עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    סדנת פסטה ורביולי אצל ג'אקומו.

    31 תגובות   יום רביעי, 24/8/11, 10:24

     

     

    ''

     

    "כבר עברו שנתיים"? זו היתה השאלה שלי כשג'אקומו הזמין אותי להצטרף לסדנת פסטה ורביולי אצלו. כן, שנתיים עברו מאז באנו הבלוגרים לטעום את אחת הסעודות האיטלקיות של ג'אקומו (http://cafe.mouse.co.il/review/1212752/ ) והפעם זה לא היה רק בשביל לאכול - גם בשביל ללמוד!.

     

    ג'אקומו, שעוסק בבישול איטלקי ב15 השנים האחרונות, והשתלם באיטליה במסעדות שונות, הוציא ספרי בישול ומארגן טיולים קולינריים, מארח בביתו קבוצות של עד 10 אנשים, לסדנאות מסוגים שונים - מנות ראשונות, אפייה וקינוחים, בשרים ומנות עיקריות, הכנת גבינות ועוד. (פרטים מלאים נמצאים באתר, הכתובת תגיע בסוף).

    הסדנה שאני נכחתי בה היתה בנושא "פסטה ורביולי".

     

    ''

     

    אחרי הכנת הבצק הבסיסי לפסטה, התחלנו במנות. הראשונה שהכנו היתה גירסה של ברוסקטה עם עגבניות מרוסקות, רוקט והרבה הרבה שום. הבצק הושטח במחבת ואחר כך כוסה במילוי. נשנוש מצוין לפתיחה. (בתמונה למטה)

    ''

     

    המנה הבאה שנכנסה לתנור היתה מנת לזניה, כשתוך כדי למדנו על איך מזהים פסטה איכותית (רמז - לפי אחוז החלבונים, כמה שיותר, יותר איכותי), על איך מתאימים רוטב לפסטה, ועל סוגי הקמחים השונים וגם כמה שבירות מיתוסים - הידעתם שאין שום בעיה בהוספת מלח לקמח כבר בתחילת לישה של בצק כי זה לא ממש מפריע לשמרים?).

    ''

    (בתמונה למעלה- ג'אקומו מלמד את המאסטר שף הזוכה של שנת 2020 להכין לזניה).

     

    המנה הבאה שהוכנה היתה גם הפייבוריטית שלי - מנת רביולי ממולא בגבינת שמנת, (בתמונות למטה- בתהליכי הכנה שונים) עם רוטב לבן.

    ''

    ''

    ''

    ולמטה- המנה המוכנה -

    ''

     

     שתי מנות נוספות (שכבר לא האמנו שיש לנו מקום בשבילן, אבל עם היין זה ירד מצוין..) היו פטוציני ברוטב שמנת ופלפלים (בתמונות למטה), וגירסה של ניוקי בשם "ניוקי א-לה רומנה" שמבוסס על סולת (והמון חמאה ) ונאפה בתנור.

    ''

    ''

    ובתמונה למטה הניוקי סולת המוכן.

    ''

    בשלב הזה כבר נשענו אחורה וליטפנו את הבטן, עד שג'אקומו אמר "ועכשיו קינוחים".

    הקינוח היה פשוט אך מרהיב- תאנים חתוכות, גבינת שמנת, רוטב קרמל ושומשום מוקרם בחמאה, וליד - פרוסת עוגת "נקניק" שוקולד עם עוקץ צ'ילי. (בתמונה למטה)

    ''

    עם כוסית הלימונצ'לו הביתי של ג'אקומו, סיכמנו עוד כמה דברים שלמדנו הערב - מלבד הכנת המנות עצמן -

    למדנו שכשאומרים לנו שיין אדום צריך להיות "בטמפרטורת החדר" זה אומר חדר באירופה, של 16 מעלות צלזיוס, ולא חדר ישראלי מהביל, למדנו את מקור השמות של הפסטות השונות ושל מנות כמו "ברוסקטה" "קרוסטיני" ואפילו את מקור שמה של הריקוטה, ואת הגירסה הנכונה ללחם האיטלקי- הוא הצ'בטה (ולא ג'פטה - מה שמכניס את הסבא של פינוקיו לעסק), ושמלח לא באמת מעלה טמפרטורה של מים וזה רק מיתוס.

    כל הפרטים על תאריכים וסוגי סדנאות, כמו גם על סדנאות פרטיות, מתכונים, המלצות ועוד הרבה, ניתן למצוא באתר של ג'אקומו - http://www.giacommo.net/

    מחירה של סדנה כמו זו שהשתתפתי בה הוא 235 שקלים לאדם, ויש הנחות למנויים.

    אורך הסדנה כארבע שעות, כולל הלימוד וארוחת ערב מלאה עם יין.

    והמון תודה לג'אקומו על האירוח!!

    דרג את התוכן:

      תגובות (31)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/8/11 11:00:
      אוי נראה טוב!!!! שמנתי רק מלהביט בתמונות... *
      נראה טעים כל כך
        26/8/11 12:58:
      מ...יאמי ...רביולי הכי טעים:)במיוחד קאוויאר מעל.מעולה.
        26/8/11 11:39:
      נפלא לשמוע שאהבת את הסדנא. ולי בא להגיד יאמייייייייייייייי. בעלי היה חוגג על האוכל האיטלקי.
        25/8/11 17:06:
      שמחה לדעת שנהנית מהסדנה.
        25/8/11 13:54:
      אוהב מאכלים איטלקיים אם כי פחות את הפסטה והרביולי... העיקר שלך היה ערב טעים מאוד...
        25/8/11 11:56:
      באמת חבל שלא יכולתי לבוא.... *
        25/8/11 03:09:

      ממש חגיגה לעיניים ולבטן..חחחח.
      ליל מנוחה קסום וחלומות מתוקים.

      ''

        25/8/11 02:05:
      בבקשה לכתוב התראה דחופה: פוסט אסור לקריאה באמצע הלילה! מה זה, כאלו תמונות מגרות ועושות תיאבון, הא....?
        25/8/11 01:21:
      ממש חגיגה לעיניים
        24/8/11 18:51:

      צטט: מיה שטרן 2011-08-24 11:30:01

      גם באירופה החדר בקיץ מגיע ל30 מעלות ויותר :))

       

      זו הסיבה שבגללה משתמשים במקררי יין.

      נשמע בילוי מדליק. תודה ששיתפת
        24/8/11 18:05:
      מרתק:) אהבתי את המאסטר שף ל2020:)
        24/8/11 18:03:
      וואו תתודה
        24/8/11 16:51:
      האוכל האיטלקי הוא בין האהובים עלי :-)
        24/8/11 14:18:
      בון אפטיטו... :)))
        24/8/11 14:17:
      זה האוכל האהוב עלי, טעיםםםםםם. תודה יקירה ♥
        24/8/11 14:14:
      ווא איזה פוסט טעים.
        24/8/11 14:14:
      שוש - - טעים טעים - - תודה ויום נעים
        24/8/11 13:31:
      אוי, מעורר תאבוןןן, תודה
        24/8/11 13:27:
      אוי, איזו התעללות! מגרה ביותר. באסה שלא יכולתי להגיע :(
        24/8/11 12:45:
      עכשיו חזרתי מצפון איטליה ואכתי שם רקפסטות וגלידות. צריך להוריד את הקילו שהעליתי. זה נראה יותר טוב מאשר שם.
      תודה לכולם, זה באמת היה ערב טעים!!
      בתיאבון
        24/8/11 12:03:
      shosh toda al a shituf ve beteavon...
        24/8/11 11:47:
      אין על פסטה טרייה
        24/8/11 11:30:
      גם באירופה החדר בקיץ מגיע ל30 מעלות ויותר :))
        24/8/11 11:24:
      אין כמו אוכל איטלקי ביתי.
        24/8/11 11:13:

      שוש

      רביולי עם גבינה היא גם המנה החביבה עלי.

      אבל אין כמו אוכל איטלקי...טעים (-:

        24/8/11 11:04:
      עכשיו אני רעבה
        24/8/11 10:31:

      *