עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מרק גספצ'ו - הכי טעים בעולם !

    11 תגובות   יום שני, 29/8/11, 13:46

    מרק הגספצ'ו הזה כל כך טעים שקשה להפסיק לאכול אותו. תשכחו מכול המרקים הקרים שהכרתם עד היום ורוצו להכין את מרק העגבניות הקרמי והנפלא הזה. בקיץ שעבר התפרסם בניו יורק טיימס מאמר עם מתכון למרק גספצ'ו, ההמלצה לצד תמונת פודפורנו נאה של המרק היתה להגיש את המנה לצד פריכיות עשויות מגבינת פיקורינו (צורף אופן ההכנה ). שיניתי את המתכון בחלקו ,המרק הוכן אתמול וקיבלתי מרק קר מופלא לא פחות. המרק עשיר במרכיבים, טעמו ותיבולו מדוייק ,צבעו וריחו נפלאים הם. האם צריך משהו נוסף לצד המרק ?.. חברה טובה וקצת מוזיקה... נעימה.

    המרק קל מאוד להכנה ובמידה ויש ברשותם את כל המרכיבים , הכנתו תערך דקות ספורות בלבד. כול המרכיבים מוכנסים לבלנדר ומעורבלים יחדיו. ניתן להגיש את המרק בקעריות יפות. אם תרצו להגיש את מנת הגספצ'ו שלכם מונחת על תחתית הנייר כמו שלי- לחצו כאן והדפיסו לכם גם (קובץPDF).

    לחצו על התמונות להגדלתן :

    ''

    ''

    המרק התחיל מארבע עגבניות שהובאו אתמול בערב הביתה לבקשתי. על מנת לקולפן בזריזות חרצתי אותן וכיסיתי במים רותחים למשך כשתי דקות. קל מאוד לקלף אותן כך.

    ''

    מרק גספצ'ו

    כ- 4 מנות הגשה

    מרכיבים לפריכיות הגבינה:

    6 כפות גבינת פיקורינו רומנו מגורדות -אני שמתי גבבינת פרמזן מגוררת

    מרכיבים למרק:

    חצי קילו עגבניות קצוצות (במקור 450 גרם עגבניות ללא קילוף), קילפתי את העגבניות לאחר טבילה קצרה במים רותחים-לחרוץ בבסיס לפני כןן)

    כוס וחצי יוגורט  = 360 מ"ל

    1/4 כוס שמן זית = 60 מ"ל

    12 עלי בזילקום טרי קצוצים

    3 שיני שום קצוצות גס (במקור 2)

    3 בצלים ירוקים החלק הלבן והירוק קצוצים גס (במקור רק 2) ,הוספתי חתיכת בצל סגול קצוץ

    2 קוביות קרח

    כפית וחצי מלח גס

    כפית וחצי חומץ יין אדום

    (אפשרי מעט פלפל שחור גרוס טרי, וויתרתי)

    אופן ההכנה:

    להכנת פריכיות הגבינה:

    לשים במחבת מסוג טפלון 2 כפות מהגבינה המגורדת, לשטח דק (לא דק מדי).

    להפוך בזהירות כשהצד התחתון זהוב היטב. להזהיב את הצד השני.להמשיך באופן זה עם כל כמות הגבינה.

    להניח לקרור. לשבור את הפריכיות לחתיכות (הן מתקשות).

    למרק:

    בבלנדר לשים: עגבניות,יוגורט,שמן זית, בזיליקום,שום, בצל ירוק,קוביות קרח, מלח וחומץ.

    לערבל הכול היטב עד קבלת מרק חלק.

    לתקן תיבול לפי הצורך.

    לצקת לקעריות ולקשט בפריכיות גבינה.

    לזלף מעט שמן זית מלמעלה ולזלול.

    ''

    הכי טעים ,הכי טוב/ה בעולם...

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        31/8/11 07:56:
      פריכיות הגבינה האלה - מדליקות :) והמרק - נשמע כייפי :) תודה
        30/8/11 14:08:

      צטט: topron 2011-08-30 09:53:13

      TWIST מעניין עם היוגורט - תודה!

       

      תודה לך !

        30/8/11 12:10:

      צטט: odelia76 2011-08-30 09:01:12

      בין הפעמים המעטות שנתקלתי בגספצו ללא חלה/לחם, אשמח לנסות :-)

       

      בתאבון !  ותודה  :-)

        30/8/11 09:53:
      TWIST מעניין עם היוגורט - תודה!
        30/8/11 09:01:
      בין הפעמים המעטות שנתקלתי בגספצו ללא חלה/לחם, אשמח לנסות :-)
        29/8/11 16:54:

      צטט: ruthy 2011-08-29 16:46:50

      "חטפתי" אותו מייד.... תודה

       

      בתאבון !  ממתינה לדיווח שלך

        29/8/11 16:53:

      צטט: rossini 2011-08-29 15:37:08

      צוחקצוחקצוחק

       

      וגם המרק טעים...

       

       תודה קריצה

       

        29/8/11 16:46:
      "חטפתי" אותו מייד.... תודה
        29/8/11 15:37:

      צוחקצוחקצוחק

       

      וגם המרק טעים...

       

       

        29/8/11 14:35:

      זה גם רעיון ...אם כי התוצאה תהיה שונה וכאן הכוונה למרק קרם.

      בניגוד למרק עגבניות עז צבע הגספצ'ו (בגירסא המעורבלת) יפה בצבעו הכתמתם.

      ובעצם..למה שאני אגרד ?..

      סקס יות וודאי (<---להקליק על האפור)

      תודה

        29/8/11 14:24:
      העגבניות ניראות סקסיות ומזמינות אני לא אוהב שכשטוחנים עגבניה בבלנדר היא מקבלת צבע כתום אנמי. זה תמיד מציק לי. במקרים כאלה מגרד את העגבניה על פומפיה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין