכאן.

    תבדקו מה חסר לכם.. יש עוד זמן לקנות ולהכין . הרבה שוקולד היה כאן השבוע, כולל מעדני חלב (כמו מילקי) שנסעו לצבא.

    מפינת המתכון הלא זריז- טארט שוקולד טראפל:

    תחתית בצק שוקולדית ואפויה

    מלית טראפל עשירה = וטארט שוקולד לתפארה.

    אין הפעם תמונות , תדמיינו. המאפה חגיגי אהוב וונחטף -

    טארט שוקולד טראפל

    חומרים לבצק:

    115 גרם קמח לבן רגיל

    30 גרם אבקת קקאו

    50 גרם סוכר לבן

    1/4 כפית מלח דק

    115 גרם חמאה קרה , חתוכה לחתיכות

    1 חלמון L

    כף עד 2 כפות מי קרח (15-30 מ"ל)

    חומרים למלית :

    350 מ"ל שמנת מתוקה 32-38% שומן

    350 גר' שוקולד איכותי 70% מוצקי קקאו (אפשרי גם 60%)

    50 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות

    30 מ"ל ברנדי או ליקר לבחירתכם (=2 כפות)

    --

    תבנית לפאי בקוטר 23-24 ס"מ

    --

    הכנת הבצק:

    לנפות את הקמח והקקאו. להוסיף את הסוכר והמלח ולעבד יחד במעבד מזון.

    להוסיף את החמאה ולעבד במשך 20 שניות עד שהתערובת הופכת להיות פירורית (כמו פירורי לחם גסים).

    בקערית לטרוף חלמון ומי קרח.

    להוסיף לתערובת הקמח . לעבד קצרות לקבלת בצק אחיד.

    לשטח את הבצק מעט. לעטוף בניילון ולצנן במקרר למשך 1-2 שעות.

    עיצוב הבצק ואפייה:

    לשמן את תבנית האפיה (רצוי אבל לא חובה תבנית עם תחתית מתפרקת).

    להוציא את הבצק מהמקרר ולהניח מעט זמן לריכוך קל.

    לרדד את הבצק על משטח מקומח/משטח אפייה לעיגול בקוטר של כ- 28 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ.

    להעביר את הבצק לתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. לדקור את הבצק במזלג.

    להכניס את התבנית עם הבצק למקרר למשך שעה.

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

    להניח על הבצק נייר אפייה /נייר כסף ולמלא בשעועית או פול יבש.

    לאפות אפייה עיוורת במשך כ- 7 דקות.

    להסיר את הנייר והשעועית מעל הבצק ולהמשיך לאפות עוד כ- 7 דקות או עד שהבצק יציב ואפוי טוב.

    לצנן את הבצק האפוי לחלוטין על רשת.

    הכנת המלית:

    לצקת את השמנת המתוקה לקלחת בינונית ולהביא לרתיחה.

    להסיר מהלהבה. להוסיף את השוקולד , שבור לחתיכות..

    לערבב את השמנת והשוקולד עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה.

    לערב פנימה את החמאה והליקר.

    לצקת את המלית על תחתית הבצק האפויה, ליישר פעם אחת (לא לגעת במלית עוד על מנת שתתקבל שכבה

    אחידה, ישרה ויפה).

    הגשה:

    לצנן את הטארט במקרר למשך כ- 3 שעות.

    להניח זמן מועט מחוץ למקרר לפני הפריסה למנות.

    להגיש עם תלולית של קצפת ממותקת קלות.

    -

    גמר חתימה טובה חברים וקוראים יקרים !

    -

    המלצה חמה על בלוג אפייה משובח: BAKING GLORY

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/7/19 21:20:

      הי!

      תודה על ההמלצה ועל המתכון שנראה מצוין.  אם יש כאן גולשים שעוסקים אל רק באפייה ביתית, שעומדים בפני פתיחה של מקום, וגם כאלו שמעוניינים לרענן את הציוד במקום שברשותם, ולהתחדש בדגמים איכותיים יותר, אני מציע להמשיך ולקרוא. אני יכול להמליץ לכם להכנס לקישור המצורף, שם תוכלו למצוא מגוון רחב של ציוד למטבח המוסדי, ומניסיון אני יכול לומר שמדובר בציוד איכותי במחירים מעולים. המקום מציע מגוון של תנורי אפיה איכותיים, מדיחי כלים תעשייתיים, ועוד מגוון רחב של כלים שיסייעו לכם בעבודה שוטפת ויעילה. 

      בהצלחה!

        7/10/11 17:00:
      אכן, תודה
        7/10/11 13:11:
      את ממש קוסמת. ......... מתכון אלוהי.......

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין