עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    אוג'רא – חיים לסקוב 6 תל אביב

    20 תגובות   יום שני, 20/6/11, 10:35

    ''

    ''

     

    אוג'רא פרושה "שממית" בערבית טוניסאית, והשממית היא סגולה למזל ולאושר. את זה למדתי כשמסעדת "אוג'רא" הזמינה אותי לטעום את התפריט החדש, שמבוסס על תבשילים במנות קטנות, שיוצאות בקצב של המטבח ומלוות תפריט אלכוהולי.

     

    הסגנון של אוג'רא – של השף גיל בלחסן, שהקים את המסעדה לפני כשנה, הוא מטבח ישראלי ים תיכוני שמבוסס על "טעם של בית" – ובמקרה הזה, של הבית הטוניסאי.

    אנחנו ישבנו במרפסת, הבריזה היתה מושלמת וגם נקודת התצפית אל הרחוב התל אביבי הסואן והרוגש.

     

    פתחנו את הערב בכוסית ספרקלינג רוזה של כרמל סלקטד שביעבע לנו את השקיעה, ויחד איתו הגיעו חמוצי הבית  וזיתים בתיבול ביתי – הכל בטעם עדין.

    אחר כך הגיעו מבחר מטוגנים שכללו תפוחי אדמה קרוקנט, סיגרים ממולאים בשר, והפיבוריטים שלי בגיזרה הזו – ראשי כרובית מטוגנים, הכל עם רוטב הבית – צ'ילי מתוק עם שמן שומשום וברביקיו. (מחיר בתפריט 29 שקלים).

     

    (בתמונה למטה- המטוגנים)

    ''

    בעודנו מנשנשים את החמוצים והמטוגנים, החלו להגיע מנות נוספות בהן  מנה מוצלחת מאד של חציל על האש, עם פסטו תוצרת בית (והמושג "תוצרת בית" חוזר הרבה במה שהוגש, ומשמח מאד!) –סלסת הבית וטחינה, שנוגב עם פיתות מרובעות חמודות לאללה ורכות כנדרש, (29 שקלים בתפריט כולל לחם), סלט תפוחי אדמה עם אנשובי ועגבניות, שזכה לדרישות "עוד פעם" מהשולחן הסמוך,(32 שקלים בתפריט), סלט תערובת קטניות עם שמן שומשום, והפיבוריט שלי – תערובת עדשים עם ג'עלה (תערובת גרעינים ). אני אהבתי מאד את הקרנצ'יות של המנה. (שתי המנות האלה ב29 שקלים ליחידה). (בתמונה למטה).

    ''

    המנות הבשריות הגיעו בהמשך וכללו – "סלט הרבה עגבניות עם חזה עוף"( 32 שקלים בתפריט) חלקו חם וחלקו קר – אני לא כל כך הבחנתי בסוגי העגבניות השונים אבל חזה העוף היה עשוי היטב, ניוקי רכים ונימוחים מקושטים בביצי דגים, (41 שקלים), סלט פיצוחים וירוקים (פטרוזיליה קצוצה עם נענע ובצל ירוק – 29 שקלים בתפריט) שתובלו בהמון, אבל ממש המון לימון, וצלי בקר מתקתק עם תפוחי עץ שאני פחות התחברתי אליו כי אני לא מחובבי הקינמון והאניס, שלווה באורז לבן (50 שקלים בתפריט). יש לציין שהבשר עצמו היה רך להפליא, ועוד שתי מנות מהעיקריות – פילה דניס עם  מטבוחה פיקנטית – שמאד אהבתי, גם את הדג, גם את הרוטב, אפילו שהיה לי קצת הרבה פיקנטי, בעזרת שארית הפיתה (המרובעת) הענין הזה טופל בהצלחה,(50 שקלים בתפריט) ופרגיות על אורז , ירקות ועריסה- לא הבחנתי בטעם דומיננטי של עריסה וזה היה טוב עבורי. (42 שקלים בתפריט)

    (בתמונות למטה - הניוקי, הצלי, והדניס)

     

    ''

    ''

    ''

    אחרי שנחתי קצת עם וודקה (סמירנוף) אשכוליות (בקבוק משקה קל) וקש לערבוב הענין, המשכנו עם שני סלטים – אחד של סינטה שגם הוא הכיל הרבה הרבה לימון,(32 שקלים בתפריט) וסלט ארטישוק עם עגבניות וזעתר.(30 שקלים בתפריט).

    (בתמונה למטה- סלט הסינטה)

    ''

    מעבר לוודקה שלי, כיכבו על השולחן גם בירות של LEFFE שזכו לביקוש רב.

     

    לפני הקינוחים עוד למדנו שבימי רביעי יש פריקסה (למה לא באנו ביום רביעי???) ובשלישי-רביעי-חמישי יש גם קוסקוס (באמת שהיינו צריכים לבוא ביום רביעי...)

     

    יש לציין את מוסיקת הרקע שהתחילה כמוסיקה עדתית והתחלפה עד מהרה בסלסה עדינה , ככה שאת הערצתי הם כבר השיגו...

     

    כוסות "מרקחת המכשפה" הוגשו (תה עשוי מלואיזה, זיתא לבנה ולמון גראס) לוהטות ואנחנו חיכינו לקינוחים. מכיון שהמקום כשר, מראש לא היו לנו ציפיות גבוהות מקינוחים וכאן היה מקום לאכול את הכובע מכיוון שהקינוחים היו לא רק טעימים כקינוחי פרווה, הם היו טעימים בכלל, ויכלו להוות תחרות הולמת לכל קינוח חלבי. הם היו שניים – מוס שוקולד ומוס חלבה מעשי ידי אחותה של בעלת המקום חלי, ושניהם זכו למחמאות רבות, אם כי החלבה (העשויה מטחינה וחלבה אמיתית) הצטיינה במיוחד ודרשנו ממנה עוד ועוד. המילה "מעדן" התאימה לתאר את הקינוח הזה. מחירי הקינוחים שקיבלנו לא הופיעו בתפריט.

    (בתמונות למטה- מוס שוקולד ומוס חלבה)

    ''

    ''

    (במקור מנות הקינוח הן גדולות הרבה יותר, בתמונות רק להמחשה).

    אוג'רא מציעה "אוכל של בית" במחירים הוגנים ובאווירה ידידותית.

     

    המקום כשר ופתוח בימים א-ה משתים עשרה בצהרים עד חצות.

     

     

    אתר המסעדה- http://www.rol.co.il/sites/ujra/

    דרג את התוכן:

      תגובות (20)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: אריקיוסף 2011-06-27 00:05:08

      בהחלט נראה טוב וכתוב מדהים...שאפו עלייך שוש

       

      המון תודה!!

        27/6/11 00:05:
      בהחלט נראה טוב וכתוב מדהים...שאפו עלייך שוש
        26/6/11 16:39:
      נראה טעים ומעורר תיאבון....
      נראה טעים
      תודה על כל התגובות מחממות הלב!!
        21/6/11 13:53:
      אין על הפוסטים שלך שוש !
        21/6/11 12:10:
      כרגיל..את סוחפת אותי עם הפוסטים שלך. אין עלייך. ******* * יאמי ענקקקקקקקקקקקקקק... ***********
        20/6/11 23:23:
      מה יש להגיד? יופי של פוסט ותמונות....מעוררות תיאבון כמובן.
        20/6/11 22:28:
      נראה מקסים והרשומה ותמונות מושקעות כתמיד:)
        20/6/11 21:47:
      איזה יופי עשיתם לכם ארוחה טוניסאית ועוד ששת הספיק להצטרף אליכם מרחוק.....
      תודה לכולם, אני משתדלת להעביר במילים ובתמונות את הטעמים והריחות. מקווה שמצליחה.
        20/6/11 20:29:
      נראהמה זה מפתה
        20/6/11 20:27:
      זה לא פייר מה שאת עושה לנו.....................רררר
        20/6/11 18:38:
      כמי שאין אצלה יותר מידי לימון עשית לי חשק. זה גם קרוב לבית אז אולי בקרוב.....
        20/6/11 18:29:

      שוש

      נראה טוב, אבל אני נשארת עם אילן והפרכיות...

      (-:

        20/6/11 17:29:
      אני אמשיך לאכול את פרכית האורז ואסתכל על התמונות.. :-)
        20/6/11 17:27:
      אין עלייך. אני כל כך אוהבת לקרוא את הפוסטים המעולים שלך. יאמיייייייייייייייייייייייי ענק. *
        20/6/11 16:04:


      יאמיי.

      אולי באחד מין הימים.

      נשב יחד לסעוד שם...לשון בחוץ

      יום נפלא ומחויך יקירה.

      נשיקות....נשיקה

      ''

      צטט: צילום בזמן אמת 2011-06-20 13:16:18


      רק בגללך עליתי ב 8 ק"ג...קריצה

       

      SORRY :-)

        20/6/11 13:16:


      רק בגללך עליתי ב 8 ק"ג...קריצה