עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    חצילים בפרמזן-מתכון איטלקי ממטבחו של השף קיט סנאו

    6 תגובות   יום שבת, 20/8/11, 19:06

    השף החביב שלח לי היום מתכון אהוב של אמו : חצילים בפרמזן בנוסח איטלקי.

    המתכון המשפחתי הזה מוכן כחמישים שנה ונראה טעים, ישים וקל הכנה בכל בית.

    השף מנדב טיפים:

    - לבחור חצילים טובים

    - לקלוף את החצילים (לאחר קטימת הקצוות) בעזרת קולפן ירקות (זה עובד!) או סכין חדה.

    - לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי זהה (זה בשביל הטיגון משה..)

    - לא נחוץ לזרות על פרוסות החצילים מלח או להשרותם לפני

    - למרות שם המנה: "חצילים בפרמזן" מומלץ להשתמש בתערובת שלוש גבינות :

      גבינת פרמזן, גבינה שוויצרית וגבינת מוצרלה

    - להשתמש בצינצנת רוטב מוכן של פלפלים או עגבניות

    - להשתמש בתבנית אפייה כבדה וטובה

    - לאפות את החצילים מכוסים בנייר כסף במשך כל זמן האפייה (נייר מהסוג העבה יותר)

    תראו כיצד השף מכין את המנה : 

    -

    ''

    השף קיט סנאו הוא מיסד אתר האוכל Harvest Eating

    איך מכינים:

    מכינים את 2 החצילים הגדולים  לפי המפורט מעלה בטיפים של השף (לקלוף ולחתוך לפרוסות אחידות)

    לקערה אחת טורפים:

    6 ביצים

    מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי ומעט תערובת תבלין איטלקי

    בקערה נוספת מערבבים :

    קמח, מלח ותבלינים

    -

    טובלים כל פרוסת חציל בתערובת הקמח (מנערים מהקמח המיותר)

    טובלים את פרוסות החצילים בתערובת הביצים

    מטגנים את פרוסות החצילים במחבת עם שמן. לטגן משני הצדדים עד שהפרוסות זהובות.

    סידור ואפייה:

    למרוח את תחתית התבנית ברוטב שבחרתם (רוטב עגבניות מוכן בצינצנת זה טוב)

    לסדר מעל הרוטב שכבה של פרוסות חצילים מטוגנות

    מעל לפזר תערובת של גבינות

    למרוח שוב שכבת רוטב, שוב חצילים וגבינות.

    להמשיך לסדר את השכבות עד שנגמרים החצילים.

    השכבה האחרונה תהיה של גבינות.

    לפזר מעל הגבינה מעט תערובת תבלין איטלקי.

    לכסות את התבנית (השף לא ציין גודל תבנית אך תבנית בגודל לערך של 20 על 30 ס"מ תתאים) בנייר כסף.

    לאפות בתנור חם - 180 מעלות במשך כ- 45 דקות.

    השף ממליץ לאכול את החצילים  למחרת כי זה משתבח.. אבל מי יכול להתאפק.

    והנה קינוח איטלקי :

    ''

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      קלאסיקה שמתחברת היטב למזג האוויר ולמזג הישראלים. תודה.
        21/8/11 12:36:
      פשוט וטעים. חצילים זה הכי! בשבילי. תודה :)
        21/8/11 11:44:

      אני אוהב את המנה . היא לא חדשנית וגם לא מתוחכמת וכך צריכים להיתייחס, ללא פילוסופיה .

      קרי מנה מהמטבח העממי ביתי, צבעונית ,ריחנית וטעימה.

      תודה שהבאת.

        21/8/11 09:54:

      צטט: בלוג אוכל 2011-08-21 09:38:42

      זה רעיון נאה לקלוף את החצילים באופן שהזכרת, נוטה לא לקלוף כלל בדר"כ. צודק בנוגע לכמות הביצים אבל גם כמות הקמח לא צויינה במדוייק אז אפשר לשחק עם זה ואולי החצילים שלו ענקים במיוחד . מכירה את הרעיון של לפרוס את החציל לאורך, מזכיר לזניה אבל תמיד שווה לרענן .. וספיגת הרוטב טובה יותר. תודה על התגובה.

       

      לגבי פריסת החציל לאורך - קראתי, אבל אני לא מתחייב, שגורם לספיגת פחות שמן.

      למרות הציפוי, חציל ידוע כשתיין לא קטן

       

      יכול להיות שהחצילים שלו ענקיים במיוחד.

       

      אגב, מעניין לנסות להכין את המנה עם חצילים מנומרים (איטלקיים?) אלו עם הנימים הסגולים/ורודים

        21/8/11 09:38:
      זה רעיון נאה לקלוף את החצילים באופן שהזכרת, נוטה לא לקלוף כלל בדר"כ. צודק בנוגע לכמות הביצים אבל גם כמות הקמח לא צויינה במדוייק אז אפשר לשחק עם זה ואולי החצילים שלו ענקים במיוחד . מכירה את הרעיון של לפרוס את החציל לאורך, מזכיר לזניה אבל תמיד שווה לרענן .. וספיגת הרוטב טובה יותר. תודה על התגובה.
        21/8/11 08:55:
      אני אוהב את המנה הזו. קולף את החציל פס כן פס לא (אילו עוד אופציות לקלוף יש מלבד קולפן וסכין?) נראה לי ש-6 ביצים עבור פרוסות מ-2 חצילים זו כמות גדולה מדי. הביצים לא נספגות בחציל. אגב, למרות שלא מוזכר - אני מעדיף לפרוס את החציל לפרוסות לאורך ולא לרוחב. צודק לגבי הטיפ שלאכול גם למחרת. בדומה ללזניה, הכל סופג את הטעמים ומתייצב מעדיף להכין רוטב לבד אם יש זמן

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין