עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "טאבולה" - הנשיא 75 הרצליה.

    27 תגובות   יום שלישי, 28/6/11, 09:02

    ''

    ''

    ארוחת בלוגרים זה תמיד כיף. ארוחת בלוגרים בזוג זה עוד יותר כיף. ארוחת בלוגרים במסעדה אלגנטית בזוג זה הכי כיף. את "טאבולה" הכרתי בעיקר מהפרסומת של "טאבולה טוב לה ולי" שהתנגנה לי בתחנות המקומיות האהובות עלי, ולכן ההזמנה לבוא ולטעום באה ממש במקום.

    המילה "אלגנט" היתה אכן המילה הראשונה שעלתה בראשי כשנכנסנו. מהמפות הלבנות, דרך התאורה ועד המוסיקה החרישית והכוסות המבריקות, הכל היה מתוקתק. בשולחנות הסמוכים לשולחן שאליו הובלנו ישבו קבוצות תיירים, אנשי עסקים שדיברו בכמה שפות וגם אב מבוגר שחגג אירוע עם ארבעת בניו המבוגרים. את פנינו קיבל הנדריי, המלצר הקובני עם המבטא המתנגן, שהציע לנו לפתוח בקוקטייל. מחירי הקוקטילים בתפריט הם 36 שקלים ולפי המלצתו בחרנו בשניים - "טאבולה מנגו מסאג'" שכלל רום, פידג' מנגו, לימון טרי ומיץ תפוזים, ו"טאבולה WOO WOO"  שכלל וודקה, פידג' אפרסק, מיץ חמוציות, סאוור ופירות יער. ה"מנגו מסאג'" התגלה כמשקה עדין מאד, שכמעט לא חשים בו את האלכוהול. נוכחות האלכוהול היתה חזקה מעט יותר בWOO WOO שהיה המועדף שלי והגיע עם הרבה קרח כתוש. (בתמונה למטה שני המשקאות).

    ''

    מכיוון שהיינו אורחים במסעדה, העדפתי לתת להנדריי להמליץ לנו על המנות והזמנו אכן לפי המלצותיו. ההמלצות היו מפורטות ובהתאם להעדפות שהבענו.

    כמובן שבלי לחם הבית אי אפשר להתחיל בכלל, ולחם הבית היה פוקצ'ה איטלקית בליווי שמן זית וחומץ בלסמי ומקושט בשיני שום מתוקות ורכות ועגבניות מיובשות (18 שקלים בתפריט). הוא הגיע עם חמאת שום. (בתמונה למטה)

    ''

    מתפריט המנות הראשונות קיבלנו את המלצותיו של הנדריי ובחרנו בכדורי מוצרלה בציפוי פריך על מצע רוטב נפוליטנה (45 שקלים בתפריט) ופטריות מוקפצות ביין לבן, פסטו וגבינת פטה (גם כן 45 שקלים בתפריט). כדורי המוצרלה היו רכים והמנה כולה היתה רכה, אבל מבחינתינו מנת הפטריות ניצחה בגדול, עם צלחת נדיבה מאד, פטריות בטעם עדין, תיבול שלא משתלט ושילוב עם רכות הגבינה. (בתמונות למטה)

    ''

    ''

    עם המנות העיקריות קיבלנו כוסות יין לבן שרדונה ירדן 2008 בהמלצה של "זה הולך מצוין עם המנות שבחרתם" , שנבחרו גם כן בהמלצת המלצר.

    בתפריט יש מגוון פסטות, פירות ים, דגים ובשר. אמנם קיבלנו המלצות חמות על הפסטות, במיוחד על הקפלצ'ו דלעת או ניוקי דולצינאה, אבל העדפנו להתמקד בבשר ובדגים ולקחנו מנה אחת של "חזה עוף צעיר" - בכיסוי שמנת, ציר בקר ופטריות שמפיניון שהוגש עם פלחי בטטות מטוגנים (69 שקלים בתפריט) ומנה של פילה דניס ביין לבן, לימונים ושום עם אורז בר (או תוספת אחרת לבחירה) - ב98 שקלים בתפריט. (בתמונות למטה)

    ''

    ''

    מנת הדניס היתה טובה, הדג לא היה "פישי" והאורז היה מדוייק, אבל מנת העוף ניצחה בגדול, לא רק בגלל הדיוק בהכנת העוף עצמו אלא בעיקר בזכות הרוטב המנצח, שהזכיר לי כמעט סוכריות "וורטר" בגלל מתקתקותו (לא היה כתוב בתפריט אבל זיהיתי שם יין וגם חמאה) והפטריות שליוו את המנה הפכו פשוט לממתקים. לבטטות פחות התחברתי, למרות שבן הזוג מאד אהב לנגב איתן את הרוטב וטען שהרוטב הופך אותן לרכות ועדינות. אני הייתי מעדיפה פירה עם המנה, אבל בכל מקרה ולמרות גודלה של המנה וגודלן של המנות האחרות (וראינו שולחנות שלקחו "דוגי באג" מאחר ולא הצליחו לסיים את כל המנות שלהם) אנחנו השארנו צלחות מבריקות.

    בין לבין שמענו את אחד הבנים מהשולחן הסמוך אומר ש"הקרפצ'יו מצוין!". אולי בפעם הבאה ננסה אותו..

    המלצר פינה את השולחן וניקה אותו היטב מהפירורים, והציע דזרטיף. אני העדפתי לוותר אבל בן הזוג לקח לימונצ'לו (28 שקלים ) וטען שזה ריענן אותו ופינה לו מקום לקינוחים. הסברתי לו שלי תמיד יש מקום לקינוחים...

    ''

    (בתמונה למעלה - הלימונצ'לו).

    תפריט הקינוחים הונח לפנינו והמבחר היה מבלבל (מחירי הקינוחים כ36 שקלים בממוצע). שורה אחת לכדה את עיני "קינוח השף". אני אוהבת פריטים שהשף מופיע בהם באופן אישי..

    לשאלתינו ענה המלצר שמדובר במנה זוגית (45 שקלים בתפריט) של שלושה קינוחים קטנים. מיד בחרנו באופציה הזו מאחר ואנחנו אוהבים לטעום כמה שיותר. מבחר הקינוחים משתנה לפי היום ואנחנו קיבלנו "מרקיז" - מעין גלידה פיסטוק עם כיסוי אגוזים וטעם שקדים, פנקוטה - עוגת מוס גבינה עם פירות יער חמצמצים , ו"פרפה שוקולד". התחלנו מהמרקיז - הוא היה טעים מאד, לא מאד מתוק ולא מאד "פיסטוקי". מעודן. עוגת מוס הגבינה היתה שילוב של מתוק וחמצמץ, אבל את שני הקינוחים האלה לקח בגדול פרפה השוקולד שהיה פצצת שוקולד עם רוטב שוקולד שהמילה "עשיר" עושה לו עוול. התנפלנו עליו מיידית. (בתמונה למטה מנת הקינוח)

    ''

    (משמאל לימין - מרקיז פיסטוק, פנקוטה, פרפה שוקולד).

    הגודל של הקינוחים היה מושלם כדי לתת את מנת המתיקות הנדרשת לשני אנשים, ומצד שני לא לפוצץ אותנו בסוכר.

    הוצעו לנו משקאות חמים לסיום - אני וויתרתי, בן הזוג לקח תה שהוגש באלגנטיות כולל קומקום חרסינה והכל.

    כאמור המקום אלגנטי אבל האווירה בו אינה מתנשאת אלא ידידותית וחמימה, והתפריט מאפשר בחירה רבה. בטאבולה ישנם גם חדרים פרטיים לארועים קטנים והחנייה מול המסעדה חופשית ונוחה.

    האתר של המסעדה - http://www.tavola.co.il/

    דרג את התוכן:

      תגובות (27)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/7/11 15:35:

      צטט: מיכל..shalev 2011-06-28 18:59:39

      אני אתבע אותך בסוף על מה שאת עושה לי................ררררררררררררררררררר

      את משוגעת? זה לא כשר!!!!!

       

        30/6/11 20:04:
      אני אוספת את ההמלצות שלך...נראה שכל אחת טובה. תודה לך. ************
        30/6/11 19:43:
      יופי של תמונות ומילים. שמחה שנהנית :-)

      צטט: ורדית.. 2011-06-30 14:55:51

      נשמע מצויין
      ואני מקדישה לך את השיר שהתנגן בפתיח של של אתר המסעדה
      שיר שגם אני אוהבת מאוד

      המון תודה על ההקדשה!!

       

        30/6/11 15:02:
      נראה טוב!
        30/6/11 14:55:

      ''נשמע מצויין
      ואני מקדישה לך את השיר שהתנגן בפתיח של של אתר המסעדה
      שיר שגם אני אוהבת מאוד

      צטט: ליריתוש 2011-06-30 09:30:46

      היי, שוש, גם אני הייתי במקום לפני שנה וחצי וכתבתי עליו. הנה: http://cafe.themarker.com/review/1343749/. חזרנו לשם לפני כמה שבועות (במקרה שוב בגלל התייעצות רפואית אצל רופא פרטי כמו במקרים הקודמים, אבל אל תדאגי לי בבקשה...). הפעם פחות נהנינו, גם בגלל לחץ הזמן שהיה "לא לפה ולא לשם"....כך שבאמת חשוב להדגיש בפני הקוראים שזו לא מסעדת "חטוף ואכול", זה בעולם לא יהיה 'מקדונלד'/'סבארו' ולא יתיימר להיות כזה. אני זוכרת שאכלתי את ניוקי הדולצינאה שציינת בפוסט ויסלחו לי הממליצים, לא התפעלתי, גם אחרי ההגינות שבציון העובדות במשפטים הקודמים. תודה וסוף שבוע...טעים!

       

      קודם כל, המון בריאות. את הדולציניאה לא טעמנו ככה שאני לא יודעת לגביה, זה היה במסגרת ההמלצות של המלצר...

      וכן, זו מסעדה שלוקחת זמן, זה הקטע האלגנטי.

        30/6/11 09:30:

      היי, שוש, גם אני הייתי במקום לפני שנה וחצי וכתבתי עליו. הנה: http://cafe.themarker.com/review/1343749/. חזרנו לשם לפני כמה שבועות (במקרה שוב בגלל התייעצות רפואית אצל רופא פרטי כמו במקרים הקודמים, אבל אל תדאגי לי בבקשה...). הפעם פחות נהנינו, גם בגלל לחץ הזמן שהיה "לא לפה ולא לשם"....כך שבאמת חשוב להדגיש בפני הקוראים שזו לא מסעדת "חטוף ואכול", זה בעולם לא יהיה 'מקדונלד'/'סבארו' ולא יתיימר להיות כזה. אני זוכרת שאכלתי את ניוקי הדולצינאה שציינת בפוסט ויסלחו לי הממליצים, לא התפעלתי, גם אחרי ההגינות שבציון העובדות במשפטים הקודמים. תודה וסוף שבוע...טעים!

      צטט: x1981sleepy 2011-06-29 11:16:53

      זו אינה ביקורת זה אתנן ארוחת בלוגרים אינה ארוחה במסעדה אלא מופע יח"צ ולכן ערכה של הביקורת זניח לחלוטין. האם את חושבת כי סועד מהשורה אשר יבקר במסעדה יזכה לחוויה זהה. חבל, הכתיבה שלך יפה - אבל חבל שאת מוכרת את היושרה הבסיסית שלך בשביל ארוחת חינם זוגית. בלוגר שמכבד את עצמו לעולם לא ילך לארוחת בלוגרים ובטח לא יפרסם עליה ביקורת (על אחת כמה וכמה ביקורת אוהדת חסרת הסתייגויות) זה לא רציני לא אמין והדבר היחיד שביקורות כאלה תורמות הן לזילות הבלוג

       

      זכותך לדעתך. אם היית מעיין בביקורות אחרות שלי היית רואה שגם בארוחות בלוגרים אם משהו לא מוצא חן בעיני אני מציינת את זה. מעבר לזה, אני בוחרת לציין את המנות שאהבתי, וזה טעמי האישי. מנות שלא אהבתי פשוט לא יומלצו.

      במקרה הספציפי הזה באמת נהנתי וראיתי שגם בשולחנות הסמוכים, של סועדים מן המניין, נשמעו מחמאות רבות וראיתי שאותו השירות ניתן גם להם (לפחות לשלושת השולחנות שהקיפו אותי וכללו אגב הרבה יותר אנשים).

        29/6/11 20:17:
      ביקורת טובה ומושקעת. לגבי המגיב הקודם, נאמר פה בגילוי נאות שזאת ארוחת בלוגרים. תבין מהביקורת מה שתבין, זאת זכותך. אך אין שום פסול בארוחת בלוגרים, ואני מקווה שבעתיד תזכה גם אתה להשתתף בכזו, וזכותך אגב לרשום ביקורת גרועה אם תחשוב לנכון.
        29/6/11 11:16:
      זו אינה ביקורת זה אתנן ארוחת בלוגרים אינה ארוחה במסעדה אלא מופע יח"צ ולכן ערכה של הביקורת זניח לחלוטין. האם את חושבת כי סועד מהשורה אשר יבקר במסעדה יזכה לחוויה זהה. חבל, הכתיבה שלך יפה - אבל חבל שאת מוכרת את היושרה הבסיסית שלך בשביל ארוחת חינם זוגית. בלוגר שמכבד את עצמו לעולם לא ילך לארוחת בלוגרים ובטח לא יפרסם עליה ביקורת (על אחת כמה וכמה ביקורת אוהדת חסרת הסתייגויות) זה לא רציני לא אמין והדבר היחיד שביקורות כאלה תורמות הן לזילות הבלוג
        29/6/11 06:33:

      *

        29/6/11 04:33:

      כהרגלך מקסימונת.

      יופי של פוסט.

      למה לא?...תמשיכי לעשות חיים.נשיקה

      בוקר טוב ומחוייך!

       מגה אנימציות - מיוחדים

        28/6/11 22:23:
      וואי וואי איזה טעות עשיתי שקראתי את זה עכשיו!!! אני רעבה!!! :)
        28/6/11 22:16:

       

      איפה? איפה? איפה אני בסיפור שלך... ? קריצה

      מתי אני מצטרף לסיקור ? מופתע

        28/6/11 19:02:
      תמשיכי לעשות חיים (-:
        28/6/11 18:59:
      אני אתבע אותך בסוף על מה שאת עושה לי................ררררררררררררררררררר
        28/6/11 18:44:
      הפוסט מקסים כתמיד:) קינוחים נראים ממש טוב:)
        28/6/11 18:40:
      שמחתי לקרוא שהיה מוצלח. הייתי שם פעמים בשנים האחרונות וגם הייתי בשני ארועים שהם עשו את הקייטרינג ולא התרשמתי מן האיכות והשרות. טוב לדעת שלעיתים תקופה רעה איננה מדרדרת את המסעדה במדרון אלא גורמת לה לקחת את עצמה בידים
        28/6/11 18:07:
      כבר כתבתי לך שאת הורגת אותי? אוהבת את הדיווח וסקירה שלך על המסעדות השונות. יאמיייייייייייי. ****** ושוב תודה על האינפורמציה.
      נשמע טעים מאד
        28/6/11 14:29:
      לפי מה שראיתי וקראתי נראה ששוה לנסות. פוסט מעורר תיאבון.

      צטט: אביה אחת 2011-06-28 14:06:00

      שוש -

      עוד פוסטעים
      יופי של כתיבה - ביקורת -
      שילוב של מילים ותמונות
      היה לי מאד טעים
      תודה ויום נפלא

       

      תודה רבה ויום מקסים!

        28/6/11 14:06:

      שוש -

      עוד פוסטעים
      יופי של כתיבה - ביקורת -
      שילוב של מילים ותמונות
      היה לי מאד טעים
      תודה ויום נפלא

        28/6/11 13:58:
      מכיר וממליץ בחום !!!!

      צטט: *יואל* 2011-06-28 12:04:48

      הרבה פעמים ראיתי את המקום ולא ניסיתי אותו אף פעם ואחרי ההמלצה שלך אעבור שמה על בטוח שמח שנהניתם

       

      מה שיפה הוא שלמרות הגודל הנדיב של המנות, ולמרות העושר של הרטבים והקינוחים, בסוף יצאנו שבעים אך לא נפוחים. מקום בהחלט מומלץ!

        28/6/11 12:04:
      הרבה פעמים ראיתי את המקום ולא ניסיתי אותו אף פעם ואחרי ההמלצה שלך אעבור שמה על בטוח שמח שנהניתם