עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בייקרי 29 – ריחות של מעשים טובים

    8 תגובות   יום רביעי, 24/8/11, 01:00

    ''

     

    בואו תשמעו סיפור, סיפור שמתחיל בארוחה שהוזמנו אליה עם עוד כמה בלוגרים. אמרו לנו שהבייקרי 29 זה מקום שאסור לנו לוותר עליו. שיש שם אוכל מעולה, שיש שם אנשים טובים ושיש שם סיפור מאחורי המקום. הסכמנו.

    ''


    הסיפור של נטע קורין, הבעלים והיוזמת של בייקרי 29, מתחיל משהו כמו חצי שנה קודם. היא כיבתה את המחשב  שלה בוול סטריט, וסגרה קריירה של תשע שנים כברוקרית. היא רצתה לעשות משהו שהיא באמת אוהבת, ובניגוד אלינו, היא לא רק חלמה על זה ולא רק דיברה על זה בשיחות סלון. נטע הגיעה לארץ, התמקצעה כאופה ופתחה את הבייקרי 29. למענה, למעננו ולמען החיילים. "חשבתי שאם אני אפתח מקום רווחי, זאת תהיה כמו עבודה בשבילי, ואת זה לא רציתי", נטע הסבירה לנו את מניעיה לתרום את כל (אבל כל) הרווחים של המאפייה לטובת מלגות לימודים לחיילים. אז אחרי שהתרשמנו מנטע, הגיע זמננו להתרשם מהאוכל.

    האוכל שנפרש לפנינו היה סיפור בפני עצמו. שיתוף פעולה של נטע ושל השף ירון אזולאי שעבד במסעדות מעוטרות כוכבי משלן. השף  שמע את המיזם של נטע ובא לתרום מזמנו ומיכולתו. הוא אחראי על ארוחות פאר אינטימיות וכשרות שנערכות לפי דרישה בבייקרי, כשהמקום סגור לקהל הרחב. וכמו שציינו הוא גם אחראי על חלק מהמנות בתפריט.

    ''


    בייקרי 29 מגיש בעיקר ארוחות בוקר מגוונות. סנדוויצ'ים של סלט ביצים וסלמון ברמת גימור גבוהה, עם הקפדה על כל חומרי הגלם (לחם שנאפה במקום ובסלט ביצים טרי עם טעם ביתי) וגם על הפתעות קטנות שידאגו שלא ישעמם, צנונית בסנדוויץ' היא דוגמא. טוסט עם רוקפור וסלט וולדורף בלט מעל שאר המנות. שילוב של מתוק וגבינה חריפה תמיד הולך טוב, ופה הוא היה מצוין. נטע ניסתה לעשות גיור לסקונס הבריטי ואפתה כאן גרסה מלוחה שלו, שלא ממש הצליחה לפגוע לטעם הישראלי. הביצוע לא רע, אבל אתם לא תתפסו אותנו עם סקונס ותה של ארבע בקרוב. מאפה פרמזן היה שנוי במחלוקת אצלנו. אני מאוד אהבתי, שמנת פחות. והיו גם סלטים: סלט קינואה וסלט סלק ובולגרית. לזכות הסלטים נזקוף שהם לא היו משעממים, אבל הם לא היו מפילים.

    ''


    ואם אתם נשים או סתם אוהבי קינוחים, בטח תשמחו לשמוע על המתוקים של נטע. זה התחיל בעוגת גבינת-בראוניז שוקולד, שילוב שהרבה פעמים מוליד אסון, אבל כשזה מצליח, זה מעולה. וזה היה מעולה. שמנת בקשה את המתכון לעוגה הזאת, אבל נטע לא משחררת אותו, הוא אחד מהסודיים שלה. שפע של עוגות מירקות (טוב נו, רק גזר וסלק) שלמרות סלידתי מהעוגה הכתומה, היא הייתה פה מצוינת (גם העוגה הסגלגלה). עוגה אוורירית, מתוקה במידה שפשוט לא נמאס ממנה. רול קינמון מעולה, בריוש ושוב הסקונס. "הסקונס מכה שנית, גרסת פירות היער", לא הייתה המשך מוצלח לקודמתה וגם פה הגיור קצת נכשל. יצאו גם עוגת שוקולד-תפוז, או בננות עם שוקולד צ'יפס שהלכו נהדר ביחד.

    קשה לסכם טעימות כאלה, מגוון כל כך רחב שאתה לא טועם בביקור רגיל במסעדה. אבל העצה הכי טובה היא לבוא לבקר בבייקרי. אם לא תתרשמו מהאוכל (סיכוי נמוך לכך), תמיד תוכלו להתרשם מהעיצוב. אם גם זה לא, שווה להתרשם מהסיפור של המקום...
      



    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!


    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      יאמי..
        25/8/11 10:31:
      כו ירבו אנשים כמו נטע, יזמה מדהימה!
        25/8/11 09:03:
      רק בשביל הקונספט העסקי שווה לבקר! כל השאר זה כבר צ'ופר. תודה!
        25/8/11 00:38:
      גם אני נהנתי כמוכם שמה האווירה מיוחדת מאוד שמה והאוכל אין מילים שמחתי להכירכם
        24/8/11 23:56:
      מחר אני שם!
        24/8/11 16:55:
      אני עובר כמעט כל יום ליד המקום, נראה שווה להכנס ולטעום. :-)
        24/8/11 15:56:

      צטט: לוחש לסירים 2011-08-24 10:19:39

      פוסט מקסים וטעים כמו תמיד.

       

        24/8/11 10:19:
      פוסט מקסים וטעים כמו תמיד.

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין