עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "קפה ממילא" – מלון ממילא, ירושלים.

    16 תגובות   יום רביעי, 8/6/11, 13:51

    ''

    ''

    שף צחי מלול ומסעדת "קפה ממילא" הזמינו אותנו ביום שישי קיצי אחד, לטעום את המיטב של המסעדה, וחבורת הבלוגרים עלתה לעיר הקודש. "מסעדה בתוך בית מלון חמישה כוכבים" נשמע לנו מקום כבד ויקר, ולשמחתנו הסטראוטיפים נופצו במהרה. כלומר כן, יש יוקרה, יש חמישה כוכבים, יש עיצוב והקפדה על פרטים ועל אסטטיקה, אבל כשבחנו את התפריט גילינו עד מהרה שהמחירים ממש לא בשמיים, והאוכל הוא ממש לא כזה "של בית מלון".

    שף צחי מלול עצמו הגיע למלון אחרי שנים רבות בניו יורק ובלונדון, שם עבד במסעדותיו של שף גורדון רמזי ("והוא בהחלט צועק...").

    עוד לפני שהמנות הגיעו, שף צחי לקח אותנו לקומה השמינית, למסעדה נוספת של המלון , בשם "רופטופ" שממנה נפרש נוף מהמם של ירושלים בהיקף רחב, והסביר שהקונספט של המסעדה הוא "אוכל שאינו פלצני אבל שיתן מענה למה שקורה בשדירה – בית קפה ברסרי חלבי במסגרת מגבלות הכשרות".

    חזרנו למקום שלנו במסעדה והמנות החלו לזרום.

    המנה הראשונה שטעמנו היתה ריזוטו פטריות יער, חמאת עגבניות ופטריות שימג'י. אני פריקית של פרמז'ן ושמחתי לגלות שבמסעדה היו מאד נדיבים איתו במנה. (מחיר בתפריט 44 שקלים).

    המנה הבאה היתה קציצות דג עם ירקות צלויים, טחינה, אריסה ויוגורט. עם אריסה אני פחות מתחברת למרות שהיא היתה עדינה, אבל הקציצות היו עסיסיות ולשמחתי בלי להיות "דגיות" מדי, מה שיכול להפיל קציצות דג. (50 שקלים בתפריט).

    (בתמונה למטה - קציצות הדג)

    ''

    אחריה הגיעה מנה של טאליאטלי אפונה, תרד, עגבניות וגבינת פטה (52 שקלים בתפריט למנה נדיבה), ומנה של פולנטה, שורשים, פרמזן, פטריות, תרד וביצה עלומה שהיתה המנצחת מבחינתי (42 שקלים בתפריט). שילוב הטעמים והמרקמים היה מושלם מבחינתי , והפולנטה היתה עשויה במדוייק.

    הפיצה שהובאה לשולחננו היתה "ספייסי פיצה עם מוצרלה וצ'ילי", ובשביל פולניה כמוני זה היה חריף, ממש חריף. הצלחתי להתמודד עם הפיצה רק אחרי שהוצאתי את פרוסות הפלפל (שף צחי אמר שהפלפלים הכילו את הגרעינים, מה שמסביר את החריפות) והבצק עצמו היה מצוין. (44 שקלים בתפריט).

     (בתמונות למטה - הפולנטה, והפיצה)

    ''

    ''

    מנת הגרבדלקס שכללה חסה ערבית, קורני שונים , צלפים, וויניגרט חרדל ודבש (52 שקלים בתפריט) היתה מרעננת , בעיקר השילוב של הצנוניות והסלמון.

    הסלמון המשיך לככב גם במנה הבאה – פילה סלמון אפוי בתנור, שבתפריט היה רשום שבה עם איולי עגבניות מיובשות, ובמנה שלנו הופיע עם תרמילי אפונה ושעועית קרנצ'יים ובוהקים בצבעיהם, ועל מצע פירה (שתודות לזה שהמסעדה חלבית,היה חלבי אף הוא). אהבתי במיוחד את הקרסט של הסלמון שנוקד במלח גס, אחד מהתיבולים הפיבוריטיים שלי ביותר. (89 שקלים בתפריט).

    מנת דג נוספת היתה פילה דניס עם ירקות צלויים וגבינת עיזים, שגם בה לא היה יותר מדי "פישיות". (98 שקלים בתפריט) ושתי המנות לוו בסלט ירוק שכלל המון אנדיב כייפי ברוטב עדין.

    ''

    (בתמונה למעלה - הסלמון, בתמונה למטה הדניס)

    ''

    אחרי כל זה הגיע זמן הקינוח ויחד עם שתיה חמה (וודקה אשכוליות בשבילי, מתוך המבחר הגדול מאד של תפריט האלכוהול), ולשולחן הגיעו שלוש מנות קינוח –

    עוגת שוקולד נמסיס, עם גלידת ווניל ושוקולד – פצצת שוקולד דחוסה (36 שקלים בתפריט), טארט תפוחים בקרמל, גם הוא מלווה בגלידות אגוזים ווניל (38 שקלים בתפריט) והפיבוריט שלי – עוגת גבינה פירורים עם פירות יער (36 שקלים בתפריט) – ענן אוורירי של גבינה לא מתוקה מדי, עם עוקץ של פירות יער.

    (בתמונות למטה- עוגת הנמסיס, ועוגת הגבינה פירורים)

    ''

    ''

    מעבר לתפריט הרגיל, למסעדה יש גם מבצעים מיוחדים כמו HAPPY HOUR בין השעות חמש לשבע בערב, שבהם המשקאות הם אחד פלוס אחד, מבצע נוסף בין השעות ארבע לשבע שבו כל מבוגר שאוכל זכאי לארוחת ילדים חינם. כמובן שיש גם מנות עסקיות, במחיר אטרקטיבי של 69 שקלים בלבד, שכוללים מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין (ואת הנוף והאווירה על הדרך...) , וספיישלים של ימים מיוחדים – כמו הערב היווני בימי שלישי והערב הלטיני בימי רביעי שכוללים גם מוסיקה מקורית, תפריט ייחודי ופינוקים מפתיעים.

    כדי להוריד את האוכל , שף צחי לקח אותנו לסיור מאחורי הקלעים – במטבחים שם עמלו הטבחים של המסעדות השונות, בחדר האוכל שכולל תצוגת כלים מיוחדת, ובבר המעוצב שנערכים בו גם טעימות יין והרצאות.

    על הדרך גילינו גם את "האח התאום" של כריסטופר "סופרמן" ריב (ראו בתמונות, לא הופרדו בלידתם?).

    (בתמונה העליונה -  אלכס האחמ"ש, בתמונה התחתונה - כריסטופר ריב - הסופרמן)

    ''

    ''

    המסעדה כשרה, סגורה בשבת ונפתחת כשעה וחצי לאחר יציאתה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/9/12 08:48:
      נשמע נהדר.. שנה טובה :)
        12/6/11 21:01:
      **************
        9/6/11 16:39:
      עושה "גזור הדבק" לקינוח ,כך לייד הקפה :-)
        9/6/11 15:59:
      נשמע מקום בהחלט נחמד, במיוחד אם לוקחים לשם חבר צמחוני - ויש לנו כזה בירושלים, שלא נפגשנו עמו מזמן...אז אולי הגיע הזמן לשכנע למפגש בעיר הקודש שילווה בטעמים ובנופים... :-) תודה.

      צטט: צילום בזמן אמת 2011-06-08 22:00:51


      הרגת אותי עם תמונות האוכל...נשאר משהו ? קריצה

       

      ש עוד הרבה.... והמחירים סבירים מאד..

        8/6/11 23:03:
      נקרא מצויין כרגיל. כדברי ששת: יאמי יאמי.....
        8/6/11 22:49:
      נראה פינוק אציתי:)


      הרגת אותי עם תמונות האוכל...נשאר משהו ? קריצה

        8/6/11 21:51:
      מה זה משנה תכל'ס הכל נראה טעים ונשתדל לבוא }{

      צטט: מושיקו החמוד 2011-06-08 20:07:10

      גברת חזן.....ניהול השיווק זה מקצוע ..ומכירות זו אמנות ..יש מצב לעריכת חוזה ארוך טווח אתך...יש לך את זה בענק ...הכנסת לי את האוכל יש לוורידים ..בלי ללעוס ובלי להרגיש את הטעם ...תורתך אומנותך חג שמח

       

      :-)

        8/6/11 20:07:
      גברת חזן.....ניהול השיווק זה מקצוע ..ומכירות זו אמנות ..יש מצב לעריכת חוזה ארוך טווח אתך...יש לך את זה בענק ...הכנסת לי את האוכל יש לוורידים ..בלי ללעוס ובלי להרגיש את הטעם ...תורתך אומנותך חג שמח
      המון תודה אביה ורווית, שף מלול באמת משקיע שם את הנשמה.
        8/6/11 19:41:
      שוש נו אחרי פוסט כזה... כבר בלעתי את כל המילים ואת כל התמונות וואאו פוסטעים מאד המשך שבוע נפלא אשוב שוב
        8/6/11 19:34:

      פוסט מעורר תאבון.

      יאמי...

      ערב טוב ומחויך יקירה....נשיקה

      ''

      קבלי כוכב עכשיו...חיוך

        8/6/11 18:52:
      שאפו מעולה ומוצלח כתבת כל כך נכון ומקסים המנהל הסב את תשומת ליבנו לא פחות מהאוכל
        8/6/11 18:42:
      יאמי