עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    ארכיון

    0

    "מבשלים SOS – סיוע לקהילה בנגיעת חלב אחת."

    34 תגובות   יום שני, 6/6/11, 23:31

    כשפנו אלי לסייע לכפר SOS , חשבתי "סבבה, אני יכולה לכתוב, לשים תמונות, לפרסם.."  "זהו, שאנחנו רוצים שתבשלי..." אה? Say it again? לבשל? הכוונה להכנס למטבח שלא על מנת לזרוק משהו למיקרוגל? ממממ... קונספט מעניין, שלא לומר מפחיד...

    אבל היי, למען המטרה, רק היו לי שתי בקשות קטנות – שיהיה משהו קל וממצרכים שיש לי בבית. "עוגת גבינה אפויה, משהו מאד קל" ענו לי וכשבחנתי את המצרכים ראיתי להפתעתי הרבה שיש לי כמעט את הכל.

    אז התייצבתי במטבח, לפניי המון כלים, חלקם לא זוהו עד היום, סידרתי את המצרכים בקעריות כמו בטלוויזיה, סילקתי את החתולה שניסתה לדחוף את הראש איפה שלא כדאי, והתחלתי.

    קודם, כמה מילים על SOS-  היא האגודה הישראלית לכפרי ילדים, שמסייעת לילדים בסיכון, יתומים, או שמשפחותיהם אינן מסוגלות לטפל בהם. הטיפול נעשה באמצעות הפעלתם של כפרי ילדים, בתי נעורים ומסגרות תומכות ומחנכות נוספות, שמצליחות מאד.  בישראל יש שני כפרי ילדים, האחד "נרדים" שממוקם בערד, והשני "מגדים" במגדל העמק. אלפי ילדים כבר טופלו בהם, אחרי שהגיעו בגילאים של 6-11 ומחונכים בהם עד השירות הצבאי תוך הכנה לשילוב מלא בחברה.

    לרגל חג השבועות, כל אחת מאמהות הבית של SOS מסרה לנו מתכון חלבי מנצח, וכאן נכנסה המשימה של הבלוגרים, קרי – אני-  לנסות את המתכון במטבח הפרטי (כן, החדר הזה עם המקרר והמיקרוגל), ולתעד את התהליך והתוצאות. ואצלי זה היה כך.

    "עוגת גבינה אפויה" של לאה כהן, אם הבית בכפר הילדים מגדים.

    לעוגה היו (כמו כל דבר בצה"ל) שלושה חלקים – בצק, מילוי, וקצף.

    המצרכים לבצק היו – 2 חלמונים, חצי חבילת מרגרינה רכה (השתמשתי במרגרינה בקופסא שהיא קצת יותר גדולה, עשיתי בערך חצי), 2 כפות סוכר, 1/2 כוס קמח תופח ו1/2 כוס קמח לבן.

    (בתמונה למטה - המצרכים לבצק)

    ''

    ההוראות היו לערבב את כל החומרים עד שיתקבל בצק חלק ואחיד, ואז לרדד אותו בתבנית עגולה. בהתחלה הייתי עדינה, כמצופה מליידי אנגליה שכמוני, פרינסס שוש, אבל אחר כך עברתי לכוח פיזי לא ממש מתון עד שהמרכיבים הפסיקו להיות פירוריים והתאחדו. לא היתה לי תבנית עגולה אז בחרתי משהו באותו קנה מידה, והשטחתי את הבצק בתבנית.

    במתכון כתוב "אופים בחום בינוני עד שמזהיב מעט". הימרתי ש"חום בינוני" זה בסביבות ה180 מעלות, ומבחינת הזמן, לא ידעתי מתי זה מזהיב אז השארתי את הבצק בתנור תוך כדי שהכנתי את שאר המרכיבים ובדקתי מדי פעם. זה  יצא בדיוק.

    בנתיים, בזמן שהבצק השתזף לו בתנור, הכנתי את הקצף. (במתכון – להקציף חמישה חלבונים עם שלושת רבעי כוס סוכר). - בתמונה למטה

    ''

     הסיבה שהכנתי את הקצף לפני המילוי היתה פחד טהור. למה פחד ? כי ידוע שבקצף חלבונים אסור שתהיה אפילו טיפה אחת של שומן כי אחרת הקצף לא מצליח, ולי בטעות נפל חלמון אחד לתוך החלבונים ולמרות שמיהרתי לדוג אותו במהירות ובשלמות, לא ידעתי אם חוק "שלוש השניות" תופס אצל חלבונים, וקיוויתי שזה לא ישפיע על ההקצפה.

    שמתי את החלבונים במערבל והפעלתי, תוך תפילות אין סוף. כנראה שזה עבד כי הקצף התחיל לעלות. הוספתי את הסוכר בעדינות כמו שמראים בטלוויזיה וחיכיתי עוד קצת . כשהבן שלי היה קטן, הייתי משתמשת בו כדי לדעת אם הקצף מוכן על ידי זה שהייתי הופכת את הקערה על ראשו. אם זה לא נפל, זה היה מוכן. אחר כך הוא התחיל להתנגד, ולכן את הבדיקה הפעם נאלצתי לעשות עם האצבע (ותודה לנטלי המניקוריסטית ההורסת).

    (בתמונות למטה ,הבדיקות השונות שהעברתי את הקצף כדי לוודא שהוא יציב)

    ''

    ''

    אחר כך עברתי לתערובת המילוי – שכללה ערבוב של חצי קילו גבינה לבנה (במתכון המקורי היה כתוב גבינת 9% אבל היתה לי רק גבינת 5% ), 3 שקיות סוכר ווניל, 3 חלמונים, 1/2 כוס קמח תופח ו1 שמנת חמוצה (השתמשתי ב15% שומן).

    (בתמונה למטה - המצרכים לתערובת המילוי)

    ''

    (ושימו לב לדרך היצירתית בה הסתרתי את העובדה שאחד החלמונים נמרח לי..)

    אחרי שמעורבב טוב, מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינה ב-ע-ד-י-נ-ו-ת ואז את הכל על הבצק החצי אפוי ומכניסים לתנור לחום בינוני (השארתי על 180) לשלושת רבעי השעה. אני שמתי שעון על חצי שעה, ליתר ביטחון, כדי לבדוק עם קיסם.

    (בתמונות למטה העוגה לפני האפיה והעוגה אחרי האפיה)

    ''''

                 לפני                                                  אחרי

    בסוף זה אכן לקח שלושת רבעי השעה. השארתי בתוך תנור סגור עוד חמישים דקות בשביל קירור, ואז העברתי למקרר שיתקרר לגמרי (וגם כי הסבלנות שלי אזלה והריח שיגע אותי).

    שעה אחר כך, כשנגמר "מצב האומה" ואני כבר הייתי מורעבת לגמרי, הוצאתי מהמקרר, העוגה היתה קרה. פיזרתי עליה אבקת סוכר (במתכון כתוב "לפזר מעט", אני הייתי קצת יותר נדיבה), ופרסתי לי פרוסה די עבה (טוב, בשביל הצילום כמובן...).

    ''

    העוגה יצאה בעלת נוכחות וטעימה. יכלתי להגיש אותה עם קונפיטורה כלשהי בצד, אבל קרוב לחצות רק רציתי כבר לאכול, איך שלא יהיה...

    אז איך אומר הביטוי ההוא באיטלקית? בגירסא שלי זה יהיה "באתי, אפיתי, ניצחתי!".

    כתובת הפייסבוק של SOS

    http://www.facebook.com/soschildren.org.il

    הבלוג של SOS

    http://cafe.themarker.com/blog/440819/

    אתר הבית של SOS

    http://www.soschildren.org.il/Pages/default.aspx

    חג שבועות שמח!!!

    דרג את התוכן:

      תגובות (34)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/6/11 18:06:
      אלופה !
        19/6/11 18:13:
      כל כך התרגשתי לקרוא. אני חוזרת עכשיו מכנס בארצות הברית והיו שם כמה הרצאות על פעילויות עם ילדים בסכון באמצעות בישול וחשבתי שהגיע הזמן לעשות את זה גם אצלינו. בישול יכול להקנות לילדים המון מיומנויות שקשה להם לרכוש בדרכים אחרות. אני אשמח לסייע אם צריך תודה שסיפרת לנו
      המון תודה לכולם על התגובות מחממות הלב!!
        9/6/11 10:36:
      תודה! נראה מעולה!
        9/6/11 10:31:
      קצפת של כתיבה. איזה יופי! וגם לובן הנשמה שלך. קראתי, אכלתי, ניצחתי [כי אין פה בסין אפילו מה לחלום על עוגת גבינה]
        8/6/11 23:08:
      אין ספק שזו עבודת קודש לעזור לילדים אלו.... קבלי שאפו גדול !!!!!!!
        8/6/11 08:02:
      תודה
        8/6/11 07:56:
      חשוב שתהיה מודעות... תודה!
        8/6/11 04:19:

      איזה יופי.

      כל הכבוד תרומה יפה.

      חג שבועות שמח יקירה.

      לך למשפחתך ולכל בית ישראל.נשיקה

      ''

        7/6/11 23:39:
      כל הכבוד, שוש, גם על המודעות שהבאת לנו כלפי הילדים האלו והמטפלים בהם וגם על ההתנדבות הטעימה שהולידה את המתכון הזה. יישר כוח וחג שמח, כולו טעמים בלבן!
        7/6/11 17:55:
      כמה מרגש ,,,תבורכי .חג שמח
      וואו, מתרגשת מכל התגובות, שיהיה חג שמח ומתוק ומקסים לכולם!!
        7/6/11 16:57:
      שוש, יצא מקסים! חג שמח!
        7/6/11 16:53:
      שוש, תודה רבה על שנרתמת לפרויקט שלנו! הפוסט שלך ריגש אותנו. חג שמח!
        7/6/11 15:02:
      נשמע לי ממש נהדר אז חג שמח שיהיה לכולנו
        7/6/11 13:56:
      יפה מאוד, פעילות חשובה
        7/6/11 13:29:
      הכל עם נוכחות נפלאה
        7/6/11 13:17:
      חשוב, מבורך וכתוב ומצולם היטב.
        7/6/11 12:27:
      יפה מאוד! נראה טעים. והמטרה נעלה!
        7/6/11 11:40:
      כל הכבוד. תרומה יפה, למטרה ראויה. חג שבועות שמח.
        7/6/11 11:38:
      שוש נ ה ד ר! תודה על השיתוף יופי של מטרה חג שמח1
        7/6/11 07:24:
      איזה יופי! שיחקת אותה, נראה מצוין והמטרה נהדרת
      תודה לכולם, אני שמחה שהצלחתי וגם תרמתי את תרומתי הצנועה עבור ילדים בסיכון... חג שמח לכולם!!!
        7/6/11 04:28:
      נראה תענוג....}{
        7/6/11 01:45:
      שוש, באת, אפית, ניצחת... כל הכבוד . חג שמח !
      בתיאבון
      הקפה עלי.... (חוק 24)
        7/6/11 00:02:
      יצא מדהים:)
        6/6/11 23:59:
      כל הכבוד!:)

      צטט: ששת שצ 2011-06-06 23:50:42

      שוש את גדולה!

       

      (מסמיקה).

      צטט: *יואל* 2011-06-06 23:37:49

      איזה יופי של עוגה אני הייתי מקציף שמנת מתוקה ומורח על העוגה האפוויה תנסי יוצא טעים

       

      חשבתי על כל מני ווריאציות אבל לא רציתי לסטות יותר מדי מהמתכון המקורי, כי בסופו של דבר זה מתכון של אם הבית של SOS וזה חשוב שיהיה כמו במקור.

        6/6/11 23:50:
      שוש את גדולה!
        6/6/11 23:40:
      או לפרוס תותים טריים ולמזוג גלי תות על פני העוגה
        6/6/11 23:37:
      איזה יופי של עוגה אני הייתי מקציף שמנת מתוקה ומורח על העוגה האפוויה תנסי יוצא טעים