עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "לגעת באוכל" – הסניף החדש בפתח תקווה.

    31 תגובות   יום רביעי, 14/9/11, 13:05

    ''

    רשת "לגעת באוכל" – מרכזים קולינריים, פתחה סניף שלישי, מתוך רשימה ארוכה של סניפים שעתידים להפתח בשנים הקרובות, והפעם – בקניון "אבנת" בפתח תקווה.

    מיד עם הפתיחה, משכה החנות מבקרים וקונים רבים, וגם אנו הבלוגרים הוזמנו לבוא  ולרחרח מה יש בסניף.

    ''

    הסניף בנוי כמו שוק, שבמרכזו מעגל פנימי בו מתארחים שפים מתחלפים שעורכים הדגמות וטעימות, בעיקר בימי שישי, וסביב המעגל הפנימי מעגלים נוספים שבהם בין השאר תבלינים, כלים מרוקאים, מחלקת תה (שמחולקת לצמחי מרפא ולחליטות), סוגי אגוזים למאפים, פירות יבשים כולל נדירים, ואזור אתני שכולל חלבות ושמנים. בזמן ביקורינו עמד במעגל הפנימי שף הבית מוטי חיים והדגים הכנת "ספרינג רול" -  דפי אורז ממולאים בירקות וגבינות. (בתמונה למטה).

    ''

    החנות בנויה מסביב ממחלקות כמו מחלקת האפיה שכוללת כל מה שאופה צריך – מחומרי גלם, דרך קישוטים, כל סוגי השוקולד האפשריים (זוכרים כשהשפים בטלוויזיה אומרים "את זה  ניתן להשיג בחנויות המתמחות"? אז זה זה), תמציות ומחיות, וכמובן כל כלי שצריך – מתבניות בצורות שונות ומחומרים שונים, דרך כלי חיתוך ועיצוב, ועד מעבדי מזון ופתרונות אפייה.

     

    במעגל הגדול ביותר ישנן עמדות הזכיינים, כש"לגעת באוכל" נותנת הזדמנות גם לייצרנים קטנים להציג את מוצריהם. העמדות מחולקות למחלקות, ולכל אחת ממונה משלה. המחלקה הראשונה שביקרנו בה היתה הקונדיטוריה של AMARETTI בניהול איציק תג'ר שכוללת כל מה שאפשר בתחום – מסוגי לחמים שונים, ועד קאפקייקס יפיפייים, וכמובן גולת הכותרת – תכשיטי השוקולד המדהימים של אפרת ליפברויינד שפשוט חבל לאכול.

    ''

    (בתמונה למעלה - קאפקייקס, בתמונה למטה- תכשיטי השוקולד).

    ''

    העמדה הבאה היתה עמדת  הקפה של "אמיגו", שכמובן כוללת כל מה שצריך להכנת הקפה המושלם – מעשרים סוגי בלנדים מיוחדים ל"לגעת באוכל" , דרך מכונות קפה, מקיאטות, ספרים על קפה, מקצפים ועוד.

    בהמשך ישנה עמדת האפיה, שכבר צויינה למעלה, ואחריה המחלקה האיטלקית שכוללת את כל סוגי הפסטות האפשריים, כולל פסטה טרייה שנארזת בחנקן ולכן שומרת על טריותה, ומחלקת העמים שכוללת אוכל ממדינות רבות כמו מקסיקו, סין, יפן,הודו ועוד.

    (בתמונה למטה- הבעלים של המקום - צביקה קרובי, מציג את הפסטות הטריות במחלקה האיטלקית)

    ''

    העמדה הבאה משכה אליה את הבלוגרים לזמן ארוך, ובצדק. עמדת גבינות הצאן של מחלבת מרקוביץ, בראשות אהרון מרקוביץ ש"ממציא כל גבינה אפשרית וגם כמה לא אפשריות". טעמנו ריקוטה שבבוקר עוד היתה חלב, טעמנו סוגי גבינות טריות ומיושנות, והמצאות שבחיים לא חשבנו עליהן כמו גבינה עם נימי יין שמצופה בעלי גפן ("כמו בשבעת המינים" ), "פלג תאנה" – גבינה עם תאנים, גבינה המשלבת שכבה פנימית של רוקפור בתוך גבינת ברי, ויוגורט תאנים שהוא הכין במיוחד עבור הבלוגרים שניסו באופן מיידי לשכנע אותו לעבור לייצור המוני של הטעים טעים הזה.

    ''

    (בתמונה למעלה- אהרון מרקוביץ מציג את הגבינות המיוחדות).

    המחלקה האחרונה שבה ביקרנו היתה מחלקת "שירת היין" בראשות יואב שוורץ, שכוללת מבחר רחב של יין (ובירות), כולל חבית שניתן למלא ממנה בקבוקים ואפילו ליצור מדבקה עם הקדשה, טעימות יין, סדנאות יין וכו', עם דגש על יינות מתוצרת הארץ.

     

    בדרך לכיוון האקדמיה הקולינרית  עוד עברנו במחלקת הסכינים, שבה סכינים ממיטב היצרנים, בטווח מחירים רחב, כולל גם שירות השחזה.

    ''

    בחדר הסדנאות של האקדמיה הקולינרית מתקיימים שיעורים רבים, אם כקורס ואם כסדנאות חד פעמיות, ושם כבר חיכה לנו שף מנה שטרום, להדגמת רביולי נדיבי גבינות, שגם נזללו מאוחר יותר ברוטב עגבניות, יחד עם ניוקי ברוטב ערמונים ופטריות פורצ'יני, ופסטה עם לימון ושמנת.

    (בתמונה למטה- הסדנא עם שף שטרום)

    ''

    בין לבין, צביקה קרובי, הבעלים, גם עידכן אותנו על סניפים חדשים ועל שוק איכרים חדש ומפתיע (וסודי ביותר בנתיים) שעתיד לקום במרכז תל אביב.

    בסך הכל, לחובבי הבישול (והאכילה) , חנות "לגעת באוכל" היא לונה פארק של טעמים ולמידה.

    הסניף הפתח תקוואי כשר ופתוח בימות השבוע בין עשר בבוקר לעשר בערב, בימי שישי מתשע עד שלוש ובמוצאי שבת חצי שעה משעת יציאת השבת ועד אחת עשרה בלילה.

    ''

    ''

    (בתמונות למעלה- מטעמים וכלים בחנות, בתמונה למטה- הכיבשה של אפרת מעצבת תכשיטי השוקולד)

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (31)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/10/11 23:53:
      פוסט מקסים. מקום תענוג. נהנתי מהמקום הזה, וכבר הספקתי להגיע אליו שוב, ולרכוש מוצרי מזון ומתנות לחג. ממש בילוי ליום שלם, לחובבי אוכל ובישול (-:
        20/9/11 08:10:
      כמו להסתובב.....
        20/9/11 08:09:
      כמו להבתוב בחנות צעצועים.
        18/9/11 11:57:

      צטט: שוש חזן גרינברג 2011-09-15 21:06:58

      צטט: קורעת ספרים 2011-09-15 17:15:28

      איזה יופי! במיוחד הלהיבה אותי הגבינה עם נימי היין. יש להם סניפים גם בצפון?

       

      _______________________________

      הם בעיקרון יושבים במחלבה בנחלים (ליד פתח תקווה) אבל אולי המוצרים מופצים בסניפים נוספים ואולי יש משלוחים, צריך לבדוק את זה.

       

      _______________________________

       

      היי שלום, ראיתי את הפוסט שלך, נחמד היה לשמוע עלינו . אנחנו יושבים במושב נחלים, זה מחלבת בוטיק ולכן אנחנו משווקים למקומות בודדים.. אני ממליצה לכם לבוא אלינו ולראות את המקום היפיפה שהקמנו. בדף הפייסבוק שלנו (http://www.facebook.com/Machlevet.Markovich) אפשר להציץ ולראות את המקום המיוחד שלנו, את החנות ואת מגוון הגבינות... 

      צטט: י ו נ י ת 2011-09-15 21:50:59

      אני חושבת שהשילוב הכי מושלם זה תכשיט ושוקולד...

       

      ________________________

      צודקת!!!

        15/9/11 21:50:
      אני חושבת שהשילוב הכי מושלם זה תכשיט ושוקולד...

      צטט: קורעת ספרים 2011-09-15 17:15:28

      איזה יופי! במיוחד הלהיבה אותי הגבינה עם נימי היין. יש להם סניפים גם בצפון?

       

      _______________________________

      הם בעיקרון יושבים במחלבה בנחלים (ליד פתח תקווה) אבל אולי המוצרים מופצים בסניפים נוספים ואולי יש משלוחים, צריך לבדוק את זה.

        15/9/11 17:15:
      איזה יופי! במיוחד הלהיבה אותי הגבינה עם נימי היין. יש להם סניפים גם בצפון?
        15/9/11 17:06:
      חוויה
        15/9/11 16:53:
      מקום מדהים ועוד בפ"ת:) האמת, שהופתעתי לטובה:)
        15/9/11 16:51:

      כתוב יפה. האוכל מעורר לי את התיאבון.

      שוש - הייתי מתחלף איתך בעיסוק.

        15/9/11 11:59:
      שווה היה לבוא רק בשביל השוקולד אם כי הייתי בה בשביל הגבינות...

      צטט: levana feldman 2011-09-14 22:57:48

      Y Y Y המציאו את תכשיטי השוקולד בשבילי...גם אוהבת תכשיטים וגם מכורה לשוקולד...

       

      ____________________________

      טעמתי את אחד מהם. טעים ברמות ואיכותי מאד.

        15/9/11 04:31:

      מדליק ביותר.

      הכתיבה והתמונות - מעורר את דמיון הטעמים.

      -

      כוכב* של שנת  גשמי ברכה ונדבה

      בגשמי וברוחני.

      -

      ''

        15/9/11 02:19:
      toda al a shituf meorer cheshek(le ochel kamuvan...)
        15/9/11 00:35:
      נראה טוב, כל כך יפה וצבעוני ומעורר תיאבון! נדמה לי שהסניף הראשון או הראשי שלהם זה ברעננה? כי אם כן, אוכל לבקר גם שם שהוא יותר קל"ב. :-)
        14/9/11 23:00:
      כשאסע אל אמא,נלך לשם יחד.
        14/9/11 22:57:
      Y Y Y המציאו את תכשיטי השוקולד בשבילי...גם אוהבת תכשיטים וגם מכורה לשוקולד...
        14/9/11 19:20:
      רציתי להשאר לגור שם..
        14/9/11 18:46:
      שוש - טעים טעים תודה
        14/9/11 18:10:
      WOW להשמין ולהשתכר רק ממבט.
        14/9/11 17:49:
      משהו,מי צריך אמריקה? אפילו יותר יפה ובוודאי טעים יותר,עבודה יפה,תודה לך,יקרה.
        14/9/11 17:40:
      שוש יקרה, נראה נפלא, ותודה לך.
        14/9/11 17:29:
      כתבת ממש ממש מעולה שושי נגעת בכל הנקודות החשובות ואכן יופי של מקום מטריף
      נראה טעים
        14/9/11 15:07:
      הולכת לגעת באוכל הזה! :)
        14/9/11 14:20:
      נראה נפלא וטעים! תודה
        14/9/11 13:56:
      וואו...נפלא..כשעולה להוריי בפתח תקווה מבטיחה לבקר...:))
        14/9/11 13:23:
      * יפה ובטח יעניין את מי שאוהב לבשל, שיהיה להם בהצלחה ושנה טובה
        14/9/11 13:20:
      פשוט מדהים, הייתי לוקחת את כל תכשיטי השוקולד:)) תודה ♥
        14/9/11 13:17:
      פשששש אילו דברים מהממים ! אין ספק האנשים יצירתיים ומוכשרים.............