עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    מקלובה עם פרגיות

    3 תגובות   יום שבת, 3/9/11, 09:02

    מקלובה

     קיבלתי משופרסל קילו אורז יסמין וצנוברים להתנסות. זו פעם ראשונה לי ( ולא אחרונה) עם אורז יסמין

    ''

    הכנתי מקלובה מאכל ערבי שהוא למעשה תבשיל קדרה מעולה.

    ''

    מרכיבים:
    חבילה פרגיות ( קילו ) מנוקה וחתוך
    2 בצלים גדולים
    4 פרחי כרובית חצויים או פרוסים
    גזר חתוך למקלונים עבים
    5 פרוסות חציל עובי בינוני
    2 תפוחי אדמה פרוסים בינוני
    כוס וחצי אורז יסמין שהושרה שעה במים חמים
    3 עלי דפנה

    3 כפות צנובר קלוי
    שמן קנולה עם מעט שמן זית כחצי כוס לערך
    ציר עוף או מרק עוף
    מים ( לא מדדתי)*

    תבלינים:
    כפית בהרט
    כפית כורכום
    קורט קינמון
    קורט חוויג' למרק
    פלפל שחור, פפריקה, כוסברה גרגירים טחון
    3 גרעיני הל טחונים

    ההכנה:
    בסיר גדול מטגנים 2 בצלים פרוסים גס, מוציאים.
    ולאחר מכן את פרחי הכרובית הפרוסים, מוציאים.
    מטגנים מעט את הגזר, מוציאים.
    מטגנים את פרוסות החצילים, מוציאים.
    מטגנים את הפרגיות מכל הצדדים (כדאי להגיר עליהן את השמן שניגר מהירקות)
    מטגנים את תפוחי האדמה, הופכים אותם ממשיכים לטגן קצת ומכסים את הסיר.
    ** אסור שתפוחי האדמה ידבקו לסיר
    מעבירים את העוף לסיר אחר, מבשלים ב 4-6 כוסות מים וכף אבקת מרק עוף כחצי שעה. או משתמשים בציר עוף שיש לנו מראש.

    כעת מסירים את המכסה מהסיר הגדול שאת תחתיתו מכסים תפוחי האדמה המטוגנים
    מניחים 4 חצאי כרובית מטוגנת, מפזרים מחצית מהבצל המטוגן מחצית מהגזר,ומעל את פרוסות החצילים. מפזרים צנובר
    מניחים מעל את הפרגיות המטוגנות ומבושלות, עלי הדפנה ובמרווחים מכניסים את שאר הכרובית הגזר ומחצית השנייה של הבצל המטוגן.

    מערבבים את תערובת התבלינים עם האורז שהושרה שעה במים וסונן.
    מפזרים את האורז על העוף כך שיכסו את כל החלק העליון. ומזרים עוד צנובר.
    מוסיפים את מי המרק בו בושל העוף, המים צריכים לכסות מעט על התבשיל.
    מבשלים כחצי שעה ומעבירים לפחות לשעה נוספת על האש הכי קטנה.
    מכבים וממתינים חצי שעה.
    הופכים על מגש מתאים.
    עוצמים עיניים.
    ונהנים מהטעם.

     ''

     

     

    אפשר להכין עם כרעיים עוף

     ההכנה שלב אחרי שלב בצילומים:

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

    ''

     

    ''
     

    בקרוב אני מכין עם האורז מנסף…

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/9/11 18:07:

      צטט: מיה שטרן 2011-09-04 11:10:41

      נראה טעים מאוד! אך מה המקנה לגבי אורז יסמין? שונה מאורז אחר?

       

      אורז יסמין לא נופל בטעמו מהבסמטי, מחד הוא מתחבר טוב בתבשיל צאדך הוא לא נדבק. הגרגרים פחות ארוכים מהבסמטי וזה יוצר תבשיל הומוגני. מאחר ולא אכלתי אותו לבן אלא בתבלינים  אני לא יכול להעיד עליו " כמו שהוא" מאידך התוצאה של התבשיל היתה נפלאה.

      אני מכין את התבשיל הזה אולי פעם פעמיים השנה ( הרבה עבודה והרבה בלאגן בהכנות) אבל כנראה אתנסה בעוד תבשילים עימו.

        4/9/11 17:32:
      האמת? נראה טעים
        4/9/11 11:10:
      נראה טעים מאוד! אך מה המקנה לגבי אורז יסמין? שונה מאורז אחר?

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון