בזמן שאני כותבת פוסט חדש זה התקבל אצלי מאמר חדש בניוזלטר של מכון וינגייט :מיץ סלק – הנשק הסודי של רוכבי הטור דה-פראנס, איזו מקריות !בפוסט קודם השבוע ציינתי מתכון ללימודה עם סלק .סלק חי מרוסק נותן ללימונדה את צבעה העז. אתמול ניגשתי להכין ולהלן המסקנות : זה כלום עבודה, הצבע יפה, חייבים לשתות את המשקה קר בלבד,המשקה מרענן, לתקן טעמים לפי הטעם האישי - הוספת סוכר ומיץ לימון. (המתכון המקורי כאן ). מפינת המתכון המהיר לימונדה ורודה: שוטפים וקולפים סלק טרי וקטן מאוד. חותכים את הסלק למספר חתיכות ,שמים במעבד מזון. טוחנים דק. מוסיפים למעבד המזון: חצי כוס סוכר = 100 גרם (אפשר עוד קצת) חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי 1 כוס מים מערבלים הכול יחד היטב. כך זה נראה לפני הסינון -
![]() מעבירים את תכולת מעבד המזון למסננת דקה המונחת על קערה בינונית ומסננים היטב. במסננת ישארו חתיכות הסלק. מוסיפים לקערה עוד 5 כוסות מים. טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון/סוכר לטעם. מעבירים לקנקן הגשה ומצננים היטב.
![]() * אל תקנו עוד עוגת שמרים הביתה, הנה ההוכחה שאפשר להכין בבית : כ א ן , ותודות לידידנו רוסיני המוכשר ובעל הטעם הנפלא.
סודות להצלחה, לא מספיק להיות חכם, מתוך מגזין דה מרקר, לחצו על התמונה להגדלה יש כאן טיפים מועילים-
מגזין סוואר מציע משקה קיץ מרענן על בסיס רום : Chairman's Refresher , המתכון המלא ומקור הצילום כאן: המשקה מורכב מ- 3 פרוסות מלפפון 0.75 אונקיה ליקר אגוזים 2 אונקיות מים 1.5 אונקיות רום אנגלי לבן
![]() ומיסטר בין בבריכה ...
![]() טעם החיים ?.. לחצו על התמונה להגדלתה -
![]() |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מרענן , טרי ובריא.
תודה